«Підвези медика» – християни віри євангельської на Рівненщині запустили флешмоб та закликають підвозити лікарів на роботу

Пандемія коронавірусу Covid-19 внесла корективи в життя багатьох людей і країн. Україна не стала винятком. Перші зміни деякі українці змогли відчути на собі ще 12 березня, коли уряд ухвалив рішення про введення карантину. Але починаючи з 18 березня громадяни України стали жити у цілком новій реальності – почали діяти ще більш жорсткіші умови: зачинені торгівельно-розважальні центри, театри і кінотеатри, обмеження в громадському транспорті, зачинені метро в містах-мільйонниках та зупинено міжміське та міжобласне пасажирське сполучення. Водії міських маршрутних таксі просто не зупиняються на зупинках, бо вже мають10 пасажирів в салоні.

Це спричинило проблему, як дістатися до місця роботи. Дехто чекає на громадський транспорт понад годину, деякі пересідають на таксі. Проте така можливість є не у всіх. А для людей, що працюють в місті, а проживають в районі, дістатися до місця роботи взагалі немає як. Хіба власним авто, за наявності... А як бути лікарям, адже значна частина медперсоналу проживає за межами міста?

Небайдужі рівняни, християни віри євангельської, запустили флешмоб та закликають підвозити лікарів на роботу, адже саме медики – перші, хто стоїть на передовій лінії боротьби з коронавірусом.

Для комунікації створили: телеграм канал

Як написав у своєму Facebook ректор Рівненської духовної семінарії Олександр Третяк, в умовах транспортного колапсу пов’язаного із коронавірусом, коли практично неможливо вчасно дістатись до роботи, лікарі і медсестри, мають бути там вчасно, адже здоров’я людей понад усе зараз. Багато з них мешкають за містом, або на його околицях і не мають власного транспорту.

– Закликаю долучатись до каналу всіх небайдужих водіїв, які готові безкорисливо послужити на благо спільної справи, а також лікарів та медсестер, яким потрібно бути вчасно на роботі. Пишіть кому потрібно вчасно на роботу, а небайдужі водії зможуть вас оперативно підвезти. Мій перший пасажир сьогодні, лікар-педіатр, Валентина Письменна, із ЦПМСД «Ювілейний», – розповів ініціатор акції.

Ідею стрімко підхопили активні рівненчани, лише за день кількість учасників телеграм каналу перевищила півтисячі осіб. Місцеві ЗМІ розповсюдили інформацію серед населення.

На Facebook сторінці регіонального Суспільного мовника UA:Рівне журналісти висловили подяку учасникам акції: «Люди, ви прекрасні! Жителі Рівного і приміських населених пунктів самоорганізовуються, аби допомогти дістатись на роботу лікарям, у яких через припинення роботи громадського транспорту із цим уже сьогодні почали виникати проблеми... Деякі водії на приватних авто уже згодились підібрати лікарів та підвезти до робочих місць»

Отож, як бачимо, навіть банальні, не перший погляд, речі, можуть стати в пригоді іншим, допомогти ближньому у його потребі, полегшити життя, вийти з непростої ситуації, і навіть, інколи, вижити. Будьмо готові до всякого доброго діла. Пам’ятаймо, що служачи своєму ближньому, ми служимо Ісусу Христу.

Олександр Геніш,
редактор газети «За віру Євангельську»
Читайте новину на сайті УЦХВЄ

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець