#11 Небезпека підміни понять (Audio_message)

«Отже, якщо хто порушить одну із найменших цих заповідей і навчить так людей, той найменшим назветься в Царстві Небесному; а хто виконає і навчить, той великим назветься в Царстві Небесному» (Мт.5:19)

В 2002 році в США відбувся суд над колишнім фармацевтом Робертом Кортні. Його спіймали на розбавленні ліків для онкохворих. За весь час роботи, а це десятиліття, він встиг розбавити 98 тис. доз. Робив це з ціллю заробити кошти. Розбавлена хіміотерапія напряму сприяла смерті пацієнтів. Тому він отримав суворе покарання – 30 років тюрми і 10 млн доларів штрафу.

В 2020 році вийшла стаття під назвою «Смертельний фармацевт», де описувались злодіяння Кортні. Він просив про помилування, скаржився на погіршення здоров’я. Однак, суспільство обурилося, і йому не дозволили передчасно вийти із в’язниці.

Текст, який ми прочитали разом, говорить про те, наскільки небезпечною є підміна понять щодо духовних істин (розбавлення цих істин). Ми працюємо у сфері ще більш важливій, аніж медицина. Наша сфера торкається духовного, вічного, розуму, душі, духа. І маленьке збочення в рецептах Божих може калічить людину, і може спричинити навіть вічну смерть.

За це буде покарання. Навіть порушивши одну з найменших заповідей, людина буде названа найменшою у Царстві Небесному. Мова не йде про фундаментальні істини спасіння, а про найменші заповіді. Положення в Царстві Небесному визначатиметься по наших справах, за нагородою. Тому статус найменшого говорить про те, що Бог таку людину сильно картатиме і питатиме з неї за розбавлення істин чи підміну понять.

А що, власне, ми можемо підміняти?

Ми можемо підміняти любов і вседозволеність. Бог є любов, але в питаннях гріха маємо бути категоричні. В першу чергу до свого.

Ми можемо підміняти Божі заповіді з людським заповідями. Частіше всього йде процес їх розбавлення. Ми до Божого додаємо своє. Це серйозне питання. Від цього багато хвороб духовних.

Але буває, що й не розбавлення йде процес, а збільшення концентрації. Цього також робити не треба. Не треба бути добрішим за Бога і суворішим за Нього. «Вони ж в'яжуть тяжкі тягарі, і кладуть їх на людські рамена...» (Матв.23:4). Від цього християнство стає тяжким, безрадісним. А Христос кличе до радості: «ярмо Моє любе, а тягар Мій легкий!» (Матв.11:30)

Ви чули, напевно, про «розбавлене християнство»? Хто за це відповідатиме? Хто відповідатиме за тисячі розбавлених доз? Це ж чиїсь душі…

Нам ввірені слова Божі. Виконай, збережи і передай.

Пильнуймо над процесом передачі. Бо Боже досконале передається через недосконале людське. Інколи досконале Боже, через недосконалість людську, настільки спотворюється, що його не можливо бачити, слухати, приймати. Це глибока думка.

Прагни до досконалості. Працюй над тим, щоб якнайменше було людських домішок – в проповіді слова, в співі, в молитві вголос, в добродіяннях, в підбадьоренні і утішенні когось, в докоренні, загалом, в служінні і житті.

«А ти говори, що відповідає здоровій науці» (Тит.2:1). Виконай і навчи, і назвешся великим у Царстві Небесному.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець