Що відповів Президент на петицію щодо захисту християнських цінностей?

15 січня Президент України відповів на петицію щодо захисту християнських цінностей «Основи стабільності, розвитку і процвітання України», яка місяць тому, якраз на Різдво, набрала необхідні 25 тис. голосів.

Відповів у звичному стилі, але не так, як хотіли ініціатори петиції. А просили вони ось що:

1. Захистити сім’ю та сімейні і християнські цінності (виконуючи Конституцію);
2. Не вживати поняття «гендер», «сексуальна орієнтація» у законодавчих формулюваннях;
3. Скасувати Стратегію упровадження гендерної рівності (положення Стамбульської конвенції);
4. Припинити так звані «антидискримінаційні експертизи», які «забраковують» навчальні підручники, де подається традиційний погляд на сім’ю, цінності і т.д.

В декількох тезах, простою мовою, суть відповіді Президента можна передати так:

«Дякую за те, що дбаєте про захист сім’ї і підтримуєте морально-духовні цінності. Але ми будуємо демократичне суспільство. Ви маєте право вільно сповідувати свої цінності, і держава вам це гарантує, але не маєте права посягати на права інших людей. Різного роду намагання когось в чомусь обмежити є неконституційними.
Щодо сімейних цінностей, то в Конституції написано, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка і жінки, ми за сім’ю, за її підтримку. Стосовно Стамбульської конвенції, то Україна свідомо обрала європейські стандарти – демократію, верховенство права і права людини. Ці стандарти якраз і відображаються у різних європейських конвенціях. Просто суспільство ще не належно розуміє їх принципи і доктринальні підходи.
Ви просите скасувати Стратегію упровадження гендерної рівності? Так вона і так не була схвалена Кабміном, а тому не є нормативно-правовим актом, щоб його скасовувати. А от щодо експертиз підручників, то їхня мета виявляти у них ознаки дискримінації.
Я звернувся до Прем’єра, доручив Кабміну, створив спеціальну Міжвідомчу раду, яка працюватиме над правовими реформами. Все те, що ви просите я передам правовій Комісії, щоб вона врахувала думку громадськості, коли готуватиме Закон про права людини».

Ось так приблизно, досить спрощено, виглядає відповідь Президента. В тексті простежується мова ворожої ЛГБТ-ідеології, він використовує ті ж тези, що й вони (заборона будь-чого – абсурд з правової точки зору; сім’я і так вже захищена; права людини – головна цінність; захист меншин необхідний; будь-яка дискримінація недопустима; європейські цінності – в пріоритеті). Очевидно, він так і не зрозумів глибинної суті проблеми, не зрозумів в чому загроза. Його оточення донесло йому інформацію з свого ракурсу. Зрештою, він є Президент світської держави, а не глава церкви, тому й відповів в такому стилі – у стилі нерелігійної людини, для якої духовні цінності не в пріорітеті. Таке бачення, зокрема, всієї його команди… До речі, при попередній владі відповіді на подібні петиції були такого ж змісту…

Оригінал відповіді: Відповідь на петицію

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)