Ситуація у сфері сімейної політики знову загострилася

Здавалося б, що градус напруги відносно намагання узаконити одностатеві шлюби дещо стих; що Верховна Рада України вже пішла шляхом відмови від ратифікації Стамбульської Конвенції, розвиваючи водночас національне законодавство проти домашнього насильства. Та нині знову є намагання і надалі «проштовхнути» через Парламент цей небезпечний документ для всієї держави.

7 грудня 2018 року під час виступу на II Українському жіночому конгресі в Києві Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду вже на наступному тижні ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству, відому також як Стамбульська конвенція.

«Ми підписали її ще у 2011 році, а станом на сьогодні конвенцію ратифікували вже 33 держави. Із жалем констатую, що у нашому суспільстві досі існують маніпуляції на цю тему, зокрема – щодо розуміння терміну «гендер». Тому ще раз хотів би абсолютно чітко наполягти і закликати направити всі можливі зусилля для того, щоб завершити всі внутрішньодержавні процедури і ратифікувати конвенцію», – зазначив Петро Порошенко.

Конфлікт навколо терміну «гендер» справді існує. Проти цього терміну в основному ті, хто вихований на християнських цінностях, хто проти популяризації одностатевих шлюбів, хто безкомпромісно виступає за традиційну сім’ю та збереження духовності. Більшість ЗМІ, на жаль, намагається просувати цю Конвенцію в законодавство України. Наприклад, «Радіо Свобода», розміщуючи новину із заявою Президента на II Українському жіночому конгресі в Києві, вкінці додає, що начебто експерти радять прийняти цей документ, адже це дасть більше прав Україні карати кривдників жінок. І якби до слова додає, що тим часом поки Україна не прийняла Конвенцію «щороку внаслідок гендерно зумовленого насильства гине близько 600 українок, а в 2017 році до поліції надійшло понад 110 тисяч заяв від жертв домашнього насильства». Між текстом новини портал радить також почитати «Чому в Україні бояться слова «гендер»?». А там вже більш детально намагаються показати, що «гендер» нічого поганого в собі не несе, навпаки «українське суспільство втрачає десятки мільйонів доларів через насильство щодо жінок», і якби не негативна роль церкви, то вже всі ці питання давно б вирішили… (принаймні так вважає Ірина Луценко).

Та це ще не край!

8 грудня в ефірі Громадського радіо Урядовий уповноважений з питань гендерної політики Катерина Левченко дала скандальне інтерв’ю, в якому заявила, що ініціативи захисту сім’ї місцевими радами загрожують національний безпеці, вони неконституційні, а ініціаторів таких голосувань потрібно притягнути до відповідальності. З відповідним зверненням вона також звернулася до Служби безпеки України.

Звісно, це інтерв'ю викликало обурення серед українських громадян.

Від імені громадянського руху «Всі разом» було написано лист до Прем’єр-міністра України, в якому вимагається звільнити Катерину Левченко з посади Урядового уповноваженого з питань гендерної політики, а також утворити інститут Урядового уповноваженого з питань сім’ї.

Голова руху «Всі разом» Руслан Кухарчук з цього приводу заявив наступне:

«Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко чинить тиск на місцеві ради, які проголосували Рішення і Звернення про захист інституту сім'ї в Україні. На думку Левченко, просімейні голосування місцевих рад загрожують - ви не повірите - національній безпеці. Більше того, вона поскаржилася на депутатів і просімейні громадські організації до Служби безпеки України. Мовляв, треба знайти і покарати тих, хто сповідує і просуває природній порядок і сімейні традиції. Головна "гендерна політикиня", схоже, прагне переслідувати і карати всіх, хто з нею не згоден і рішуче діє.
Заяви пані Левченко мають ознаки підбурювання до дискримінації (прямої та непрямої) за ознаками релігійних та інших переконань, заклику до обмеження свободи слова, свободи політичної діяльності, незаконного втручання в діяльність органів місцевого самоврядування. Її поведінка і висловлювання завдають значної шкоди репутації уряду і прем'єр-міністра. Недопустимо, щоб найнятий державний службовець дозволяла собі нахабні погрози депутатам місцевих рад і інститутам громадянського суспільства. Левченко має бути звільнена».

Ректор Рівненської Духовної Семінарії і Академії ХВЄ Олександр Третяк звернувся із закликом до народних депутатів не голосувати за ратифікацію Стамбульської конвенції:

«Українська традиційна сім’я у форматі «тато+мамо=дітки» тепер становить загрозу ... УВАГА... національній безпеці України! А якщо ти просімейний активіст чекай дзвінка з СБУ!
Так вважає Катерина Левченко, омбудсмен КМУ з гендерних питань, вона ж керівник ГО «Ла Страда», і як представник гендерно-гомосексуального лоббі використовує жіночий рух у своїх збочених цілях!
На днях через коліно ламатимуть депутатів, щоб вони проголосували за ратифікацію Стамбульської конвенції, на перший погляд вкрай необхідного документу з протидії домашнього насильства та насильства проти жінок. Але в цій конвенції, яку досі не ратифікували ряд європейських країн, «вшито» ряд моментів які абсолютно не мають відношення до заявленої теми, натомість в наше законодавче поле інтегруються недопустимі гендерні збочення, та надання необґрунтованих прав для ЛГБТ.
Хочу зазначити, що Рівненська міська рада, Рівненська обласна рада як представники інтересів громади Рівненщини, звернулись до Президента України, голови ВР, та Прем’єр міністра, захистити інститут сім’ї, та заборонити агресивну пропаганду гендерної ідеології.
Шановні народні депутати, закликаю Вас, підтримати позицію своїх колег місцевого рівня, і НЕ голосувати за ратифікацію Стамбульської конвенції в тій редакції якій вона зараз є».

На своєму сайті адвокат Сергій Гула розмістив зразок звернення щодо недопущення ратифікації Стамбульської конвенції, яке кожний громадянин/організація може надіслати Народному депутату України від свого виборчого округу. У зверненні, зокрема, дається роз’яснення щодо небезпеки, яку містить в собі Стамбульська конвенція:

«Ця конвенція передбачає введення в законодавчий обіг нового розуміння поняття гендеру, яке завжди розумілося як стать особи: або чоловіча, або жіноча.
Дана Конвенція передбачає тотальну зміну розуміння даного, надзвичайно важливого, поняття як гендер, а саме: вже не як стать, а як соціальна роль. Тобто, хто як себе сприймає, так і буде ідентифікуватися його гендер.
До прикладу, на сьогодні вже відомо понад 40 соціальних ролей (гендеру) за сексуальною ознакою, це: і гомосексуалісти, і лесбіянки, і педофіли, і трансвестити, і зоофіли та подібні до цих соціальних ролей.
Конвенція передбачає не тільки обов’язок держави не дискримінувати дані соціальні ролі, але обов’язок викладання у школах відповідного сприйняття даних ролей. Що очевидно, повністю нівелює не тільки гармонійний розвиток суспільства, а сприяє повні моральні деградації держави».


На сьогодні, 11 грудня, маємо офіційну заяву і від Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, спрямовану до Прем’єр-міністра України. Рада церков виступає рішуче проти того, щоб посадові особи України використовували силові структури для насадження будь-яких ідеологій (зокрема, гендерної), цензури та обмеження свободи совісті, думки, вираження поглядів. Вона закликала не ратифіковувати Стамбульську Конвенцію, натомість розвивати національне законодавство з протидії домашньому насильству.

На переконання ВРЦіРО, завдання в сфері сімейної політики потребують створення в Україні центрального органу виконавчої влади у справах підтримки сім’ї, дітей, материнства і батьківства.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов дав розгорнуту відповідь на звинувачення Урядової уповноваженої з питань гендерної політики, написавши статтю «Неомарксизм або подорож у безодню». Він публічно підтримав позицію депутатів Івано-Франківської обласної ради, а також заяви від депутатів 11 областей та понад півсотні міських та районних рад, що виступили на захист сімейних цінностей, на захист українських дітей від пропаганди збочень.

«Якщо говорити про національну безпеку, то одна з реальних загроз для нашої країни - катастрофічне скорочення населення. Захисники традиційних сімейних цінностей, на відміну від організаторів гей-парадів, намагаються протистояти цій загрозі. Міцна повноцінна сім’я, що здатна народити, захистити та виховати дітей, сьогодні один із найважливіших факторів національної безпеки.
Звинувачення в “совковості”, в підтримці “русского мира” івано-франківських! рівненських! чернівецьких! та депутатів багатьох інших місцевих рад - брудна спроба зганьбити і відібрати в українців їх історичне коріння - традиційну сім’ю, християнську віру, патріотизм та відповідальність, приписуючи ці невід’ємні якості нашої нації апологетам “русского мира”.
“Русский мир” не має нічого спільного з християнською вірою, сімейними цінностями і патріотизмом. Він базується на цинічній брехні, агресії і жорстокості, рабській покірності, і на тотальному пропагандистському зомбуванні мас. Всі інші атрибути служать лише для маскування його хижого оскалу.
[…]
Я не маю права судити тих, хто відносить себе до ЛГБТ-спільноти. Господь - суддя. Ніхто не може втручатися в приватне життя людей, або обмежувати гарантовані їм Конституцією права. Але і ніхто не має права вимагати для себе особливого ставлення, тим більше закріплюючи його в законодавстві, нав’язувати суспільству свій спосіб життя, руйнувати суспільну мораль та традиційні цінності нашої нації.
Мої колеги переконували мене не друкувати цей матеріал. Нібито писати високопосадовцям на цю тему - моветон. Та й для політичної кар’єри це досить проблематично, адже багато послів провідних країн-партнерів хвацько марширували в Києві на останньому прайді (гей-параді), розмахуючи райдужними прапорцями. У цій темі задіяні величезні політичні, фінансові і інформаційні ресурси. Можуть в одну мить у ЗМІ зробити з тебе ретрограда, гальмо реформ, корупціонера, врешті-решт»,
- сказав Олександр Турчинов.

Боротьба триває. Ми будемо стежити за тим, як далі відбуватимуться події. Підписуйтесь, щоб нічого не пропустити! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)