#9 Якщо ви Отцем називаєте Бога (Audio_message)

Відкриємо 1 послання ап. Петра. В перших віршах послання написані важливі істини, які, впевнений, принесуть радість кожному, хто їх почує. «Вас оберігає сила Божа через віру на спасіння». Ходимо тут по землі, а над нами стоять ангели, завдання яких берегти нас на спасіння. «до спадщини нетлінної, і чистої, і нев’янучої, що зберігається на небесах для вас» (вірш 4). Про це радійте, – пише апостол, – посумувавши трохи тепер у різних випробуваннях.

«І якщо ви називаєте Отцем Того, Хто неупереджено судить кожного за ділами, то у благоговінні проводите час вашого мандрування, знаючи, що не тлінним сріблом або золотом ви викуплені від вашого марного життя, переданого від батьків, але дорогоцінною Кров’ю Христа як непорочного і чистого Агнця, призначеного раніше створення світу, явленого ж в останні часи заради вас, віруючих через Нього в Бога, Який воскресив Його з мертвих і дав Йому славу, щоб ваша віра й уповання були на Бога!» (1Петр.1:17-21)

Я прочитав лише одне речення. Воно дуже велике, тому зупинимось на окремих частинах цього речення. Якщо ви Отцем називаєте Бога… То до вас є слово, дещо ви повинні знати.

Такий метод звернення вже використовував Господь у пророка Малахії. «Син шанує батька, а раб — пана свого: і якщо Я — Отець, то де повага до Мене? І якщо Я — Господь, то, де благоговіння переді Мною? — говорить Господь Саваоф» (Мал.1:6). Людина говорить, а того не робить; не задумується над тим, що робить – таке буває…

Якщо ви Отцем називаєте Бога:

- Ви маєте знати Хто Він. «Він неупереджено судить за ділами». І це не єдина Його характеристика. Він Бог великий! Якщо ви називаєте Його своїм батьком, у вас має бут бажання більше Його пізнавати. «Я згадую і роздумую про тебе навіть вночі, – писав Давид. – згадую діла Твої». Хто є твій Бог? Який Він? Що ти про Нього знаєш? Як близько ти до Нього? Ти ж Його батьком називаєш…

- Ви маєте відповідно вести своє життя. «У благоговінні проводьте час вашого мандрування». Зауважте, яким словом передано наше життя на цій землі – замешкання, мандрування, перебування на чужині. Сум за рідним домом…

Странствую… Странствую… Странствую… Господи, сколько лет!
Города жду прекрасного: Но на земле его нет.
В многоэтажной сложности Так человек убог!
Нужно, чтоб был художником Города – вечный Бог.
Стены земные тесны мне… К вышнему я стремлюсь:
Города жду небесного, Где – мой Господь Иисус.
О, всё земное – серое… Как я хочу домой!
Издали вижу верою Город прекрасный мой.
И замирает в радости От ожиданья дух…
Скажут мне люди: «Странный ты!» А я – домой иду. (1998)

В благоговінні проводьте час допоки ви ще в дорозі, до тої країни.

- Ви маєте знати що для вас зробив Ісус. Він заплатив дорогу ціну. Справді, для того, щоб зберігати відносини з Богом, як з Отцем, без жертви Ісуса і Його крові не обійтися. Бо ми знаємо цінність цієї жертви і як працює Його кров. Вона очищає нас від усякого гріха і робить доступ до Отця знову можливим!

Не втомлюймось повторювати цю істину: Христос помер за всіх, і Його кров сьогодні очищає від гріхів!

Закінчується це велике речення тим, що вказана ціль, чому Бог воскресив Ісуса з мертвих. І це актуально зараз: «щоб ваша віра і уповання були на Бога» (вірш 21).

Ця ж думка в вірші 3 написана: «відродив нас із мертвих через воскресіння Ісуса Христа до уповання живого» (1Петр.1:3). Так часто втрачаємо уповання на Бога… Якась хвиля неспокою, тривоги і ми безпорадні. А Бог Сина воскресив, щоб дати тобі уповання живе!

Бог твій Отець. Називай Його так і далі, нехай Він буде тобі батьком, справжнім Батьком.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець