У Верховній Раді оголосили про створення найбільшого міжфракційного об’єднання «Цінності, Гідність, Родина»

Сьогодні, 17 січня, під час пленарного засідання було повідомлено про те, що створено, найбільше міжфракційне депутатське об’єднання «Цінності, гідність, родина». До його складу ввійшло понад 300 депутатів. Співголовами цього об’єднання обрані представники від кожної фракції, а саме:

– від політичної партії «Слуга народу» – Святослав Юраш;
– від політичної партії «Опозиційна платформа - за життя» – Олег Волошин;
– від політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» – Сергій Тарута;
– від політичної партії «Європейська солідарність» – Михайло Бондар;
– від депутатської групи «За майбутнє» – Ірина Констанкевич;
– від депутатської групи «Довіра» – Олександр Ковальов.

Наразі йдуть роботи над створенням офісу міжфракційного об’єднання. Керівником Офісу, який працюватиме над моніторингом, напрацюванням законопроектів, організації діяльності об’єднання в контексті поширення консервативної думки став Олександр Васюк.

Загалом на ціннісний і сімейний заклик відгукнулись 307 депутатів. Себто, конституційна більшість з усіх фракцій та груп українського парламенту об’єдналась навколо ідеї захисту цінностей та сім’ї. Дана ідея може слугувати таким собі об’єднавчим фактором діючого парламенту.

Метою міжфракційного депутатського об’єднання є захист вічних цінностей українського суспільства і протидія спробам знищити фундаментальне природне право в ім’я політичної моди; підготовка та прийняття законів, які сприятимуть зміцненню родинних цінностей, принципів гідного суспільства та вихованню на основі сімейних цінностей дітей та молоді; а також популяризація та донесення широкого спектру світової консервативної думки до української інтелектуальної спільноти.

Основними напрямами роботи об’єднання визначено зустрічі і регулярне спілкування з національними та закордонними релігійними лідерами і соціальними активістами; продовження традиції організації Національного молитовного сніданку в Україні; захист та робота над розвитком інституту сім’ї та шлюбу як основи суспільства; робота офісу, який працюватиме над моніторингом та напрацюванням законопроектів в контексті консервативних цінностей тощо.

«я прихильник вічних цінностей... буду працювати, щоб примножити, захистити та укріпити вічне визначення родини, гідного життєвого вибору та цінностей, які допомагають прожити життя, достойне історії... Маємо великі, амбітні і конструктивні плани. Але про це згодом! Поки лиш анонсую, що створюємо офіс нашого неймовірного об‘єднання», – на своїй сторінці у Facebook написав Святослав Юраш, який, до речі, є наймолодшим депутатом Верховної Ради 9-го скликання.

Читайте також: Що відповів Президент на петицію щодо захисту християнських цінностей?

Після появи новини, в соц. мережах виникла жвава дискусія щодо того, наскільки доцільним є створення даного міжфракційного об’єднання, наскільки єдиними є уявлення про вічні цінності між самими членами об’єднання, чи всі живуть згідно проголошених ідеалів і т.д.

За словами голови Асоціації «Новомедіа», організатора руху «Всі разом!», Руслана Кухарчука, дана ініціатива є однією з найдостойніших ініціатив депутатів нинішнього скликання.

«Ми дякуємо народному депутату Святославу Юрашу та іншим його колегам за динамічну роботу у створенні просімейної депутатської групи. Особливо приємно вразив той факт, що це стало найбільшим МФО, яке об’єднало конституційну більшість парламентарів. Народні обранці завжди мають пам’ятати: батьківство, материнство, дитинство – це базові орієнтири українських виборців. Ми будемо раді підтримати депутатів, які підтримують і захищають природну сім’ю», – сказав він.

Громадський діяч, ректор Рівненької Духовної семінарії і Академії ХВЄ, Олександр Третяк, зазначає наступне:

«Дана ініціатива стала можливою завдяки потужному християнському просімейному руху, який злагоджено запрацював на захист притаманних нам, українцям, цінностей, що чітко прописані в Божому Слові. Приємно, що новоутворене міжфракційне об’єднання координуватиме наймолодший депутат ВР, Святослав Юраш, який чітко заявив про свою консервативну позицію щодо ліберальних віянь, які хочуть впливати на порядок денний у законодавчій сфері нашої країни і просувати безбожні аморальні закони.

Приємно, що народні депутати від Рівненщини, зокрема Мялик Віктор, Ковальчук Олександр, Аліксійчук Олександр також увійшли в це міжфракційне об’єднання і стоятимуть на захисті інтересів мешканців Рівненщини, які в переважній своїй більшості сповідують євангельські цінності.

Сподіваюсь, тепер законодавче поле у сфері захисту національних, родинних, культурних, інтересів буде захищене від впливу неоліберального лобі так званих «експертів», які працюють на західні грантові фонди».

Досить схвально таку ініціативу сприймає також експерт з питань сімейної політики та сімейних відносин, Голова оргкомітету Всеукраїнського форуму сім'ї Андріан Буковинський. Він задоволений рішенням депутатів, і планує в подальшому, разом з іншими однодумцями, співпрацювати з створеним міжфракційним об’єднанням.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)