Чим запам'ятається цьогорічний Всеукраїнський День Подяки 2021?

В неділю, 12 вересня, в Києві на Софійській площі християни святкували День подяки. Його приурочили до 30-річчя незалежності України.

В 12 годині розпочався фестиваль для дітей та сімей, а з 6 год вечора відбувався святковий концерт. Молитви і подяки були поділені на тематичні блоки, виступали єпископи церков різних конфесій, між цим звучали пісні – колективи, сольні виступи, дитячі номери.

Характерним для цьогорічного свята було ось що:

1. Масштаб проведення був менший, ніж минулі роки. Згадаємо, наприклад, Всеукраїнський День Подяки у 2017 році. Тоді в центр столиці прийшло так багато, що навіть закрили метро Хрещатик. Хтось нарахував до півмільйона, хтось – 150 тисяч. Цьогоріч цифра була на порядок менша;

2. Було змінено локацію проведення – замість Хрещатику – Софіївська площа. Хоча місце теж не погане, дехто називає його духовним серцем столиці.

3. Провідні світські ЗМІ не згадали про подію (за винятком регіональних чи міських – «Вечірнього Києва», «KIEV24NEWS» і т.п.). Це вже ніби звично, тим паче, що масштаби цьогорічного свята були менші. Але, ось які «масштабні» події в цей день висвітлює ТСН: «Як в Одесі відбувався традиційний забіг Потьомкінськими сходами», «на столичній ВДНГ відгримів фестиваль вуличних культур», «іспанський єпископ покинув сан заради життя з авторкою еротичних романів» (обов’язково треба наголосити, що до цього цей єпископ негативно ставився до абортів, евтаназії та одностатевих шлюбів), «пухнасте поповнення – у Сингапурі вперше народилося панденя»). UA:Перший, який існує на кошти платників податків, в цей день випускає програму, приурочену міжнародного Дня жіночого здоров’я, «Як правильно проводити статеве виховання дітей? Та в якому віці варто розпочинати». Запрошена експертка зі статевого виховання, йдучи до студії, начепила на себе спеціальну брошку – жіночі статеві органи. Ведучий тішиться, що зараз, на відміну від свого дитинства, він вільніше може промовити слова інтимного змісту. Експертка заявляє, що дітям у віці 12-15 років обов’язково треба проговорювати про функцію насолоди від сексу, а не лише про дітородження. «Українська Правда» в цей день розповідає про гей-парад у Харкові.

4. Все пройшло так, як було заплановано. Люди дякують Богу, відкрито сповідують свої християнські принципи, моляться, об’єднуються – і це радує! Разом з тим є багато викликів, проблем в країні, над якими треба працювати. Вплив Церкви має бути відчутний.

Сподіваюсь, що наступного року знову християни зберуться у столиці, щоб спільно, відкрито і без перешкод, подякувати Богу! А що там говоритимуть навколо - це не так важливо... Фрагменти відео та фото в сюжеті:

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!

Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець