#38 Будьте укорінені і збудовані у Христі

«Отже, як ви прийняли Господа Ісуса Христа, так і перебувайте в Ньому, будучи укорінені, і зведені в Ньому, і укріплені у вірі, як ви були навчені, збагачуючись у ній з подякою» (Кол.2:6-7)

Прочитавши увесь розділ, ми можемо побачити, що Павло непокоїться про віру колосян. Він переживав, щоб ніхто їх не звів улесливими словами (вірш 4, «піфанологіа» – правдоподібне, привабливе слово, що вводить в оману), філософією, людськими переказами (вірш 8), самовільною смиренністю (удаваною покорою – вірш 18).

Хочу, щоб ви знали, яку велику боротьбу або подвиг я маю за вас, – пише ап. Павло. (Кол.2:1). Зауважмо, турбота Павла про церкву (яку до речі, він ніколи не бачив особисто) була настільки великою, що доходила до подвигу. Він відчував постійну боротьбу і переживання аби щось не сталося з ними. Він радів, бачачи порядок і твердість їхньої віри.

Апостол їм дещо бажає. Він не говорить про те, щоб вони були здорові, веселі, багаті і мали успіх в земному (а це бажають повсюди усі усім, і це потрібно). Він бажає те, що вище цього! Відносини з Ісусом Христом – ось що важливо!

Як бачимо, для того, щоб мати з Ісусом відносини, відповідно і спасіння, треба:

1) прийняти Ісуса Господом («ви прийняли Господа Ісуса Христа» – вірш 6). Слово Господь означало пан, владика, Господар. Ми знаємо, що прийняття Ісуса починається з покаяння.

2) перебувати в Ісусі («так і перебувайте в Ньому» (вірш 6). І це значно складніше, ніж перший етап. Бо для того, щоб перебувати в Ісусі, треба (1) вкорінятися, (2) будуватися, (3) укріплятися, і ще й (4) стерегтися (вірш 8). Це цілий процес тривалістю у все життя...

І це ще далеко не всі слова, які розкривають нам як перебувати в Ісусі. Для цього було написано чимало послань апостолів. Для чого проповідував Павло і писав свої листи? Яка їх ціль?

«Його ми проповідуємо, переконуючи й навчаючи кожну людину з усією мудрістю, аби зробити людину досконалою в Христі» (Кол.2:28). Ціль Божа – щоб ти не стояв на місці. Бог хоче зробити тебе досконалим. Звісно, в Христі, бо без Нього ми ніщо.

Як далеко ти сягнув вперед у своєму духовному рості? Що ти прочитав за цей місць? Що відкрив для себе? Яких поганих звичок позбувся?

Що таке, ця християнська досконалість? У Нагірній проповіді на горі Ісус заповідає нам: «Отож, будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!» (Матв.5:48). Грецьке слово, перекладене як досконалі, може перекладатися як «довершені, закінчені, повністю розвинені, цілісні» (Maт.5:48). Така досконалість можлива тільки, якщо ми в Христі.

Але для чого нам досконалість і чим вона відрізняється від святості? Без святості ми не побачимо Господа. А без досконалості?

Досконалість буває не тільки в людях. Коли ми говоримо про якусь річ, то маємо на увазі, що вона досконала в тому випадку, якщо:

а) вона повністю підходить для виконання роботи (наприклад сокира – має бути відповідна по вазі, загострена, надійно зроблена, метал належної якості і т.д. Якщо ви придбали якусь техніку, а вона не досконала, в ній немає необхідних функцій).

б) у ній немає поломок, браку (інакше ми кажемо, що треба привести цю річ в досконалість).

Святість – це відділення для чогось. А досконалість – це придатність до чогось. «щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова» (2Тим.3:17)

Досконалість християн, яка вона? Будучи справжніми християнами, ми маємо зростати:

в любові по відношенні до Бога, ближніх: «А над усім тим зодягніться в любов, що вона союз досконалости!» (Кол. 3:14), (1Ів. 4:17,18);
в терпінні: «А терпеливість нехай має чин досконалий, щоб ви досконалі та бездоганні були, і недостачі ні в чому не мали» (Як. 1:4);
в Слові, в керуванні над своїм тілом: «Бо багато ми всі помиляємось. Коли хто не помиляється в слові, то це муж досконалий, спроможний приборкувати й усе тіло» (Як. 3:2);
в радості: «Не просили ви досі нічого в Ім'я Моє. Просіть і отримаєте, щоб повна була ваша радість» (Ів. 16:24);
в духовних даруваннях: «щоб Божа людина була досконала, до всякого доброго діла готова» (2Тим. 3:17);

Слово Боже говорить, що Бог є наш Батько, Він хоче мати близькі стосунки з нами. Наша не досконалість, часом, стає перешкодою для дії Слави Божої. Отож, прийнявши Господа Ісуса Христа, перебувайте в Ньому, зростайте, укоріняйтеся, збагачуйтесь!

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)