#54 Примирись із братом твоїм

«Отже, якщо принесеш свій дар до жертовника і там згадаєш, що брат твій має що-небудь проти тебе, залиш там дар свій перед жертовником, і піди спочатку примирись із братом твоїм, і тоді прийди, і принеси дар свій» (Мт.5:23-24)

Існує принаймні три види миру:

– Мир з іншими людьми.
– Мир із самим собою (тобто внутрішнє благоденство, гармонія).
– І головне – це мир із Богом. Мир з Богом не гарантує миру з усіма людьми (знаємо приклади, чули). Але між тими, з ким є Господь, мир є обов’язковою складовою.

Мир з людьми часто стає можливим, після отримання миру з Богом. Наша здатність відчувати Боже прощення прямо пов’язана з нашою готовністю прощати і просити вибачення одне в одного. Людина, яка відчула на собі Боже прощення і свідомо не прощає інших, буде покарана.

«Тоді, покликавши його, пан його говорить: “Рабе негідний, весь той борг я простив тобі, оскільки ти умовив мене. Чи не належало й тобі помилувати товариша твого, як і я помилував тебе?” І, будучи розгніваним, пан його передав його катам, поки не поверне все, що заборгував йому. Так і Отець Мій Небесний учинить з вами, якщо не простить кожен братові своєму від свого серця його прогріхів» (Мт.18:32-35)

Важлива інформація для віруючих: отримавши прощення, ми автоматично отримали зобов’язання прощати. В нас не може бути відмовок. «Я не можу йому простити, надто сильно мене образили чи підло поступили» – такі найчастіші відмовки. Якщо ти так кажеш, то це означає, що ти недостатньо зрозумів і усвідомив, що зробив для тебе Христос. Або навіть не прийняв Христа як особистого Спасителя. Не дійшло до тебе, що тобі особисто простив борг Ісус.

Є різниця, коли тобі простили особисто. Наприклад, як ви знаєте, борг України в 2021 році становив 89,6 млрд доларів. Якщо розділити його на всіх, то виходить, що кожен українець винний 1700 доларів. Для простого українця це немала сума. Уявіть, що в один момент борг України списали. Ви тепер також нічого не винні. Як ви сприймете таку новину? Сильно зрадієте? Та вам однаково. Це спільний борг, всієї України, і всім списали. Але тепер уявіть, що ви потрапили в якусь неприємність або позичили 1700 дол. А у вас пенсія 100 дол. Як віддати? І в один момент вам простили борг. О, ви зрадієте і будете довго пам’ятати про це добродійство. І тут і там вам списали борг, в чому різниця? В останньому випадку простили ваш особистий борг.

Христос також простив тобі особисто. Ти особисто заборгував перед Богом. Тому Бог простивши тобі, має право наказувати тобі: «примирись із братом твоїм».

Звісно, треба сила і любов, щоб простити. Але все це є в Богові.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)