#35 Ми на шляху до слави

«Бо думаю, що страждання цього нинішнього часу нічого не варті у порівнянні з тією славою, що має відкритися в нас... Знаємо ж, що люблячим Бога, покликаним за Його волею, усе сприяє на благо… Бо кого Він передбачив, тих і визначив бути за подобою образу Сина Свого… а кого Він визначив, тих і покликав, а кого покликав, тих і виправдав, а кого виправдав, тих і прославив» (Рим.8:18-39)

З цього тексту можна сформулювати такі твердження:

1) Все, що стається в житті віруючої людини, по волі Божій, сприяє їй на благо. Навіть зло обернеться на добро (вірш 28).

Мова не йде про те, що зроблене нами зло Бог оберне на добро (тут скоріше буде діяти закон сіяння і жнив).

Яскравим прикладом як це діє, є історія про Йосипа. Йосип не знав під час випробувань, що через нього Господь спасе весь ізраїльський народ. «Ви задумували були на мене зло, та Бог задумав те на добро, щоб зробити, як вийшло сьогодні, щоб заховати при житті великий народ» (Бут.50:20).

Але ми пам’ятаємо також і ту історію, коли Мойсей вдаряє по скелі в той час, коли Бог просить сказати слово. І ми бачимо, як це відобразилося на житті Мойсея: «І сказав Господь до Мойсея та до Аарона: За те, що ви не ввірували в Мене, щоб явилася святість Моя на очах Ізраїлевих синів, ви не введете цієї громади до Краю, що Я дав їм» (Чис.20:12). Бог не обернув його на благо.

А Саула взагалі кінець трагічний. Він робив вчинки, які не подобалися Богу, і які Бог не радив робити.

Однозначно, що гріх не принесе добра. Але є ще дуже багато вчинків і рішень, які не є гріховними, але ми їх робимо. Чи обернуться вони на благо? Чи можемо ми сказати, що будь-яке наше рішення, яке не є гріховним, Бог оберне на успіх? Ні. Нам щодня доводиться вирішувати, як поступити в тій чи іншій ситуації. І часто ми не вгадуємо. Бог для цього дав людині розум, щоб вона все аналізувала і зважувала.

Чи є такі, які купуючи автомобіль чи іншу дорогу річ,кажуть: оскільки я люблю Бога, то яку б машину не взяв, вона буде довго мені служити? Немає таких. Хоча потрапивши десь в невдачу, віруюча людина може взяти звідти урок, і це послужить їй на благо.

Варто знати, що «благо» в розумінні людини не завжди таке як в розумінні Бога. «Благо» в Божому задумі для людини – ввести її у свою славу, прийняти у свою сім’ю, ввести у свою любов.

2) Оце благо ніхто не може в людини відняти (вірші 35-39). Найбільше щастя, яке нам довелося відчути, є те, що Христос явив нам Свою любов і ми живемо в Ньому – перебуваємо у Його любові. І що б не прийшло в життя – Христос тебе буде любити. Навіть якщо в тебе не стане роботи, житла, їжі, і ти станеш відкиненою людиною в суспільстві, це не стане перешкодою, щоб позбавити тебе громадянства неба, і статусу дитини Божої. Справжнє благо ніхто не зможе в людини забрати.

3) Краще ще попереду (Вірші 18,30). Ви чули, напевно, багато прогнозів на майбутнє. В більшості вони невтішні. Прогноз від Бога на ваше життя: для вас найкраще ще попереду. Які б не настали складні часи, або які б найкращі часи ви не переживали тут на землі, в майбутньому буде ще краще!

У нас має відкритися Божа слава. Над цим активно працює Дух Святий. Яка ж слава має відкритися у нас? Наше тіло стане іншим і статус у нас буде інший. У нас будуть інші можливості. «А коли Архипастир з’явиться, то одержите ви нев’янучого вінка слави» (1 Петр.5:4)

Один тільки Бог знає яким чином ввести тебе у славу. Що допустити у твоє життя і навіть коли вчасно забрати життя, щоб душа спаслася. Потерпи ще трохи. Бо переживання, які ти маєш, ні зрівняються з тією славою, яка скоро відкриється у тобі.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)