#20 Серце після дотику Святого Духа

«Коли ж вони почули це, то розчулилися серцем і сказали Петру та іншим апостолам: «Що нам робити, мужі-браття?» (Дiї.2:37)

Петро та інші апостоли говорили проповідь. В цей день сильно діяв там Святий Дух. І саме через те, що Дух Святий торкнувся людей, які слухали, відбулись такі славні речі.

Звернімо увагу на стан цих людей, на стан їхніх сердець. Спочатку вони були жорстокосерді, був стан невір’я, потім вони насміхалися і глузували з апостолів. Але тепер, коли їхніх сердець торкнувся Святий Дух, з ними дещо відбулося – вони розжалобилися серцем. Напевно, краще це слово передано російською: «умилились сердцем» (Деян.2:37). Інший переклад каже «розчулилися серцем». А словник подає таке значення: розчулюватися, ставати лагідним, ніжним, добрим; лагіднішати.

І я подумав: таке ж саме стається і з нами, коли нас відвідує Святий Дух. Я переконався із власного досвіду – коли тебе наповняє Дух Святий (чи то в зібранні під час щирої молитви, чи то десь наодинці), тобі хочеться плакати. Серце наче розплавляється, розсипається.

Один автор під натхненням написав справедливі слова: Коли Дух Господній наповняє мене, я плачу, молюся, співаю як Давид.

Візьміть собі це в якості одного із критерію, як переконатися що дійсно тебе наповнив Дух Святий, що це не підробка, не емоції. Серце розчулюється.

Якщо під час сповнення Духом ти відчуваєш себе самим великим в зібранні, то це питання, скільки там Божого в тому наповненні. Якщо під час наповнення тобі хочеться кричати чи скакати вище всіх, то теж питання, що з тобою діється. Може це людські емоції?

О, скільки людей робилося гордими, коли переживали щось, що іменується проявом Святого Духа!

Я пам’ятаю по собі, як розчулилося серце, коли Бог хрестив Духом Святим! Ні, я не став вважати себе поважнішим, більшим за інших. Хотілося плакати...

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)