Майже 200 учнів з Дубенського та Радивилівського районів претендують на звання кращого знавця Біблії

22 квітня 2018 року на базі Дубенської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 вперше відбувся районний етап обласної учнівської олімпіади «Знавці Біблії». Позмагатися за кращого знавця Біблії з'їхалися десятки учнів з Дубенського та Радивилівського районів. До участі в олімпіаді запрошувались учні 3-11 класів загальноосвітніх шкіл.

Ведуча заходу Анжела Корнійчук побажала усім учасникам успіху, а також запевнила, що час, витрачений на читання Біблії та підготовку до олімпіади, ніколи не буде втраченим.

На дане дійство завітало чимало поважних гостей. Зі словами привітань звернувся віце-президент Міжнародного благодійного фонду «МИР», головний організатор заходу Сергій Скоропляс, котрий ще раз наголосив на важливості духовно-морального виховання у теперішньому суспільстві. Представник дітей Уповноваженого Президента України з прав дитини Олексій Федченко, народний депутат України Олександр Дехтярчук, начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти Управління освіти і науки Рівненської Обласної Державної Адміністрації Святослав Сидорук, заступник міського голови Дубенської міської Ради Василь Скринчук також наголошували на необхідності вивчати Біблію та керуватися нею в своєю повсякденному житті. Адже основою успіху усіх людей, зокрема і України, є життя побудоване за Біблійними цінностями та законами. Діти – це не лише наше майбутнє, але й теперішнє, – зауважували представники влади. Завідувач Департаменту освіти Української Церкви Християн Віри Євангельської Віктор Вознюк переконаний, що Україна як держава зможе заявити про свою ідентичність в Європейському просторі, взявши за основу своїх законів основні закони Біблії.

«Сьогодні ми маємо великий привілей читати Біблію своєю рідною українською мовою», – наголосив старший пресвітер Дубенського району Української Церкви ХВЄ Вадим Савченко. Зокрема, він навів статистику про те, що є ще багато народів, які до цих пір не мають перекладеної Біблії на свою рідну мову чи діалект.

Зі словом привітання до учнів звернувся також магістр богослов'я Володимир Гульчук. На завершення урочистого відкриття до слова була запрошена методист Управління освіти Дубенської міської Ради Інна Гандзілевська. Побажавши усім гарних результатів, вона запевнила, що відділ освіти і надалі підтримуватиме усі заходи, які будуть спрямовані на духовно-моральне виховання учнів та студентів загальноосвітніх навчальних закладів.

Під час урочистого відкриття прозвучав гімн України, пісні «Боже, я молюсь за Україну», «Діти-квіти», «Боже великий, єдиний!» у виконанні ансамблю «Надія».

Опісля усі учасники олімпіади були розподілені на групи, кожному були роздані завдання. Протягом трьох годин учні 3-11 класів відповідально давали відповіді на поставлені запитання.

Церква Християн Віри Євангельської м. Дубна подбала про те, аби вкінці кожний з учасників олімпіади отримав безкоштовний обід.

Метою олімпіди є духовно-моральне виховання дітей та молоді на біблійних цінностях, підвищення інтересу дітей і молоді до систематичного читання Святого Письма та використання його в повсякденному житті. Організатори та освітяни переконані, що подібні заходи вкрай необхідні у наш час.

З результатами олімпіади учасники зможуть ознайомитися на сайті Олімпіади «Знавці Біблії» за адресою: http://olimpiada.rv.ua. Результати будуть повідомлені згодом.

А поки що наведемо деякі цитати з робіт, які свідчать не лише про глибокі знання дітьми основних істин Біблії, але й про їхню особисту віру в Ісуса:

«Я пам'ятаю, коли я була ще не з Богом, але все рівно Він мене знайшов, тепер я його дитя і буду жити вічно з Ним навіки»

«Деякі люди навіть не хочуть слухати нічого про Бога, їм всеодно. Але ми повинні їх приводити до Бога. Він їх спасе, дасть облегшення для душі, дасть мир і спокій. На те він Бог, щоб спасти кожного з нас»

«Господь Бог може робити чудеса у будь-який час, адже Він є всемогутній. Потрібно вірити і славити Бога, любити. Коли ми славимо Бога, то ми завжди будемо благословенні. Просто потрібно молитися, дякувати і не нарікати»

«Да, Бог може робити чудеса в теперішній час. Треба просити в Нього і дано буде вам»

«Христос і у наш час творить чудеса. Для цього потрібно завжди вірити в це, бо в Біблії сказано, що без віри нічого не буде»

(з відповідей на білети, учні 6-х класів)

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець