Більше 30 тисяч українців беруть участь у створенні рукописної Біблії

Українське біблійне товариство у рамках відзначення Року Божого Слова пропонує всім охочим участь в історичному заході – Всеукраїнському переписуванні Біблії. Переписування розпочалося 2 червня у Київському палаці спорту під час Національного Дня молитви за Україну. Перші сторінки Священної Книги записали глави та віряни різних конфесій. Після Києва акція продовжується в інших регіонах України.

До перепису приєднались парламентарії з різних політичних фракцій. А очолив цей захід Голова Верховної Ради Андрій Парубій. Так, в грудні 2018 року депутати, під керівництвом спікера парламенту, переписували вірші з Біблії у стінах Верховної Ради.

За словами Голови парламенту, Рукописна Біблія, безумовно, стане частиною духовної історії України та буде нагадувати про важливість Божого Слова в житті кожної людини і всього українського народу. «Ця акція об’єднує всіх християн в Україні, об’єднує український народ» , – сказав він.

У Всеукраїнському переписуванні Біблії взяв участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов. За його словами, ця ініціатива «надзвичайно важлива, адже Біблія – головне надбання людства». «Символічно, що українці з різних куточків нашої держави будуть об’єднані словом, яке несе Правду і Любов» , – сказав секретар РНБО України Олександо Турчинов.

До акції долучився також Президент України Петро Порошенко. Він наголосив, що Рік слова Божого ніколи не закінчується, і дуже важливо, щоб кожен українець обов’язково прочитав Біблію. «Дуже важливо, щоб кожен український політик обов’язково прочитав Біблію, і не один раз, бо в Біблії точно знайдеш відповіді на багато питань» , — переконаний глава держави.

«Вітаю, і дякую ініціативі, до якої я сьогодні маю велику честь долучитися. Бо це також приверне увагу і, можливо, хтось, побачивши сьогоднішню подію, знайде свою дорогу до Бога, хтось перед тим, як лягати спати, відкриє Біблію» , — сказав Порошенко.

За проектом Українського Біблійного Товариства, кожен бажаючий може вписати один з віршів Святого Письма в заздалегідь підготовлені листи, з яких згодом буде сформована рукописна Біблія. Віруючі всіх конфесій та деномінацій можуть долучитись до акції. Зазвичай, представники Біблійного Товариства, центральні офіси якого знаходяться у Києві, Львові, Харкові та Херсоні, відвідують святкові богослужіння по всій Україні у рамках відзначення Дня Біблії та пропонують віруючим взяти участь у переписі. Якщо ж хтось має бажання долучитись до акції, то є можливість завітати до одного з офісів Товариства та залишити свій слід в історії.

До акції приєднаються понад 30 тис. громадян з усіх регіонів України, адже Біблія у перекладі Огієнка налічує 32 000 віршів. Серед учасників – політичні та державні діячі, вчені, художники і представники різних християнських конфесій. Рукописна Біблія була внесена в Національний реєстр рекордів України і номінована на світовий рекорд.

Акція перепису Біблії розпочалась 2 червня 2018 року і за словами працівників Біблійного Товариства триватиме рік та завершиться урочистим святкуванням.

Однозначно – хороша ідея! Таким чином Українське Біблійне Товариство намагається привернути увагу до Біблії. З охотою у цьому заході приймають участь найвідоміші люди країни, промовляючи при цьому найгучніші фрази. Говорять про «важливість Божого Слова в житті кожної людини», про те, що Біблію має прочитати кожен по декілька разів, що у ній знайдеш відповіді на багато питань і т.д. Як не погодитись?! Та щоб ці слова в один день не стали свідчити про ти них самих… І це стосується не тільки відомих людей, але й кожного зокрема. Доцільно згадати застережливі слова Ісуса: «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене!» (Матв.15:8). Пильнуймо над тим, щоб слова наші не розходилися з ділами; щоб публічні наші заяви в судний день не обернулися проти нас же самих... «Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений» (Матв.12:37).

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)