#17 Дух Божий приносить життя

«Я виллю воду на спрагле, і потоки на посохле, виллю Дух Мій на сім’я твоє і благословіння Моє на нащадків твоїх, і зростатимуть серед трави, наче верби при потоках вод» (Іс.44:3,4 – пер Громова)
В штаті Каліфорнія знаходиться так звана Долина смерті, яка вважається однією з найбільш спекотних точок планети. Саме тут була зафіксована найвища температура повітря – 56,7 градусів, а також нагрівання земної поверхні – 93,9 градуса Цельсія.

Саме тому ніхто не очікував, що навесні 2005 року станеться диво, і сувора пустеля раптом вкриється квітами.

Як виявилося, під сухою і потрісканою поверхнею весь час було сховане насіння, однак воно не могло розкритися без достатньої кількості вологи.

Тож, варто було пролитися рясній зливі – і все змінилося. На обох фото одне і те ж саме місце. Різниця – лише у кількості опадів. Подібне трапилося знову через 10 років – там зацвіли десятки тисяч рожевих квітів. І знову про це заговорили в новинах, і знову причина та ж – рясні зливи.

В 44-му розділі кн. пророка Ісаї міститься обітниця Святого Духа. Ця книга була написана приблизно за 700 років до н.е. Господь обіцяв зілляти Святого Духа на простих людей. Він використовує цю ж аналогію із пустинею. «виллю воду на спрагле, і потоки на посохле». Що відбудеться тоді, як Дух Святий зійде на людей? «вони зійдуть як трава посеред води і як верба біля водного потоку».

Автор одного із псалму з вірою каже: «Ти оживиш нас знову, і буде радіти народ Твій Тобою» (Пс.85:7). Це ж робить Святий Дух! Він оживлює і наділяє силою.

До 30 років Ісус не зробив жодного чуда, але коли на Нього зійшов Святий Дух, почалася абсолютно нова сторінка. Апостоли були звичайними рибалками із далекої провінції, але в день П’ятидесятниці пережили неймовірну силу. Петро, який раніше зрікався Христа, тепер сміливо проповідував тисячам. А далі ці 120 учнів перевернули хід світової історії.

«нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасенні ви благодаттю» (Еф.2:4), «І вас, що мертві були в гріхах та в необрізанні вашого тіла, Він оживив разом із Ним, простивши усі гріхи» (Кол.2:13).

Слово животворити або оживлювати озн. наповнювати життєвою силою, робити життєрадісним, оживляти. Як влучно воно передає роботу Святого Духа!

Ще раз згадайте про долину смерті, і що з нею зробили дощі. Ми навіть не здогадуємося, що Бог може зробити в нас і через нас, якщо Його Дух у повній мірі без обмежень проллється на наше життя.

Згадайте, що сталося в День П’ятидесятниці, коли пролилися потоки вод на апостолів; пригадайте що сталося на поч. 20 ст., коли на Азузах-Стріт пролилися рясні дощі. І нині 25% християн (майже 600 млн) є п’ятидесятниками, вони становлять 8% населення землі. Як масштабно розлилися ці ріки!

Ще одне пророцтво, яке записане в кн.. пророка Ісаї: «На землі народу мого зійдуть терен і реп’яхи… палаци будуть залишені, гомінливе місто буде покинуте… доки не виллється на нас Дух згори, і пустеля стане садом, а сад не буде вважатися лісом!» (Іс.32:13-15). Вірш 16 цього розділу говорить про те, що пустеля стене родючим полем.

Йдеться про роботу Святого Духа серед людей, про їхні серця. Ми бачимо ще один аспект роботи Святого Духа – зрощення в людині плодів. Колись твоє серце було пустинею, тепер воно зацвіло квітами. Ти став віруючою людиною, твоє життя налагодилося. Але листя і квітів недостатньо! Потрібні плоди!

Господь чекає від тебе плідного життя!

«Тоді суд перебуватиме в цій пустелі, й правосуддя буде перебувати на родючому полі. І ділом праведності стане мир а плодом праведності — спокій та безпека навіки. І буде народ мій жити в оселі миру й у селищах безпечних, і у покоях блаженних; навіть якщо град впаде на ліс, а місто опуститься в долину» (Іс.32:16-19)

Погляньте ще раз на ці слова, як образ людських сердець. Серця людей без Святого духа вкриті колючками і терном, земля перестала бути родючою. В палацах душі пустота… Фортеці сімей поруйновані, там печери… Але коли приходить Дух Святий – все оживає, пустеля перетворюється на квітучий сад… В серцях, сім’ях, країнах панує справедливість і добро. Добро приносить процвітання, а справедливість – спокій і довіру на віки.

Це робота Святого Духа! Єрусалим (а це прообраз) стане тоді мешканням спокійним, скинією нерушимою (Іс.33:20). Навіть коли прийде руйнівна буря, яка буде змітати все на своєму шляху, коли град буде падати на ліс, навіть тоді Єрусалим буде спокійним мешканням, бо він буде покритий навколо горами, які захищатимуть його: «І осяде народ мій у мешканні спокійнім, і в безпечних місцях, і в спокійних місцях відпочинку. І буде падати град на повалений ліс, і знизиться місто в долину...» (Iс.32:18,19)

Якщо під дією вітру ви злякалися, якщо град пройшов по ваших сім’ях і ви застрашились до смерті, шукайте, аби на вас якнайшвидше пролився Божий Дух.

«Ті, хто надію складає на Господа, вони як Сіонська гора, яка не захитається, яка буде стояти повік! Єрусалим, гори круг нього, а Господь круг народу Свого відтепер й аж навіки!» (Пс.124:1,2).

Якщо ви помітили, що ваше серце стає твердим, там проростають колючки і терен, душа в пустиню перетворюється – шукайте наповнення Святим Духом. «тоді пустеля перетвориться на квітучий сад, і сад буде пишний, як ліс».

Якщо руйнується сім’я, розвалюються всі справи, Дух Божий вам у допомогу! Земля стане родючою і принесе рясний плід. Не сама по собі принесе – аби тримати в руках плід, аби бачити результат, треба добряче попрацювати на цій землі, над собою, над своїм життям.

Народ мій житиме в мирних домівках, у безпечних оселях, у спокої та мирі. Хто не хоче такого життя? Але основна ідея цього уривку полягає в тому, що мир – це не той дар, який Господь посилає суспільству, яке потонуло в гріхах: земля має бути очищена і знову засіяна правдою, плодом якої і стане мир та безпека. Для цього необхідне злиття Святого Духа.

Ми живемо в цей період! Дух Божий дуже близько до кожного з нас, Він навіть у нас живе. І Він працює над тим, щоб нас очистити, Він допомагає нам це робити. Земля має бути очищена… Бог хоче бачити чистоту, правду, справедливість в серцях дітей Свого народу. І тоді Він дасть оці благословіння, тоді прийде життя, тоді зацвіте пустиня.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)