Тринадцятий Духовний ранок відбувся у Рівненській обласній державній адміністрації

У Рівненській ОДА 4 лютого 2020 р. відбувся 13-й щомісячний Духовний ранок, головною темою якого були слова із Євангелії: «Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Ів.15:13).

До цієї зустрічі долучилися представники влади, рівненських релігійних та благодійних організацій та церков, волонтери і, звісно ж, учасники АТО та родини загиблих під час Революції Гідності. У вже звичному форматі Духовних ранків учасники спілкувались, обговорювали важливі насущні питання, читали Біблію, молилися за мир і благополуччя в Україні.

Сергій Подолін, перший заступник голови Рівненської ОДА, назвав Духовні ранки в Рівненській ОДА «хорошою традицією, яка дає початок багатьом позитивним планам та проектам, які спрямовуються на покращення суспільного і політичного та духовного життя в Україні», та акцентував увагу на тому, що незалежно від конфесій Бог для усіх один.

Заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська приєдналась до слів Подоліна і побажала всім присутнім розуміння того, що в будь-яких обставинах, і в будь-яких ситуаціях Бог є любов.

Сергій Лучанін, Священик ПЦУ, військовий капелан, ділився роздумами про прояв любові до ближнього, розповідав про власні переживання зі своїх поїздок на передову.

Ректор Рівненської Духовної Семінарії Церкви ХВЄ Олександр Третяк, який започаткував цю «хорошу традицію» кожного першого вівторка місяця проводити в Рівненській ОДА Духовні ранки, читаючи Слово Боже, підняв ряд питань для роздумів і обговорення: «Яка то є любов Божа?» і «Яким чином, використовуючи любов, можна нівелювати протистояння ненависті та об’єднати людей?».

Андрій Корнійчук, старший пресвітер церков ЄХБ в Рівненській області, зазначив, що об’єднувати людей можна тільки, якщо ми «сіємо» любов та добро, а не породжуючи і розповсюджуючи ненависть, не зважаючи на конфесійну різноманітність, політичність чи якісь інші аспекти, адже ми покликані бути вище всього цього, поширюючи правильні цінності та принципи моралі, тому що тільки любов перемагає ненависть.

Старший пресвітер УЦХВЄ в Рівненській області Олександр Коток зазначив наступне: «Ми маємо втомитись думати, робити і сіяти зле, маємо віддавати перевагу любові, яка це все покриває». Служитель назвав три ключові Біблійні особи як приклад правильних патріотичних принципів, які ставили любов та інтереси свого народу вище своїх інтересів і життя – Мойсей, Павло та Ісус Христос. Приклад Ісуса є найкращим прикладом для нас у будь яких сферах, адже Він віддав Своє життя задля спасіння усього людства, тим самим явивши велику любов Божу.

Наступний Духовний ранок в Рівненській ОДА запланований на 3 березня.

Юлія Кампо

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець