Помер всесвітньовідомий корейський пастор Йонгі Чо

Сьогодні, 14 вересня 2021 року, відійшов у вічність Девід Йонгі Чо – християнський проповідник у Південній Кореї, автор багатьох книг, почесний пастор та засновник найбільшої в світі церкви п'ятидесятників — (чисельність членів якої сягає 830 000 осіб). У неділю церковні богослужіння тут проходять 7 разів, проте бажаючих помолитися так багато, що людям доводиться займати місця за дві години до зібрання. Храм церкви в Сеулі є найвідвідуванішим християнським храмом у світі.

Йонгі Чо витратив понад 44 років свого життя наголошуючи важливість служіння домашніх груп, які, на його думку, є ключем до розвитку церкви, а також її служителів.

Він написав безліч книг, у тому числі: двотомне видання «Четвертий вимір», «Святий Дух — Мій старший партнер», «У молитві з Ісусом», «Більше, ніж Числа», а також «Молитва, ключ до Відродження».

У 2014 році Йонг Чо був засуджений до трьох років позбавлення волі з випробувальним терміном за розтрату коштів церкви. У липні 2020 року Йонг Чо був госпіталізований через крововилив в мозок, передає Клікер.

11 лютого 2021 померла дружина Йонг Чо Кім Сон Хе. Їй було 78 років.

Йонг Чо помер 14 вересня 2021 року в віці 85 років.

Можна з різних сторін оцінювати його служіння, як і діяльність заснованої ним церкви. Але, безсумнівно, ми маємо справу з феноменом – з якого можна в будь-якому випадку взяти корисні уроки.

«Я вважаю своє життя нічим не вартим для мене. Моя єдина мета – завершити забіг і виконати завдання, яке дав мені Господь Ісус, – завдання свідчити благу вістку про Божу благодать», – сказав Йонг Чо в одній зі своїх проповідей.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!

Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець