#40 Життя без Іллі

Життя – це як ескалатор (рухома доріжка, сходи, по яких піднімаються чи опускаються люди у великих будівлях). 1) там є тільки рух вгору або рух вниз. Тому і вжитті так: або ти йдеш вгору (наближаєшся до Бога, стаєш кращим), або ти йдеш вниз (деградуєш, тонеш у гріхах). 2) В ескалаторі немає зупинки. Якщо він стоїть, це означає, що він несправний. Стан бездіяльності або пасивності християнина також свідчить про те, що з ним проблеми. В чомусь є «несправність» – в переконаннях, вірі, духовному стані.

«Коли вони йшли дорогою й розмовляли, раптом з’явилася колісниця вогненна та коні вогненні, і розлучили їх обох. І піднісся Ілія у вихорі на небеса. Побачивши це, Єлисей викликнув: «Батьку мій, батьку мій, коліснице Ізраїля та кінното його!» І не бачив його більше. Він схопився за одежі свої і роздер їх навпіл. І підняв він милоть Ілії, яка впала з нього, і пішов назад, і став на березі Іордану. І взяв милоть Ілії, що впала з нього, і вдарив нею по воді, та сказав: «Де Господь, Бог Ілії?» І знову вдарив по воді, і вона розступилася туди й сюди, і перейшов Єлисей» (2Цар.2:11-14)

Ця унікальна подія сталася десь 850 років до н.е. (до Н.Х.). Ілля був дуже могутнім пророком, з ним був Бог. Бог його кормив чудесним образом (то пташки приносили їсти, то мука і олія не закінчувалася в домі вдови, в якої він проживав). Бог через нього воскрешав, зводив вогонь на жертву, настановляв царів.

Коли він йшов з гори Хорив, то побачив Єлисея, який орав землю. Єлисей залишає господарство свого батька і починає служити Іллі. Не знаю скільки часу він служив йому, це були роки. Роками ходив з Іллею і робив те, що той йому говорив. Але прийшов час розлучатися.

Єлисей дуже не хотів покидати Іллю. Тричі Ілля пропонував йому залишити його, але той категорично відмовлявся. Напевно, було добре з Іллею...

Фрагмент, який ми прочитали, говорить що для Єлисея тепер повстала нова реальність: життя без пророка Іллі. «І не бачив його більше. Він схопився за одежі свої і роздер їх навпіл» (вірш 12).

Оцим Іллею для тебе може бути церква, служитель, батьки. Добре бути разом з Іллею, якого Бог послав тобі на твою життєву дорогу. Але пам’ятай, прийде час і Іллі з тобою не буде. Прийде час, складеться ситуація (а може і вже склалася), коли духовного наставника біля тебе не буде. Тобі треба буде самому приймати рішення. У своїй скорботі ти можеш розривати одежі, але Іллі немає, ти мусиш іти один.

Один ти будеш стояти біля свого «Йордану», і ніхто крім тебе не понесе відповідальність за твої вчинки. Скільки людей вже сьогодні кричать до Іллі:скажіть нам, що робити! Настав час перевірити, чого ти навчився, знаходячись поряд з Іллею.

Раніше, ти бачив як Ілля чинив чуда в Єрихоні. Коли ти наблизишся до свого Єрихону, то повинен робити ті самі речі (вірші 19-22). Інколи тобі можливо прийдеться прийняти наругу і ганьбу біля твого «Вефіля». І там ти зрозумієш, що прийшов кінець твоїй власній мудрості і силі, і наблизився початок мудрості Божої (вірші 23-25).

Навчися жити без Іллі. Довірся Богові! Навчися сам приймати рішення на основі Божого Слова.

А якщо зараз є біля тебе Ілля – цінуй ним і переймай від нього все те, що Боже – мудрість, досвід, силу. Слухайся і люби батьків, поважай церкву і служителів. Збагачуйся благодаттю Божою, яка діє через них.

Потім і біля Єлисея з’явиться слуга, який вже буде вчитися від нього. Таке життя...

Закінчимо словами НЗ: «Я не кину вас сиротами, Я прибуду до вас! Ще недовго, і вже світ Мене не побачить, але ви Мене бачити будете, бо живу Я і ви жити будете!» (Iван.14:18,19); «Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!» (Матв.28:20)

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)