Регіональна конференція південно-західного регіону Рівненщини зібрала понад 150 служителів

7 грудня на базі церкви ХВЄ с. Глинськ відбулася регіональна конференція для служителів Здолбунівського, Острозького, Дубенського, Радивилівського, Млинівського та Демидівського районів. Понад 150 служителів південно-західного регіону області отримували збудування від настанов, братерського спілкування та молитви.

Перший заступник ст. пресвітера області Анатолій Яковець, зачитавши текст із Писання (3 Івана 1:1-3), наголосив на важливості бути вірним Богові та ходити дорогою правди. Цією дорогою є сам Ісус Христос, а це означає, що християн завжди має перебувати у Христі. «Люди хочуть більше бачити проповідь, аніж чути її», – сказав Анатолій Георгійович.

Було звершено молитву, гурт заспів пісню подяки Господу.

В робочій частині конференції старшими служителями було озвучено статистичну інформацію про кожен із представлених районів. Так, в Острозькому р-ні (відповідальний Павло Цинко) нараховується 1300 членів (що складає 5% від загальної к-сті населення), 16 церков (з них дві новоутворені), 1 місіонерська станція; в Здолбунівському р-ні (відповідальний Микола Свірчук) нараховується 850 членів, 9 церков, 1 місіонерська станція; в Дубенському р-ні (відповідальний Вадим Савченко) нараховується 872 членів, 15 церков; в Млинівському р-ні (відповідальний Василь Кудрик) нараховується близько 800 членів, 12 церков; в Демидівському р-ні (відповідальний Василь Глабець) нараховується 195 членів, 5 церков, 3 місіонерські станції; в Радивилівському р-ні (відповідальний Степан Євтушенко) нараховується 408 членів, 12 церков, 1 місіонерська станція.

Для наочності наведеної статистичної інформації побудуємо графіки. Як бачимо, в середньому в південно-західному регіоні Рівненщини п’ятидесятники складають близько 2%.

Михайло Паночко провів семінар на тему: «Портрет служителя». За основу промови взяв текст (Дії 20:26-32). «Хотілося б, аби прапор Євангельської віри, який ми несемо, наступне за нами покоління підняло ще вище», – поділився бажанням Михайло Степанович. Опісля він виокремив декілька тез, які стосувалися характеристик служителя:

1. Найважливіше завдання служителя – вести церкву дорогою правди. Коли віруючі люди стають на дорогу неправди, проповідь Євангелії невіруючим людям стає неможливою.Правда має царювати в усіх сферах життя служителя, над цим працює Божа благодать;
2. Справжня велич служителя проявляється у вмінні служити іншим, а не примушувати їх служити собі;
3. Справжній служитель зосереджений на служінні Господу і людям, а не на гонорарах;
4. Перед Господом важлива мотивація. Справжня мотивація служіння – любов до Ісуса;
5. У всі часи церкви була потреба в служителях з такими рисами: авторитетні, духовні та готові жертвувати собою. Авторитетність прямим чином залежить від того, наскільки ми ходимо в правді, виконуємо обіцянки і т.д. Сутність духовності в глибоких стосунках з Богом (в результаті чого з’являються і плоди);
6. Служіння – це дар від Бога (Еф.4:11; Ів.15:16);
7. Риси справжнього служителя: залежний від Бога і його сили, скромний, співчутливий до немічних і слабих, оптиміст;
8. Служитель має постійно ревнувати про Божу присутність, бути людиною молитви. Через служителя має діяти більша сила, аніж через рядового члена.

Після молитви, яка була звершена під проводом Михайла Степановича, учасники конференції перейшли у формат «питання-відповіді». Служителів було проінформовано про скандальний законопроект 0931, який зараз намагаються проштовхнути до законодавства України, а також про необхідність молитовної підтримки Президента у непрості і відповідальні часи. Багатьох цікавило питання проходження військової служби, оцінка діяльності тих чи інших релігійних осіб тощо.

Після обіду Олександр Фінчук, відповідальний за місіонерський відділ, розповів про працю на місіонерському полі, про результати і досягнення за рік. Нині в області діє 11 місіонерських станцій, побудовано 6 модульних молитовних будинків.

Опісля слово мав відповідальний за відділ соціального служіння Олександр Чернюшок. Робота служіння ведеться в різних напрямках. Зокрема, Олександр поділився досвідом, який варто було б перейняти і іншим церквам. Так, наприклад, Церква «Божого спасіння» м. Рівне (пр. Віталій Зозуля), щочетверга має практику приготування благодійних обідів, на які запрошуються соціально незахищені верстви населення. Перед тим читається Боже слово, лунають християнські пісні. В результаті такої робити великий відсоток людей навертаються до Господа.

Микола Свірчук, скарбник, ознайомлював присутніх з фінансовими питаннями діяльності об’єднання.

Завершальне слово мав ст. пресвітер області Олександр Коток. Після невеличкого інформаційного блоку, він висловив декілька думок на тему: «Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий!» (Євр.13:8)

Молилися за потреби Божого народу, за здоров’я служителів. Гурт співав псалми, брати спілкувалися між собою. Віримо, що час, проведений разом, послужив зміцненню обласного братерства, а отже, праця Української Церкви Християн Віри Євангельської надалі тільки міцнітиме!

Олександр Геніш,
редактор газети «За віру Євангельську»

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)