На Рівненщині продовжують відбуватись молитовні, духовні ранки

Духовність грає важливу роль в житті кожного суспільства. Без неї люди втрачають ключові маркери і правильні орієнтири. Джерелом духовної наснаги для кожного зокрема є вічне Святе Євангеліє, яке має завжди актуальні відповіді на питання сьогодення.

5 лютого уже вшосте в стінах Рівненської обласної державної адміністрації відбувається духовний ранок, покликаний об’єднати всіх над роздумами про вічне і духовне.

Модератором цих духовних спільнот є Олександр Третяк, ректор Рівненської духовної семінарії УЦХВЄ.

Про взаємини церкви та держави в світлі Євангелія міркували чимало присутніх, серед них, зокрема, мер міста Рівне Володимир Хомко, керівники районних адміністрацій, служителі церков. Наше братерство також представляв директор місії Добрий Самарянин Ростислав Боришкевич.

12 лютого перший духовний ранок за участю служителів різних конфесій, представників влади та громадськості відбувся в Корецькій районній бібліотеці.

В середу, 13 лютого, молитовний ранок було проведено в Березному. Серед присутніх були представники влади району – голова райдержадміністрації, мер міста, голови сільських рад, представники силових структур, а також служителі різних церков. Тему зустрічі обрали досить важливу та актуальну: «Церква та держава». Багато посадовців були вражені почутим, зокрема, які чудові поради дає Біблія владі та звичайним громадянам.

«Я надзвичайно вдячний Богу за унікальну можливість поширювати Євангелію серед можновладців. Рівненська область є чи неєдиною, де системно в органах державної влади вивчається Боже слово. Більше того, під час духовних ранків, які проводяться в місцевих державних адміністраціях, заохочується активне практикування євангельських цінностей, звершується молитва. Приємно, що наші можновладці розуміють важливість застосування цих цінностей у своєму повсякденному житті, а також розуміють важливість молитви. Регулярно відбуваються духовні ранки в Рівненській обласній державній адміністрації, за участю голови облдержадміністрації, мера міста, депутатів різних рівнів, а також в Корецькій, Березнівській та Дубровицьких районних державних адміністраціях.
Свого часу Президент Америки Дуайт Ейзенхауер в післявоєнний період зібрав усіх своїх друзів та недругів і сказав так: «Шановні, проблем та викликів перед нашою країною так багато, а відповідей так мало, що нам залишається надіятися лише на Бога». Таким чином виникла ідея проводити такі духовні ранки в Сполучених Штатах Америки. В Рівненській області розпочалась ініціатива проведення духовних ранків, і це, однозначно, приведе до поліпшення між церковного діалогу, до розуміння Євангелії. Відповідно, люди будуть навертатися до Бога, це змінить їхнє мислення, а отже, і наш край»
, – переконаний ініціатор та модератор духовних ранків, ректор Рівненської Духовної Семінарії і Академії Олександр Третяк.

Старший пресвітер УЦХВЄ у Рівненській області Олександр Коток з цього приводу зауважує наступне:

«Невід’ємною частиною Духовних ранків є читання Святого Євангелія. Кожен з присутніх на цій зустрічі має змогу слідкувати та досліджувати певні моменти із Божого Слова. Під час таких зустрічей ми залишаємо все, що роз’єднує нас, при тому зберігаючи кожен свою ідентичність. Адже є дійсно той, хто може нас об’єднати – це Ісус Христос. Для когось Він – пророк, для когось – учитель, для когось – просто мудра людина, а для когось – Син Божий. Біблія стверджує, що для повноцінного життя замало матеріальних благ і земного достатку; для душі, яка є вічною, необхідне Боже Слово. Адже написано: «Не хлібом самим буде жити людина, але кожним словом, що походить із уст Божих» (Матв.4:4)».

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)