#31 Смерть віруючих та «таємна змова» на сторінках Писання

Читаючи 11-й розділ Євангелії від Івана, відчувається особлива спорідненість того часу з нашим сьогоденням.

«Господи, той, кого Ти любиш, хворіє» (Ів.11:3) – каже сестра Лазаря Ісусу. «Господи, ті, кого ти полюбив вічною любов'ю і до кого простер благовоління, хворіють, – кажемо ми. – Ми думали, що коли Ти поруч, народу Твого не торкнеться ця недуга; ми цитували 90-й псалом з надією, що не наблизиться моровиця пандемія до наших осель».

«Захворів, то видужає» (вірш 12), – будучи в повному незнанні, кажуть учні. Ще й зараз ці учні відкидають реальність загрози, заперечуючи серйозність хвороби. «Ходімо й ми, щоб і нам померти з Ним» (вірш 16), – легковажно каже Фома.

Однак смерть виявилася реальною. У Віфанії чути плач, в народі – розгубленість. Немало померло тих, кого дійсно любив Ісус...

А ще, в цей же час, ми стаємо свідками «таємної змови» (вірші 47-57). Еліта, зібравшись в Синедріоні, вирішує як спасти місцевість і народ. «Ви нічого не знаєте, і не розумієте, що краще нам, щоб померла одна людина за людей, а не весь народ [нація] загинув» (вірші 49,50) – радить вчений Каяфа. Звідки ви знаєте, як буде для когось краще? Яке ви маєте право, там у своїх таємних зборищах, розпоряджатися долями людей? Вам ніхто не давав права губити меншість, щоб спасти більшість. Аргумент наче логічний, але ви помиляєтеся із напрямком надходження загрози. Мене й зараз дивує цей факт: є група людей, які вважають, що досягнули «вищої свідомості» і мають право вирішувати за інших.

«Це ж він сказав не від себе, а будучи того року первосвящеником, пророкував» (вірш 51) – пояснює вислів Каяфи ап. Іван. О, Боже, як страшно, коли безбожні люди, будучи правителями світу, генерують такі ідеї. Ймовірно, вони й самі не знають, що говорять не від себе... Бо часто людина не підозрює, що є виконавцем чужої, вищої волі. І людство, особливо в останні часи, не підозрюватиме, що слідуватиме виконанню заздалегідь визначених сценаріїв.

Та що вже говорити... Задум є, рішення ухвалено, вже йде процес його реалізації.

Але ви, народ Божий, не повинні лякатися! Бо Христу відомі ці задуми. Дочитавши Євангеліє, ви зрозумієте, що навіть злі наміри Бог обертає на добро!

А як щодо Лазаря, щодо хворих? Є сильне слово:

«Я – Воскресіння й Життя; віруючий у Мене якщо і помре – оживе! І всякий, хто живе й вірує в Мене, не помре повік. Чи віриш цьому?» (Ів.11:25-26). Чудова відповідь як для вакцинованих, так і для невакцинованих! Вір в Ісуса, і зникне страх перед вакциною чи вірусом.

Скажи разом з Марфою: «Так, Господи! Я вірю, що Ти Христос, Син Божий, Який гряде у світ!» (Ів.11:27). Не стій на місці, не мовчи! Негайно скажи своєму ближньому, який у невіданні, страху та печалі: «Учитель тут і кличе тебе» (Ів.11:28).

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)