Олександр Коток: Вірити, радіти, звіщати!

Дорогі друзі, щиро вітаю вас з радісним святом Воскресіння Ісуса Христа. В цей день в духовному світі відбулася найбільша і найвеличніша подія – перемога добра над злом, перемога життя над смертю. Це дає нам впевненість, що Ісус Христос, який подолав смерть, має владу і над нашими бідами, скорботами, труднощами; має владу зціляти хвороби, припиняти війни, виводити з кризи; дарувати мир, радість та спокій.

Першими радість Воскресіння відчули дві жінки. Ми маємо підстави стверджувати, що вони найбільше любили Ісуса. Саме вони стояли біля хреста до останнього (відчуваючи жахливі душевні страждання, біль та горе), саме вони були присутні при захороненні Ісуса (ховаючи свою останню надію), саме вони міркували над тим, як віддати Йому останню честь, і ось тепер, – як нагорода за щиру любов, – вони стоять біля пустого гробу. Ангел сповіщає жінкам найвеличнішу звістку: «Нема Його тут, Він Воскрес», і дає можливість особисто перевірити її правдивість: «Підійдіть, подивіться на місце, де знаходився Він».

З цієї історії випливають три повеління, з якими Ангел звернувся до жінок (з якими я хочу поділитися з вами):
1) Вони повинні були вірити. Те, що відбулося настільки вражаюче і неймовірне, що здається, повірити в це неможливо; це занадто фантастично, щоб могло бути правдою. Але Ангел нагадує жінками про обітницю Ісуса і показує їм пустий гріб; кожне його слово – це заклик вірити.
2) Вони повинні були радіти. Воскреслий Ісус зустрічає їх з вітанням: «Радійте!». Той, хто зустрів Воскреслого Ісуса, перебуваючи у Його присутності, як ніхто розуміє слова ап. Павла: «Завжди радійте!», «радійте в Господі».
3) Вони повинні були поділитися новиною з іншими. Після того, як Марія Магдалина та інша Марія відкрили для себе факт Воскресіння Христа, їм належало розповісти про це учням. «Ідіть же хутко, і скажіть Його учням, що воскрес Він із мертвих», – ось перше повеління людині, яка особисто познайомилася з Ісусом Христом.

Слова «Він воскрес!» звучать сьогодні до кожного з нас. Але чи повіримо ми? Чи радітимемо ми? Чи поділимося цією новиною з своїми близькими, знайомими та друзями?

Христос Воскрес! Він Воістину воскрес! Тож давайте віднесемося до цієї події з вірою та благоговінням, з великою радістю, і з бажанням розповісти про це іншим.

Старший пресвітер УЦХВЄ у Рівненській області
Олександр Коток

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)