Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (квітень 2022-го року)

Перед тим, як перейти до огляду теперішніх пророцтв, хотів би згадати деякі пророцтва, що звучали у Збужі і подивитися на їх виконання. (нагадаю, що Збуж – це село в Рівненській області, де регулярно, починаючи з 1998 року по декілька разів на рік проводяться з’їздні зібрання в п’ятидесятницькому дусі). Маю намір десь зробити детальний огляд пророцтв у Збужі, поки ж обмежусь окремими згадками. Переглянув записи трансляцій цих зібрань за останні декілька років. Переважна частина пророцтв були спрямовані на покаяння людей, зближення з Богом, утвердження у вірі, пробудження свідомості і т.п. Що стосується майбутніх часів, то йшлося про те, що наближаються тяжкі часи, хвороби, потрясіння, завершується релігійна свобода, будуть масові відходи людей від землі, будуть звершуватися Божі суди, і дуже скоро прийде Христос.

Тема пандемії і війни таки звучала, однак дуже рідко і в загальних формулюваннях.

В 2014 році у Збужі лунало попередження про те, що на східну частину України наближається розруха, що багато буде поранених, і що треба негайно втікати з Слов’янська, адже навіть дехто з віруючих буде взятий в полон. Дослівний текст:

«вопль, плач и разорение приближаются. И скажите земле восточной, пусть принесут жертву моления, ибо пройдет вервь разорения и отвес уничтожения, и многие восплачут и возрыдают... нога иноплеменника ступила для того, чтобы разорять и уничтожать. И много будет пленных и раненых, и земля уже не скроет крови убитых. И скажите жителям Славянска, пусть убегают с места того, ибо та земля подлежит совершению судов Моих... И будет много беженцев. С хлебом встречайте, с любовью. Молитесь за народ Мой, ибо многие думают: «Пройдет так». Нет! Будет много из народа Моего взяты в плен и в заложники. Посему надлежит ускорить время переселения, потому что меч, меч навис велико. Не успокоится замысливший коварство, и будет замышлять еще одно, другое...» (Збуж 09.06.2014)

Дуже чітке і актуальне на той момент слово, яке швидко тоді стало поширюватися. Однак є одна ремарка. Бойові дії навколо міста Слов'янськ точилися у квітні-липні, пророцтво ж було проголошено 6 червня, вже після пікової точки бойових дії (найгарячіші бої були у квітні-травні). Вже було і жертв багато, і полонених, і біженців. Тому якби і так очевидно було, що безпечніше залишити ці міста, адже «меч, плач и разорение» вже принесли багато шкоди...

Також за день до проголошення слова, 8 червня, на свято П'ятидесятниці після богослужіння в приміщення церкви християн віри євангельської «Преображення Господнє» увірвались бойовики й заарештували дияконів Володимира Величка та Віктора Брадарського, а також двох дорослих синів старшого пастора — Рувима і Альберта Павенків (чоловіків згодом вбили). Багато хто згадував тоді про це пророцтво.

23 серпня 2015 року у Збужі було таке слово:

«Народ Мой, приготовься к великому испытанию. Ибо многие, стоящие на этом месте пройдут через великие испытания. Ибо приближается время великого отхода от сей земле. Многие будут забраны от сей земле. Юноша и девица, приготовься до встречи с Господом. Ибо земля назначена для плача. Это Моё действие, это Мой план...» (Збуж, 23.08.2015)

Випробування таки прийшли, і те, про що було сказано, фактично виконалося.

Тоді був 2014 рік, Слов’янськ, а зараз у 2022, Маріуполь... Чи попереджав Господь Своїх дітей у Маріуполі про небезпеку? Що говорив через пророчі дари? Члени п’ятидесятницьких церков Маріуполя розповідають, як напередодні війни по їхніх церквах звучали пророцтва з попередженнями про небезпеку, із закликом до готовності залишити місто. Пастор церкви «Блага вість» Віталій Прудніков пригадує, як його дочці було сказано, що Бог переселить її в інше місто. Цей же пастор в одному з відеоефірів, а також деякі інші члени, підтверджують факт проголошення пророчого слова 20 січня 2022 року в церкві під час молитовного зібрання наступного змісту:

«Дети Мои, открываю вам тайну Мою. И вот приблизилось то время, когда подниму и буду выводить Свой народ. И кто поверит, пойдет, как Авраам; кто не поверит, побежит, как Лот. А некоторые останутся, как жена Лота. Уразумей это ныне, народ. Время такое грядет. Хочу, чтобы народ Мой слушал ухом веры, стоял в вере и истине, и хранил, хранил себя неоскверненным от этих вестей и новостей, которые затуманивают разум и не дают четко, внятно слышать голос Духа Святого...»

Переглядаючи зібрання у Збужі, варто зауважити ще таке пророцтво:

«Как многими овладел дух сребролюбия... обогащаются телесно, а души в запустении... И ныне предупреждаю тебя, что могут быть напрасны твои труди, твои строения, твои украшения...» (Збуж, 21.06.2021)

«Идет великое испытание для народа, и народ не готов...» (Збуж, 2021)

Зараз таки добре розуміється, що то малося на увазі, і як можуть «труды быть напрасны»...

Тепер хотів би оглянути інші пророцтва, які звучали у церквах за останній місяць (березень 2022). Звучить багато чого, але більшість так званих пророцтв я не беру навіть до уваги, зважаючи на їхню дивакуватість, очевидну заполітизованість, сумнівність походження і т.д. В основному до уваги взяті пророцтва від тих пророкуючих, які мені відомі і які є визнаними в братстві УЦХВЄ. Наводитиму лише фрагменти, які стосуються звіщення майбутніх часів (на кожне з них маю оригінальний аудіозапис):

«Закони ще ожорсточаться, обмеження помножаться у всіх напрямках. Земля буде оброблюватися, але в трудний час. Голоду в найближчий час не буде на землі. Але біди будуть, люди будуть зітхати... Разом з тим, Доми молитви наповнюватимуться людьми. Це той час, про який Я звіщав неодноразово... Через тісноту Я здійсню те, що визначив... Будуть проявлятися такі діла, як в дні апостолів... Відбудеться очистка народу, а тоді заберу його до Себе, і будуть разом зі мною усі святі» (лютий, 2022).

«Скажи, чи Я казав тобі збирати речі свої і залишати доми свої? Чи я піднімав тебе і казав, щоб ти переселився?.. Не хочу, щоб ти задавався питанням: що буде далі? Я хочу, щоб ти довіряв Мені. Народ, не бійся! Ти в руці Моїй. Ще не буде дотику ворожого до Моїх дітей, ще не час. Але кажу тобі: готуйся і будь мудрий, збагачуйся, і проси, щоб віра твоя була непохитна.. Нині задайся питанням: що я можу зробити?» (Ланівці, 25.02.2022)

«Я бачу хитання багатьох. Я бачу, як в багатьох опустилися руки, як кажуть: у мене немає запасів, у мене немає зв’язків, немає того, хто поміг би мені куди бігти. Нині говорить Дух Святий: нікуди не треба бігти народу Моєму, залишайся на своєму місці... Я багато обіцяв народу Своєму, і говорю нині: якщо прийдеш у правильний стан перед лицем Моїм – розвію хмари і прийде затишшя» (Котів, лютий 2022)

Недавно був опублікований аудіозапис пророцтва, яке було проголошено у Богородчанах у 2016 році. Ось його зміст: «Діти, якби ви знали, як скоро різко все почне змінюватися. Ви навіть і не уявляєте. Я хочу, щоб ви робили запас у молитвах, постах. Хочу, щоб у сім'ях поправили жертовники... Час йде тяжкий». Пророкуючий бачив таке видіння: Полиці магазинів будуть пустими. З півночі йде вітер... Ворог хоче, щоб у цьому краї пролилася кров. Меч прийде у багато сімей. Багато синів позабирають і багато не вернуться. Але якщо будете їх благословляти і молитися, Бог не залишить.

«Дети Мои, время близко! Как близко время великих перемен. То что вы видите – это только маленькое начало. Хочу, чтобы народ Мой был готовый, чтоб спящие пробудились! Как мало осталось времени! Молитесь за молодое поколение, особенно за тех, кто в подростковом возрасте! Молитесь, ибо не знаете, с какими трудностями они столкнутся, какие выйдут законы, какие будут поставлены рамки...» (Київ (М.С.), 27 лютого 2022)

«И вот, зов народа передо Мною. Вижу и слышу плач матерей, слезы их. Говорю сегодня во всеуслышание: будет отодвинута та стена несогласия, в которую сегодня уперлись народы. Но это будет совсем на короткое время. За этим идет более страшное. И многие будут стоять в недоумении... Плачьте о себе и детях ваших... Ты правильно делаешь, что сегодня несешь молитву за ближнего твоего. Это благо для души твоей, это во спасение твоё и награду твою. Но говорю сегодня: возревнуйте и восплачьте о себе, и о детях ваших» (Білорусь, Мінськ, 28 лютого 2022)

«... Я поверну обстоятельства в другую сторону, и эта земля, которая терпит поражение; еще будет благословляться сильною Божьей рукою; еще будет изливаться сильный последний дождь благодати великой на эту землю; еще буду посылать тружеников с этой земли по всему лицу земли; чтобы возвещали истину Мою... Стоишь ли ты в истине? Ибо будут расширяться военные действия. И на этой земле также пройдут труды Мои, и также будет плач и слезы... Стонет земля. Знай, народ Мой, что тот, кто поднялся с мечом, уже перешагнул меру, допущенную Богом. По молитвам народу Моего придет Мое вмешательство... рука Моя будет протянута, чтобы остановить, поменять направления этим трудам» (Бельгія, 02 березня 2022)

«Буде ще пробудження! Буде ще мир! Будуть ще співатися пісні хвали! Ще будеш чути жахаючі новини, деякі очі бачитимуть страх, але Я говорю: не бійся, тільки віруй!» (Івано-Франківськ, 2 березня 2022)

«Сокращу это время, когда поднимется вопль и моление, когда придет очищение народа Моего... Сейчас много укоров: куда же Я смотрю, что гибнут люди. А Я говорю: если бы вы знали, сколько сейчас людей умирают с словом Моим на устах, с Именем Моим на устах. И этого не было до сей поры... Потому что Я хочу еще покаяния в этой стране... То, что обещал, исполню: будет еще великое употребление Моего народа, еще будете видеть чудеса и исцеления. Многие спрашивают: почему пришло это именно на нашу землю? А что если Я избрал тебя для этого, чтобы ты прошел? Потому что теснота и скорбь очищает. Во многих местах сейчас проходит огненное крещение народа Моего» (Житомирщина, 04 березня 2022)

«Многие рассуждают о всяких мировых событиях. Слышишь ли ты, народ Мой, Мои шаги по планете Земля? Как многие еще расхаживают по этой земле, еще строят планы! А я говорю одно: собирайся к славному переселению!.. Посещу еще земли, пройду по многим пределам, и суды Свои совершу, и потрясение великое будет.
О, Россия, Россия... будет разрушение, падет великая стена, ибо трещины уже в основаниях. Придет это неожиданно и оно будет как ужас для многих.
Америка, Америка... Как во многих будет истерика, потому что будут бежать... будет настигать опасность... суды Мои и потрясения велики... Посылал посланников Своих, чтобы оплакали неоплаканную землю, дабы били вестниками истины Моей и стояли на страже, и солили эту землю. Но соль потеряла силу, но соль изветрела. Терпение Мое кончается. А воля Моя – спасать, воля Моя сближать!
А Китай, Китай... Будет дано веление – выступай! И многие переступят границы, и многие окружающие устрашатся.
Украина... если бы она склонила колени... Я хочу пролить проливной дождь, дабы слухи об этих благословениях пошли еще в дальние пределы! И караваны из дальних пределов направятся в эту местность, дабы получить благословение и исцеление. Произведу Свою работу!»
(Рівненська обл., 2021)

«Посильте піст і молитву, щоб скоротилося це, щоб рука Моя вступилася. Направляються натовпи народу, які будуть ходити з міста до міста просячи їсти. І багатьох заполонить зубожіння... В цих умовах формується церква в огні, яка буде опоясана силою благодаті Моєї, на яку не находить страх, яка не буде втікати до інших країн, а буде шукати зустрічі зі Мною... Багато ще планували і були в очікуванні, що повернуться дні благополуччя. Залишаться в історії... Бо прийде друга дорога для народу Мого, і Я стану піднімати помазаників Моїх. Я дам ще покаяння для народу, і сила Моя буде звершатися!» (Рівненщина (П.Ц.), 14 березня 2022)

«Многие предпринимают много дел, планируют обороты, бизнес – как многие ошибутся! .. Идет время пересева народа Моего, время трудное по всей земле. Церковь будет подготовляться по всем континентам... Потрясу все народы» (Нічогівка, 15 березня).

«Мир, мир – у всех на устах. Приближается время, и дам этот мир. Но этот мир будет недолгим и кратким. В это время Я особо посещу Свой народ, подниму его в силе Духа Святого. По всем местам поднимется Мой народ в великой силе... Итак, хочу, чтобы в это время вы не распоясались... Потому что по всему лицу земли пройдут войны, и земля покроется кровью. Будут войны даже там, где никогда их не было. В это время Я готовлю Свой народ, чтобы он был сильный... Не ужасайтесь тому, что еще будет и предстоит быть. Потому что Я готовлю сильный народ, чтобы он выстоял в последнее время» (29 березня, Кривий ріг)

«Царь нечестивый, который думает, что имеет власть над жизнью людей. Но не знает, что дни его сочтены, и ангел губитель стоит одесную его. Но вот еще определено время, дабы ему идти и наступать. Но по определению времени сего, которое пройдет вскоре, придет великое поражение чресл его, – говорит Господь. – И строения его будут разрушены, и падение будет великое. Но вот еще будут бедствия за бедствиями, и слезы за слезами. И ныне надобно взыскать Господа так, чтобы не ослабели ноги и не пошатнулись колени. Ибо доколе свершится суд над худыми делами человека сего, пройдет много бедствий и испытаний для народа Моего. И каждый, кто не будет иметь общения личного с Господом, упадет. А желание Господне – спасать и укреплять. Потому не думай о том, что будет и как будет, а думай о том, чтобы пребывать в общении с Господом. И Господь поставит ограду и защиту вокруг народа Своего. И не смотря на трудности, буду укреплять дух, и открывать небеса. Даже когда идет стеснения для плоти, не буду считаться с этим, ибо возлюбил внутренность и хочу, дабы вы пребывали В Царстве Моем вечно. И для этого Я соделаю много потрясений, дабы освятить народ Свой. И во всех этих трудностях будет благо, благо для верных Моих. Ограда Моя не будет снята от тех, которые руководятся страхом Моим. Умножайте молитвы, народ Мой, за дома свои. И то, что может рука делать – делайте. Не колебайтесь умом своим, ибо не время полагаться на разум свой. Ныне время открыть сердце Свое и доверится Господу. Ибо тот Дух, которым Я запечатал вас на день искупления, подскажет как поступать. Кого вывести – выведу, кого подкрепить – подкреплю, кого употребить – употреблю. Посему ревнуйте! Ибо удел ваш есть Господь! Я освятил вас и соделал царями и священниками. Но царство ваше не от мира сего, говорит Господь. Ибо если бы Я хотел, чтоб вы царствовали здесь, то не допускал бы бедствий в вашу жизнь. Но вот приготовляю для вас жилище нетленное на небесах» (20 березня 2022)

Отакими були пророцтва, що звучали в березні... Узагальнюючи їх (та інші, що були сказані раніше – див. попередні статті), спробую зробити такі припущення:

– війна в Україні триватиме недовго (активна фаза), однак після певного затишку, знову прийде потрясіння;

– буде духовне пробудження. В Україну наближаються часи, коли Церква буде рухатися в силі знамен і чудес. Можливо, буде щось подібне, як було колись в Таллінні (Естонія), чи навіть як у дні апостолів;

– економічно часи будуть складні, і не лише в Україні. Америка захитається також (можливо навіть збуватимуться оті пророцтва Девіда Вілкерсона; хоча про них треба поговорити окремо, звісно критично);

– воєнні дії виникатимуть в багатьох місцях, по всій землі. Десь невдовзі дасть про себе знати Китай, і це буде несподіваністю і жахом для багатьох;

– Російську імперію жде крах, занепад. Хоч увага моя до пророцтв в Україні, але подекуди прослуховуючи пророцтва з Росії і Білорусі, зауважую, що там також йдуть попередження для Божого народу про грядущі важкі часи, і часто звучать слова, подібні до «плачьте о себе и о детях своих»;

– поки що теперішні і грядущі біди не стосуватимуться суто віруючих людей, вони під Божою охороною. Однак згодом, ворогу буде дозволено переслідувати Церкву, і тоді страждатимуть саме віруючі. Прийматимуться закони, які будуть не для блага віруючих;

– Другий прихід Христа на землю відбудеться зовсім скоро. Велика ймовірність, що це станеться за покоління, яке зараз в підлітковому віці (принаймні точно на його долю випадуть есхатологічні події, що описуються в Біблії). Однак точного часу ніхто не знає. А щоб говорити точніше, потрібно дочекатися, коли в центрі світової уваги буде Ізраїль, війна з ним.

Намагатимусь і далі щомісяця здійснювати подібний огляд пророцтв (стежте на блозі і в Telegram-каналі). Хоч і багато є лжепророцтв, але істинні пророцтва існують, і на них варто зважати... Основувати ж життя варто тільки на Писанні!

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

  1. Спасибо за обзор пророчеств. Очень интересно.

    "Америка захитається також (можливо навіть збуватимуться оті пророцтва Девіда Вілкерсона; хоча про них треба поговорити окремо, звісно критично);"

    Вы про пророчество под названием "Видение"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Там есть что критиковать?

      Видалити
    2. Будь-яке пророцтво ми повинні сприймати критично, перевіряти, роздумувати, співставляти. Як проповідник, Девід Вілкерсон допускав досить вільне трактування Біблії. Хоч це був хороший і сильний проповідник!

      Його пророцтва і видіння в багатьох моментах виглядають сумнівно. Наприклад, він пророкував про настання величезної економічної кризи в Америці, але перед тим як вона настане, за його словами, після 1973 року мало настати декілька років достатку і процвітання. Сьогодні пройшло вже майже півстоліття, і ми бачимо, що в датах його пророцтва не справдилися.

      Ще він пише, що "при житті нашого покоління на землі буде жахливий голод, від якого загинуть мільйони людей". Де зараз покоління Девіда Вілкерсона? Зараз цим людям вже за 90 років, в загальному покоління Девіда Вілкерсона вже відійшло. А того масового голоду такі не було...

      Він пророкує, що після того голоду мала бути епідемія холери у розвинутих країнах. Знову невідповідність. Бо навіть, якщо говорити про пандемію у 2019 році, то це не холера, і знову з датами не вірно.

      Про потоки нечистоти, моральне розтління, які активізує ворог, він написав точно.

      Отож, є що аналізувати, і що критично оцінювати...

      Видалити
    3. Мне вот интересно, почему такие серьезные служители где-нигде, но обязательно погорят на каком-нибудь откровении или пророчестве. Вы когда-нибудь задумывались над этими?

      И ещё вопрос. В чём именно заключалось вольное тестирование Библии Вилкерсоном? Я просто не анализировал его служение, но как серьезного служителя его уважаю.

      Видалити
    4. Я зараз не можу навести конкретний приклад вільного тлумачення текстів Писання Вілкерсоном, бо для цього треба багато часу, щоб знайти. Суть така, що він може брати якийсь текст із Старого Завіту, пророцтва і тлумачити їх начебто Бог говорив про наш час чи для нашого майбутнього. Хоча, насправді, треба враховувати історичний контекст - коли, ким і для кого в першочерговому змісті було слово. А вже потім можна брати якісь повчання для нашого часу. Ну, наприклад, є чимало пророцтв про суд Божий над Вавилоном. Девід Вілкерсон запросто бере їх і трактує, як начебто Бог сказав їх до Америки. Але ж буквально Вавилон - це не Америка... Так, можна взяти звідти певні принципи (як от покарання за беззаконня приносить руїну). Але буквально застосувати ті пророцтва до Америки не вірно, порушуються принципи екзегетики... І такого багато...
      Такі вільні трактування часом допускають багато хто. Як от застосування пророцтва Амоса про голод на Слово Боже до нашого майбутнього часу (начебто Біблії заберуться, Слово Боже зникне в т.п.). Треба найперше враховувати першочерговий контекст тексту...

      Видалити

Дописати коментар

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець