Медичний канабіс в Україні: за чи проти? (коментар Олександра Геніша)

Дав коментар місцевому каналу «Теза» про спроби легалізації в Україні наркоіндустрії, під прикриттям благих намірів.

Якщо коротко, моя позиція така. Законопроект 5596 не про дозвіл використання ліків на основі канабісу. В уряді для цього є достатньо повноважень. Це закон про промислове вирощування на території України коноплі. Цього немає в більшості цивілізованих європейських країнах. До того ж, там інша правова система. Прикриваючись онкохворими, іменуючи це «законом для Софійки», нам нав’язують інше – питання, які можуть нашкодити Україні з її недосконалими судовою та правоохоронною системами, які можуть не справитися з контролем такого вирощування канабісу.

Цей закон не про співчуття до хворих, а про гроші. Дане питання вже два роки як перебуває під активним тиском західного «фармакологічного» лоббі. Зауважте, як наполегливо він проштовхується. Щось подібне ми бачили із питаннями легалізації грального бізнесу, гендеру (ідеології ЛГБТ) і продажу землі. За цими питаннями стоять певні структури.

У квітні місяці уряд вже вніс у перелік дозволених медичних препаратів ті, що містять складові конопель. Тобто спеціальний закон для цього не потрібний.

В попередньому законопроекті у Пояснювальній записці зазначалося, що «кліматичні умови України та ґрунти є ідеальними умовами для вирощування коноплі». Ось вам і справжні наміри даного законопроекту.

На щастя, Верховна Рада провалила голосування за даний законопроект, не зібравши потрібну кількість голосів. Проте, до цього питання ще повернуться. Переконаний, воно має бути добре вивчене і прораховані всі механізми, аби запобігти неконтрольованому вирощуванню коноплі в промислових масштабах на українських землях.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець