Жовта зона та добровільно-примусова вакцинація

Завтра, 23 вересня, на всій Україні почне діяти «жовта» зона.

Що ж забороняється? Заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад 2/3 місць у кожному окремому залі.

Але ці обмеження не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування. Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення.

Міністерство охорони здоров’я таки дотисло Офіс Президента для введення обов’язкової вакцинації населення. Уряд підтримав пропозицію МОЗ щодо обов’язкової вакцинації представників окремих професій. На першому етапі будуть вчителі, викладачі, студенти і держапарат. Далі будуть додаватися інші групи населення.

Основна причина такого поспіху в тому, що до кінця року потрібно використати 8 млн доз препарату, у якого закінчується термін придатності, а бажаючих вакцинуватися все менше. А ще, «так роблять закордоном, тому робимо і ми».

Вже зараз в окремих місцях спостерігаємо тиск на працівників освітніх та медичних установ, а також держслужбовців. Багато що залежить від місцевого керівництва. Все як і в радянський час – спускаються вказівки зверху, а чиновники/керівники/директори на місяцях, бажаючи вислужитись перед вищестоящим начальством, йтимуть на все, аби догодити їм і виконати план. Там де керівники більш лояльні, відповідно, людей «ламати через коліно» не будуть. Всім відомо, що навіть не змушуючи людину до чогось, можна створити їй такі умови, що вона сама погодиться.

Зауважте, як змінюється риторика відносно COVID-19. Пам’ятаєте, як ще на початку забороняли виходити навіть в парк людям; як безперестанку говорили про необхідність миття рук (бо вірус осідає на поверхні, і взявшись за дверну ручку, ви станете його переносником); як змушували одягати маску хворим і не хворим, адже людина «може переносити вірус безсимптомно» і т.д. Тепер про це забули, мова тільки про вакцину: вакцина – ваше все. Для вакцинованих обмеження не діють.

Не заперечую ефективність вакцини. Однак, яку загрозу, відмінну від вакцинованих людей, несуть в собі не вакциновані? «Ймовірність захворіти нижча у вакцинованих, вони переносять процес захворювання легше», – кажуть фахівці. Нехай, але ж і вони є такими самими переносниками вірусу, як не вакциновані. Тоді запитаю інакше: яку загрозу не вакциновані несуть для вакцинованих? Не вакциновані шкодять самі собі, не вакцинуючись. Так залиште їх, і дайте їм право обирати. Не обмежуйте їхніх прав, будьте людьми.

Щось в цьому є: «Виробник не несе відповідальності, уряд не несе відповідальності, лікарі і медсестри не несуть відповідальності, але якщо ти не вакцинований, то ти безвідповідальний». Хто дасть гарантію (візьме хоча б зобов’язання виплачувати компенсацію), якщо виявиться, що доза вакцини спричинила руйнівну дію на твій організм? Це може виявитися аж в майбутньому... Якщо ніхто не наважується гарантувати якість, то залиште людям право вакцинуватися на свій страх і риск – свідомо, добровільно.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець