На 100-му році життя відійшов у Вічність відомий євангелист Біллі Грем

В місті Шарлот, штат Північна Кароліна, у віці 99 років, після тривалої боротьби з раком, пневмонією та іншими захворюваннями помер відомий релігійний і громадський діяч Біллі Грем. Його вважають одним із найвпливовішим проповідників ХХ століття. Біллі Грем був радником 12 президентів, починаючи від Гаррі Трумена і закінчуючи Бараком Обамою.

Народився він 7 листопада 1918 року. А світову популярність здобув після восьмитижневої серії проповідей в Лос-Анджелесі у 1949 році. З тих пір він проповідував перед 215 мільйонами людей в 185 країнах світу. Станом на 2008 рік сукупна аудиторія Біллі Грема в медіа перевищила два мільярди людей.

Біллі Грем 60 разів потрапляв в топ-10 рейтингу найбільш шанованих людей на Землі, що складається Інститутом Геллапа. В той час, як президент Рональд Рейган, був у цьому списку 31 раз.

З 1982 по 1992 роки Біллі Грем неодноразово відвідував СРСР і Росію. У 1988 році він приїжджав на запрошення Російської православної церкви на святкування тисячоліття хрещення Русі. У 1992 році він протягом трьох днів виступав з проповідями в московському спорткомплексі «Олімпійський», на якому були присутні більше 155 тисяч людей.

У 1992 році у Біллі Грема діагностували хворобу Паркінсона. У 2005 році він офіційно пішов на пенсію за станом здоров'я.

Ось декілька цікавих фактів із життя Білі Грема, які підготувало НВ:

1. Біллі Грем прийняв християнство у віці 16 років після серії проповідей євангеліста Мордехая Хема. Через кілька років він став пастором баптистської церкви. У 1950 році він заснував Євангельську асоціацію Біллі Грема. Був членом найбільшого баптистського об'єднання в світі - Південної баптистської конвенції.

2. За 60-річну кар'єру Грем, за попередніми оцінками, особисто читав проповіді для 215 млн осіб. Він переконав понад 3 млн осіб покаятися в гріхах і зв'язати свої життя з християнством.

3. Для донесення слова Божого він використовував весь арсенал доступних засобів - від телеграм і телефонів до супутникового телебачення та Інтернету. Все, щоб "повернути грішні душі до Христа". Його проповіді транслювалися в 185 з 195 країн світу.

4. За свою кар'єру він особисто проповідував в більш ніж 80 країнах, часто затримуючись в чужих містах і країнах на кілька тижнів і місяців (в Лос-Анджелесі в 1949 році Біллі Грем протягом двох місяців проповідував у гігантському наметі). Він навіть пропустив народження своєї першої дочки, так як був в черговому відрядженні. Як проповідник Біллі Грем неодноразово в період з 1982 по 1992 роки відвідував СРСР і країни СНД.

5. Його "останній хрестовий похід" відбувся в червні 2005 року в Квінсі, Нью-Йорк. В цілому його проповідь відвідали 230 тисяч осіб.

6. Незважаючи на те, що Біллі Грем був одним з найпопулярніших телеєвангелістів, він не був причетний до жодного великого скандалу. Його чиста репутація дозволила протягом багатьох років бути духовним радником президентів США, в тому числі Ліндона Джонсона, Джорджа Буша і Білла Клінтон.

7. Американці вважають Грема одним з найбільш шанованих моральних авторитетів. У 2013 році він зайняв четверте місце серед найбільш шанованих чоловіків Америки, поряд з колишнім президентом Біллом Клінтоном. Він був в 57-й раз представлений в першій десятці рейтингу.

За визначний вплив на релігійне життя його називали "пастором Америки" і "протестантським папою".

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)