#58 Божа керованість в житті віруючих

«Я зроблю тебе мудрим, наставлю тебе на путь, якою ти підеш, скерую тебе, око Моє над тобою!»(Пс.31:8)

«і буде Господь провадити тебе завжди, і під час посухи насичувати душу твою, і зміцнить кістки твої, і станеш ти, мов сад, зрошений водою, і як джерело, води якого ніколи не висихають» (Іс.58:11)

В цих текстах ми бачимо, який результат Божої керованості в житті людини. Бог керує життям віруючих людей. Є таке поняття як Боже водительство (керованість). Як щаслива та людина, яку веде Господь!

«Бо всі, хто водиться Духом Божим, вони сини Божі» (Рим.8:14). Боже ведення є обов’язковою умовою дітей Божих.

Боже ведення робить мудрим («зроблю тебе мудрим»), насичує, зміцнює, зрошує. Життя такої людини як сад серед пустині! «як джерело, води якого ніколи не висихають».

Усі ми маємо бути водимі Духом Божим. Однак, багато віруючих чомусь думає, що водимі Духом Божим лише великі служителі і пророки. Ми читаємо біографії служителів, в житті яких не раз надприродним способом діяв Бог. І в нас таке уявлення формується: оце люди водимі Божим Духом. А я... А що я.. Звичайний християнин.

Тексти, які ми прочитали, говорять, що саме тебе Господь буде вчити мудрості, буде скеровувати і наставляти, «буде Господь провадити тебе завжди», буде «насичувати душу твою»

Як же виглядає оте водительство Боже (керованість Божа)? Давайте поглянемо на життя благовісника Пилипа (Дії 8).

Виділимо три рані Божого ведення:

1) через обставини. В результаті гонінь, викликаних Савлом, християни покинули Єрусалим. «Тим часом, ті, що були розсіяні, ходили, благовіствуючи Слово. І Пилип, прийшовши в самарійське місто, проповідував їм Христа» (Дії 8:4-5). Бог привів Пилипа в Самарію, така була Його воля. Але яким чином Бог скерував туди Пилипа? Звичайним способом через складні життєві обставини.

«Знаємо ж, що люблячим Бога, покликаним за Його волею, усе сприяє на благо» (Рим.8:28)

У нас має настільки вирости віра, що ми перестанемо вірити у випадковості. Віра каже, що не те, що жоден снаряд не впаде на твою домівку без волі Бога, а що навіть волосина не впаде з голови. Настільки Бог все контролює! «око Моє над тобою!» (Пс.31:8). Якщо ти не довіряєш цьому, ти ображаєш Бога...

2) через Слово. «Ангел же Господній сказав Пилипові: «Встань і йди на південь, на дорогу, що йде з Єрусалима в Газу, на ту, що безлюдна». Він встав і пішов» (Дії 8:26-27).

Практично всі Божі Слова, які необхідні людям, записані в Писанні. Проблема в тому, чи навчилися ми користуватися Писанням. Читати то ми навчилися Біблію, але чи вміємо ми черпати з Писання живу воду – оце питання! Чи відкриваються нам тексти із Біблії так, наче сам Бог говорить до мене в моїй ситуації?

Є ще дари відкриття, пророчі дари – і ми блаженні, що вони діють.

Та якщо зібрання для тебе не зібрання, коли не лунає пророцтво, то ти позбавляєш себе Божого ведення.

3) через надприродні прояви. «А коли вони вийшли з води, Дух Святий зійшов на євнуха; ангел же Господній забрав Пилипа, і євнух більше не бачив його, і поїхав своєю дорогою, радіючи. А Пилип опинився в Азоті і, проходячи, благовістив усім містам, поки не прийшов у Кесарію» (Дії 8:39-40)

Якщо буде необхідно, Бог надприроднім способом і тебе направить. Ти ж уже переживав надприродні Божі дії над собою? Почавши з покаяння, хрещення Святим Духом, згадай і інші Божі втручання у твоє життя...

На кінець, варто сказати, що водительство Боже умовне. «Надійся на Господа всім своїм серцем, а на розум свій не покладайся!» (Пр.3:5).

Водительство Боже вимагає повної відданості людини. «Пізнавай ти Його на всіх дорогах своїх, і Він випростує твої стежки» (Пр.3:6)

Дякуймо Богові, що Він нас веде. Розуміймо, які є грані Божого водительства, і будьмо готові прийняти будь-яку з них.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)