З’їзд молоді УЦХВЄ Рівненщини в Олександрії зібрав майже тисячу людей!

18 серпня в с. Олександрія Рівненського району пройшов молодіжний з’їзд Об’єднання християн віри євангельської п’ятидесятників Рівненської області. Вже в перший день кількість учасників сягала понад 800 осіб. Серед них була також молодь з Волинської області та з Білорусії.

Ранкове служіння розпочалось о 10:00. Керівник молоді у Рівненській області Віктор Давидюк закликав молодь до молитви. Ректор Рівненської духовної семінарії Олександр Третяк навів цікаві факти з виробництва кока-коли. Так, в 1886 році цього напою було продано всього-на-всього 90 л, в той час як нині про нього знають 96% мешканців всієї землі. Чи відоме так людям ім’я Ісуса?

Олександр Попчук, керівник відділу благовістя УЦХВЄ, зачитав текст 1Петр.5:1-7, закликавши молодь відразу поставити для себе ціль приїзду: чи то покаяння, чи то оздоровлення тіла, чи то хрещення Духом Святим, чи то духовне оновлення, чи то помазання на служіння і т.п. А щоб був результат, потрібно працювати з Богом в команді, підкоритися під Його міцну руку. Є люди, які самі піднялися, яких підняли інші люди, і яких підняв Господь. А Господь піднімає смиренних! Великому Давиду Він каже: «Пригадай, де ти був. Це я тебе взяв від отари». Це чудова ілюстрація, як піднімає людину Бог.

Старший пресвітер УЦХВЄ у Хмельницькій області Ростислав Мурах наголосив на тому, що апостоли не виходили благовістити доти, поки не зодягнулися силою згори. Кожні два роки інформація в сіті подвоюється, світ багато речей робить на високому рівні, люди це бачать. Як досягнути таких людей? – Без сили Святого Духа це зробити неможливо!

Ми часто цитуємо слова: «Чого око не бачило й вухо не чуло, і що на серце людині не впало, те Бог приготував був тим, хто любить Його!» (1Кор.2:9). Багато християн на цьому зупиняються, але далі написано: «А нам Бог відкрив це Своїм Духом». Зробімо усе, щоб це блаженство відчули і інші люди.

Далі на прикладі історії з жертвоприношенням Іллі, Ростислав Миколайович поділився основними принципами, як приходить з неба Божий вогонь. Ілля називає себе рабом. Це – найвищий титул! У Бога є діти, юнаки, старці. Але найвищий титул – раб, слуга, воїн. Дитина характеризується тим, що вона непостійна, за день приблизно падає 50 разів; раби ж – це люди, які повністю виконують волю пана, їм можна довірити абсолютно все. Ілля побудував все таким чином, що в кінцевому результаті люди кричали: «Господь є Бог! Господь є Бог!», а не «Ілля – пророк Божий», чи «Слава Іллі».

Директор місії «Добрий самарянин» Ростислав Боришкевич впевнений, що перед тим, як слідувати за Христом потрібно зректися самого себе (Мт.16:24). Бажання людини, яку покликав Господь, йти туди, де є потреба. Коли всі йшли в храм, щоб святкувати, Ісус пішов в місце, де лежали хворі (Ів.5:1-8).

Заключним словом поділився ст. пресвітер УЦХВЄ Рівненської області Олександр Коток. Прочитавши текст Еф.2:19, він нагадав, що ми перебуваємо у відносинах «діти-батько». Відповідно ми є одна сім’я, домашні для Бога. Отже, нам потрібно ще пам’ятати про братів і сестер, які навколо нас і моделювати також свої відносини з ними. Правильно побудовані відносини з Отцем і з братами та сестрами по вірі – це запорука успіху нашого служіння.

Далі формат служіння змінився в бік панельного обговорення. Обговорювали місію християнина в сучасному світі. Ряд актуальних і змістовних запитань викликали неабияку цікавість в молодого покоління. Запитання звучали різні: від того, як зрозуміти своє покликання, до використання сучасних технологій в служінні Богу, до конкретних змодельованих ситуацій, які виникають в служінні Богу.

Після обіду, який, до речі, був безкоштовний, розпочався поділ на секційні заняття. Ростислав Мурах проводив семінар на тему «Фатальна помилка Аарона» , Олександр Попчук – «Виконай свою місію» , Ростислав Боришкевич – «Місія християнина у церкві» . На запитання суто жіночих тем відповідала Ліля Боярська, провівши окреме секційне заняття.

Після невеличкої перерви, о 17 год розпочалось вечірнє служіння. Проповідував Олександр Попчук. Вкінці звершили молитву за духовне хрещення, в результаті якої декілька десятків молодих людей отримали хрещення Святим Духом з ознакою інших мов.

Перший день з’їзду закінчився. Які враження? Гарно підібране місце, високого рівня організація, безкоштовна реєстрація, змістовні теми (можливість вибору найцікавішої), традиційний євангельський стиль служінь, проповідь здорового п’ятидесятницького вчення з підтвердженням його на практиці і багато інших позитивних сторін можна було б назвати. Ну, а що, не було нічого негативного, жодних недоліків, – скептично посміхнетеся ви? Назву один: лавочки були незручні, без спинки, важко було сидіти. Можна було б дискутувати і про інші незначні нюанси, але про це – іншим разом.

Чекаємо завтрашнього дня, обов’язково приїдемо, щоб почути, побачити і розповісти вам. Більше інформації про хід служіння ви зможете отримати під час перегляду відео запису зібрання. Але краще приїхати самому. І привести з собою друга;)

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець