Підсумкова Резолюція Протестантських Євангельських Церков з нагоди святкування 500-річчя Реформації

У багатьох обласних центрах та містах України проводяться робочі наради обласних оргкомітетів з відзначення 500-річчя Реформації, на яких підбиваються підсумки року, озвучуються досягнення, аналізуються напрямки, які потребують змін та розвитку.

Рух Реформації продовжується! Протестантські Євангельські Церкви одноголосно погоджуються із Резолюцією, яку отримали для розгляду ще під час підсумкового Форуму R-500 у Києві, ціллю якої є об’єднати протестантські церкви для служіння суспільству.

Публікуємо текст цієї Резолюції.

«Ми усвідомлюємо, що живемо у переломний час, сповнений непростих викликів. Ми, Церква Христова, як ніколи відчуваємо потребу в мудрості й силі Святого Духа, щоб адекватно відповідати на виклики сьогодення, служити голосом правди та совісті в нашому суспільстві.

Ми визнаємо наявність і глобальних, і локальних викликів, що негативно впливають на Церкву і суспільство. Споживацтво, релятивізм, екстремізм, тероризм, які охопили увесь світ, а також наслідки богоборчої комуністичної ідеології, руйнівна корупція, хабарництво, популізм, радикальне соціальне та економічне розшарування, що вирують в Україні, потребують активної та творчої протидії.

Ми закликаємо Церкву до здорового віровчення та застерігаємо її від проявів законництва, єресі та ліберальної теології, які руйнують віру у відвічні, незмінні істини Божого Слова (2 Тим. 4:3-4).

Тому, усвідомлюючи свою відповідальність як християн і громадян України та потребу постійної реформації особистості, Церкви та суспільства – Рух Реформації на [назва області, району] продовжується! Лише духовно відроджена особистість є запорукою сильної Церкви, а сильна Церква, яка постійно реформується, є запорукою здорової та успішної держави.

[Обласний, районний] оргкомітет Руху Реформації [назва області, району] формує завдання і цілі на 2018 рік. На збудування Церкви та міжконфесійних відносин; добробут, особистий духовний ріст та розвиток мешканців міст, сіл, населених пунктів [назва області, району]; на славу Бога Отця, Сина і Святого Духа».

Сподіваємось, що текст цієї Резолюції буде погоджений та прийнятий на усіх обласних та районних оргкомітетах R500 і Реформація у вашій місцевості продовжуватиметься! Протестанти Євангельських Церков України разом, спільними зусиллями зможуть досягнути великих успіхів у справі поширення та утвердження Божого Царства на землі.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

  1. Браття! Що то за вислів постійний. "протестанти, протестанські церкви". По статуту ми "Церква Християн Віри Євангельської" говоримо Церква Христова і в вірували через Євангелію. Я як член Церкви Христової . Мені не довподоби цей вислів. або ( клікуха )
    То чому самі в інтернет виданнях пиште статті і називаєте себе так. Я вважаю що ще багато віруючих зімною погодяться. Як себе називаєм так і будуть нас називати оточуючі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Мені теж більш подобається термін «євангельські церкви»! Але інколи мусимо оперувати релігієзнавчими термінами... «Протестанти» – це більш ширший термін, «євангельські» – трохи вужчий, «п’ятидесятники» – ще вужчий. От скажімо, якщо говоримо про лютеран, методистів, адвентистів, баптистів, п’ятидесятників, харизматів – краще використовувати термін «протестанти». Якщо, наприклад, про баптистів і п’ятидисятнкиів лише, то «євангельські». А якщо лише про п’ятидесятників, то «п’ятидесятники».

      Видалити

Дописати коментар

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)