Позиція служителів ХВЄ щодо вакцинації COVID-19

Перше ніж оприлюднити позицію старшого пресвітера УЦХВЄ Рівненщини щодо вакцинації, наведу приклад заяви, яку робити не варто:

«Брати служителі дійшли висновку про те, щоб... не приймати вакцинацію... вона несе в собі духовний аспект, а саме: кожному присвоюється QR-код, який по своїй суті є видозміненим штрих-кодом, що несе в собі 666... Настає час коли без QR- коду неможливо буде ні купити ні продати. Тут випробується терпіння та віра святих».

А тепер поміркована, зважена і твереза позиція:

«Шановні брати, служителі, члени церков!

З огляду на дискусії, які ведуться нині навколо питання вакцинації та певні крайнощі, які мають місце серед окремих груп, вважаю за необхідне закликати усіх до поміркованого, розважливого підходу у даному питанні.

Ми розділяємо позицію, яка була озвучена під час зустрічі ВРЦіРО, зокрема, про те, що загалом вакцинація не суперечить релігійним доктринам. Водночас служителі Церкви не можуть взяти відповідальність за ефективність і безпечність відповідної медичної процедури. Тому остаточний вибір має зробити кожна людина для себе окремо, вивчивши інформацію, надану відповідними фахівцями МОЗ та інших державних установ України. Така позиція співзвучна також з думкою старших служителів УЦХВЄ.

Кожна людина вільна прийняти власне зважене та відповідальне рішення, яке буде спиратися на фахові висновки та рекомендації лікарів, медиків, спеціалістів, буде враховувати стан здоров‘я та інші важливі фактори. Усілякі чутки про те, що вакцинація є «начертанням» звіря, містить в собі містичні числа, на даний час є безпідставними.

В умовах невідомості, панічного страху, поширення усіляких лжепророцтв та дезінформації, рекомендуємо християнам перевіряти джерела інформації, звертатися до компетентних осіб та фахівців для отримання достовірної інформації.

Закликаю усіх свідомо ставитися до власного здоров’я та здоров’я оточуючих, розуміючи, що людське життя – це дар Божий. Довіряймо Богу, надіймось на Нього, просімо мудрості та захисту на життя.

Нехай мир Божий спочиває у ваших сім’ях та церквах!

З любов’ю, старший пресвітер УЦХВЄ Рівненщини Олександр Коток»

З любов'ю приймаємо, щиро благословляємо і дякуємо Богу за таких служителів.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець