На Рівненщині розпочались навчання для вчителів Недільних шкіл

В суботу, 2 лютого, в Здолбунівському районі розпочались курси для вчителів Недільних шкіл.

17 лютого такі ж навчання розпочались ще в трьох районах нашої області, на базі церков в Рокитне, Дубровиці, Деражне.

«Для нас прикладом є Ісус. Все те, що Він робив у своєму житті – це зразок для нас. Він збирав людей у тому чи іншому місці, і навчав їх Божим істинам, щоб вони могли стати Його послідовниками.

Навчання на курсах побудоване за таким же методом: підготовлені викладачі йдуть до студентів, щоб навчити, як правильно провести урок в Недільній школі, як зрозумілою для дітей мовою донести вістку спасіння. Таке навчання дає можливість отримати початки біблійної освіти тим, хто не має можливості з різних причин навчатися у стаціонарному навчальному закладі», – розповідає відповідальна за відділ Недільної школи в Рівненському обласному об’єднанні УЦХВЄ Оксана Рощук.

Аби більше дізнатися про те, що саме стало причиною таких курсів і у чому полягає їхня ефективність, ми поспілкувалися з керівником відділу освіти УЦХВЄ в Рівненській області Петром Музичуком.

«В церквах Рівненського обласного об’єднання УЦХВЄ є більше 15 тис. дітей. Навчання дітей – це невід’ємна частина служіння в церквах. Не тільки дорослих треба вчити, але й підростаюче покоління. Ця відповідальність лягає на вчителів Недільних шкіл. Але щоб навчання було ефективним, професійним, потрібні відповідні вчителі, які пройшли необхідну програму і мають потрібні знання. Вони повинні знати психологію дитини, повинні вміти правильно побудувати урок, щоб це було цікаво і доступно.

З цієї причини в нашій області ми вже давно проводимо курси для вчителів Недільної школи. Вони призначені в першу чергу для тих, хто немає можливості приїхати на декілька тижнів в Духовну семінарію. Курси ми проводимо по районах, на базі наших церков.

Нині паралельно було розпочато навчання в трьох районах: в Рокитнівському (50 студентів), Дубровицькому (49 студентів) і Костопільському (28 стедентів). Також вже два тижні, як проходять навчання в Здолбунівському районі. На днях має відбутись випуск вчителів у Сарненському районі.

Я вірю, що це велика справа – втримати дітей у церкві, передати їм важливу науку. Вихованням дітей займаються батьки, але вчителі і Церква можуть батькам в цьому допомогти, навчаючи їх Біблійним істинам. Тоді Церква буде успішною, вона матиме майбутнє, а Царство Боже буде розширюватися», – переконаний Петро Музичук.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)