Події в Афганістані – засторога для християн

Щодня стається безліч подій, але далеко не кожна, за своєю значущістю, приковує до себе увагу світової спільноти. Подій світового рівня є небагато, але вони здатні захитати основи землі. До них прикована увага усіх жителів планети!

Цього тижня увесь світ обговорює події в Афганістані, а саме вивід звідти американських військ і захоплення території талібами. Багато уроків можна взяти з цієї історії, залежно від того з якої сторони її розглядати. Та є у мене на думці одна засторога.

Американські війська були введені в Афганістан ще в 2001 році. Саме за їхньої підтримки були нейтралізовані терористичні угрупування на території цієї держави та сформовано демократичний уряд. Двадцять років військові США і НАТО підтримували цей уряд...

За словами президента США, для цих цілей «афганським партнерам» були надані всі необхідні інструменти, зокрема сучасну техніку і озброєння. «Ми навчили і екіпірували майже 300 тисяч нинішніх військовослужбовців афганських національних сил безпеки і багатьох інших афганців, які вже відслужили. Сотні тисяч військовослужбовців афганських національних сил оборони і безпеки пройшли підготовку за останні два десятиліття», – заявив Джо Байден.

Ще й статус союзника США поза НАТО дали їм у 2012 році. «Але ми не прийшли будувати вам державу, це маєте робити ви самі... Після 20 років і трильйонів доларів, витрачених на підготовку та оснащення сотень тисяч військовослужбовців Афганських сил національної безпеки і оборони, 2 448 убитих американців, ще 20 722 поранених... я відмовляюся відправляти ще одне покоління американців на війну в Афганістан», – зазначив президент США.

За двадцять років «демократичний уряд» Афганістану так і не зміг розбудувати державу, підняти економіку, зміцнити безпеку. Даремно витрачені трильйони доларів, даремно витрачений час на підготовку і навчання... А в цей час ворог нарощував сили.

Через ці події Бог вкотре благає вас, християни, «щоб ви Божої благодаті не брали надармо» (2Кор.6:1). Його сила звільнила вас від зла і темряви, подала усе необхідне для повноцінного, переможного життя. О, скільки ресурсів було витрачено на твою підготовку! Скільки зусиль, слів настанови, застороги і підтримки, ходатайств Святого Духа! Але за тебе Бог не буде будувати, це маєш робити ти сам.

Поки ти безпечно проводиш час і розтрачаєш благословіння Божі, ворог нарощує сили. В переді велика битва, зустріч з ворогом. Чи достатньо ти підготувався? Нині є час запасатися Божою благодаттю. Щоб в «день злий» дати відсіч ворогу, а не спасатися втечею...

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець