#36 Не розчаруватися у Христі

«І тоді багато хто спокуситься, і видаватимуть один одного, і зненавидять один одного» (Мт.24:10)

Христос попереджує про тяжкі часи. І можна побачити, як він говорить про те, що ці тяжкі часи вдарять по вірі багатьох віруючих. Багато спокусяться.

Погляньте, які значення має слово «спокусяться». Як звучать ці слова у різних перекладах.

«І тоді багато хто образиться, зрадить один одного і зненавидить один одного» (Біблія Короля Якова). Є такі значення слова: дратуватися, ображатися, обурюватися.

Ви знаєте, що таке образа… Нехай не станеться так, щоб ми образилися на Бога. Бо часто в життя Бог допускає речі, які нам неприємні. А скільки молитов без відповіді?.. Зараз наче й немає чого ображатися на Бога, все маємо. Але саме тоді, коли прийдуть тяжкі часи, багато образяться на Бога, і на ближнього.

«Тоді багато хто відвернеться від віри, зрадить і зненавидить один одного» (Нова міжнародна версія). Це слово інколи ще перекладено як «засумніваються», «зневіряться».

Коли настануть смутні часи, напередодні приходу Христа, багато хто розчаруються в Богові, образяться на Бога і відпадуть.

Ми бачимо як у Христі розчаровуються натовпи. Ті, хто спочатку вірив і захоплювався Ним. У 6-му розділі Єв. від Івана читаємо:

«А люди, що бачили чудо, яке Ісус учинив, гомоніли: Це Той справді Пророк, що повинен прибути на світ! Спостерігши ж Ісус, що вони мають замір прийти та забрати Його, щоб настановити царем, знов на гору пішов Сам один» (Iван.6:14,15) – повірили в Христа, пішли за Ним! Але читаємо далі: «Із того часу відпали багато-хто з учнів Його, і не ходили вже з Ним» (Iван.6:66)

Настав момент, коли навіть учні розчарувалися в Христі. Двоє з них кажуть: «А ми надіялися, що Він Той, Хто має визволити Ізраїля! Але при всьому цьому…» (Лк.24:21) так не сталося.

Як ти будеш відноситися до Бога, коли Він не виправдає твоїх сподівань?

«Багато хто відмовиться від своєї віри в той час» (Переклад добрих новин). Коли відмовляються від чогось? Тоді, коли ця річ не приносить бажаного результату, коли тримати цю річ стає невигідно. Християни, в яких споживацьке мислення, відповідного часу відмовляться від своєї віри. Відвернутися – це ще не означає зректися. Ти просто перестаєш жити вірою, перестаєш молитися. А вже крайня ступінь, коли ти відмовляєшся від віри, зрікаєшся віри.

«І тоді багато хто відпаде» (Стандартна англійська версія)

А Христос каже: «Хто ж витерпить до кінця – той буде спасенний» (Мт.24:13)

«І блаженний, хто через Мене спокуси не матиме!» (Мт 11:6)

Що треба, щоб встояти? 1) будувати відносини з Христом; 2) будувати правильну теологію (основу віри).

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)