#26 Готовність до приходу Христа

24 липня 2021 року стартувала чоловіча шосейна велогонка на Олімпіаді в Токіо. Команда з Росії, яка складалася з трьох людей, показала жахливі, незадовільні результати. Один з учасників взагалі не дійшов до фінішу. Пояснення було таким: «Спортсмени виявилися не готовими до умов Токіо». Їм довелось зустрітися з екстремальними погодними умовами – сильна жара і висока вологість. Вони не звикли до такого...

Українська збірна шаблісток, яка колись мала на олімпіаді і срібло (Ріо-2016) і золото (пекін-2008), з фехтування, цього разу взагалі не змогла поїхати в Токіо. Головною причиною булла названа «погана готовність команди».

У 2021 році Україна вийшла в плей-оф на Євро 2020 у футболі. Але програла Австрії. Колишній півзахисник збірної України Сергій Кравченко прокоментував поразку так: «Ми виявилися фізично не готовими».

Дуже просте пояснення, але воно часто зустрічається в спорті. Причин може бути багато, але мало кого цікавить чому виявилися не готовим, важливо кінцевий результат.

Павло порівнює життя християнина з спортивними змаганнями. І тут теж в багатьох може бути таке пояснення – виявились неготовими...

Хтось виявляється неготовим до сильної зими, опалювального сезону, навчального року, екзаменів і т.д. Наша ж ціль куди більше - виявитися готовими до зустрічі з Христом!

«Отже, пильнуйте, тому що не знаєте, в який час Господь ваш гряде» (Мт.24:42-51)

Ми не знаємо, коли прийде Христос. Але незалежно від того, чи прийде Він завтра, чи не за нашого життя, ми маємо (а) пильнувати і (б) бути готовими.

Є багато пояснень відносно того, в який приблизно час прийде Христос, хтось назначає і конкретні дати; одні говорять, що Він не може прийти в найближчі роки (бо ще не всі ознаки збулися), інші впевнені, що вже ось-ось прийде. Яку позицію нам правильно зайняти?

Коли ви сідаєте за кермо автомобіля, то згідно правил дорожнього руху, і задля власної безпеки, ви маєте пристебнутися ременем. Ми робимо це не тому, що думаємо, що під час цієї поїздки станеться аварія. Більшість водіїв за весь свій досвід водіння ніколи не потраплять в аварію, однак вони все життя їздять пристебнуті. Чи можемо сказати, що такі люди даремно їздили пристебнуті? Ні, це – правильно позиція!

Так же само на кожний автомобіль на заводі ставлять подушки безпеки. Але навіть десята частина цих подушок не спрацьовує, не доводиться. Чи можемо ми сказати, що даремно в ці автомобілі поставили подушки безпеки? Ні, це правильно!

Отак і наше життя. Скільки поколінь пильнували і готувалися до приходу Христа, але за їхнього часу Христос не прийшов. І ми чекаємо Христа, та невідомо чи прийде Він за нашого життя, чи не прийде. Усякі здогадки відставимо в сторону. Будемо пристебнуті завжди! В кожному автомобілі має бути подушка безпеки!

Давайте подумаємо, як на ділі виглядає пильнувати і бути готовими?

1. Пильнувати – це значить вірити в прихід Ісуса Христа. Причому, в скорий прихід. Якщо ви вірите, це дуже добре – йдемо далі. До речі, нам це так просто дається… Але за це треба комусь сказати спасибі:

А) батькам, які прищепили нам ці істини з малку;
Б) церкві, де проповідується здорове вчення про Другий прихід Христа. Бо є по світу в християнстві церкви, які вчать зовсім інакше;
В) Отцю, якому було до вподоби через Святого Духа і Слово Своє відкрити нам істину.

О, як мало людей вірили і вірять в Прихід Ісуса Христа! Відповідно, там і не може йти мова про якесь пильнування.

2. Пильнувати – це чекати приходу Ісуса. Тут вже складніше – «я б не хотел, о мой Господь, чтоб ты пришле уже сейчас». Ще хочеться пожити, так гарно влаштувалися, стільки благ навколо!

І втрачається пильність, і приходить сон та безпечність…

«Ось, гряду скоро… І Дух, і наречена говорять: «Прийди!» І хто чує, нехай скаже: «Прийди!» (Об.22:12,17). І вкінці автор Об’явлення каже: «Так, гряди, Господи Ісусе!» (Об.22:20). Чи є в нас відвага так сказати? Прийди, Господи, візьми в небеса! Хоча в реальності ми так сильно тримаємось за земне…

3. Пильнувати – це розпізнавати ознаки наближення Ісуса Христа. Вони є в Біблії – 24 розділ від Матвія, 13 розділ від Марка, 21 розділ від Луки, книга Об’явлення, окремі пророчі книги Старого Завіту.

4. Пильнувати – це дбати про стан свого серця. Ніщо нечисте в небо не ввійде. Тільки чисті серцем будуть бачити Бога. Пам’ятаєте як Христос розповідав про чоловіка, який був не вбраний у весільну одежу? Біла одежа, яка має бути на нас – це вісон праведності. Як написано в Одкровенні: «Радіймо, і возвеселімося, і воздамо славу Йому, бо настало весілля Агнця, і дружина Його приготувала себе!». І було дано їй убратися в чистий і світлий вісон; тому що вісон – праведність святих» (Об.19:7,8).

Захарія, батько Івана Хрестителя, наповнившись Духом Святим, сказав що потрібно: «служити Йому у святості й праведності перед Ним усі дні життя нашого» (Лк.1:74,75)

Ти маєш сам дбати про своє серце – за тебе ніхто не повинен це робити, ні пророки, ні служителі, ні проповідники.

5. Бути готовим – це залишатися вірним своєму покликанню. Про це йдеться у притчі про вірного і благорозумного раба. Бог щось вручив тобі. І ти маєш робити це за будь-яких умов: чи то тобі здалося, що Христос забариться, не скоро прийде; чи то тобі здалося, або хтось налаштував тебе, що вже з дня на день прийде Христос. І люди відступають від свого покликання. «Блаженний той раб, якого господар його, прийшовши, знайде, що він робить так» як доручено йому.

Навіть близький прихід Христа не повинен відвертати нас від служіння Богу, від далеко перспективних проектів. Різні оці заворушення, страшилки не повинні нас відволікати від місії. Дбай за домом, роздавай їжу вчасно, роби добро. Навіть, якщо тобі скажуть, що завтра Христос прийде – продовжуй робити це.

Святість визначається станом серця, а вірність – служінням.

Отож, пильнуйте! «Пильнуйте, тому що не знаєте, в який час Господь ваш гряде».

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)