#3 В Нім ми живемо, і рухаємось, і існуємо (Audio_message)

«Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо» (Дiї.17:28) – казав ап. Павло, проповідуючи в Афінах. Всі благословіння і все добре, що є в нашому житті походить згори, від Бога.

Є речі, які ми часто забуваємо або неправильно сприймаємо:

1. Ми забуваємо звідки насправді надходять благословіння у наше життя. У світі прийнято вважати, що в житті надіятися треба самому на себе; ти сам творець своєї долі. Хочеш краще жити – працюй; хочеш покращити рівень свого життя, умови проживання – знайди більш високооплачувану роботу. Це природні закони, які працюють. Але ми, християни, дивимося глибше на ситуацію. Ми розуміємо, що за всіма благословеннями, які надходять у наше життя стоїть Бог: це він дає життя, здоров’я для праці, благословляє землю, яку обробляємо…

Чи віриш ти, що все, що ти маєш – з руки Господа?

В лісі можна побачити, як біля дуба дикі кабани шукають та їдять жолуді. Вони риють землю, думаючи, що жолуді знаходяться під нею, там. А не розуміють, що вони падають зверху. Отак і люди, біжать в погоні за наживою, кидаються в пошуки земного, забуваючи що дари приходять зверху. Якщо Бог не дозволить – не матимеш!

2. Забувши звідки насправді приходять благословіння, ми не правильно їх використовуємо. «А вона не знає», – звертався Господь до Ізраїлю, – «що то Я давав їй збіжжя, і виноградний сік, і свіжу оливу, і примножив їй срібло та золото, яке вони звернули на Ваала» (Ос.2:8). Збагатившись сріблом і золотом, євреї зробили з нього ідола.

А як ти використовуєш Божі благословіння? Чи знаєш, що за невірне розпоряджання талантами будеш осуджений?..

Чи не сталося так у твоєму житті: що з того золота і срібла, яке дав тобі Господь, ти зробив собі ідола? Ідол – це те, де постійно знаходиться твоє серце, де найбільше проводиш часу.

3. Ми більше акцентуємо увагу на самих благословеннях, аніж на Тому, хто дає їх. Більше захоплюємось результатом Божих діянь, аніж самим Богом.

Однак «На того, хто дарує, так само приємно дивитися, як і на сам подарунок» (Йоганн-Вольфґанґ Ґете).

Все те, що Бог робить на землі, робить з ціллю направити погляд людини на Себе, з ціллю відкрити Себе людям. «Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме» (Рим.1:20).

Пам’ятай, звідки насправді приходять благословіння, правильно розпоряджайся ними, більше акцентуй увагу не на самих подарунках, а на тому хто їх дає (розвивай відносини з Ним), прославляй Господа не лише за те, що Він дає, але й за те, Ким Він є.

Думка ап. досить глибока: в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо. Без Нього не можемо нічого. Він для нас – усе. Ним хвалимося, Ним захоплюємося, про Нього говоримо. «Бо все з Нього, через Нього і для Нього! Йому слава навіки» (Рим.11:36).

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець