На 79-му році життя відійшов у вічність відомий євангелист Рейнхард Бонке

П’ятидесятницький євангелист, засновник служіння «Христос для всіх народів» (Christ for allNations, CfaN) Рейнхард Бонке помер у віці 79 років. Про це заявила родина відомого проповідника.

Останні 60 років життя він віддано проповідував Євангеліє по всьому світу, зокрема, в країнах Африки.

В листопаді 2017-го року він провів прощальний крусейд в Нігерії, пояснивши це так:

«Господь мені сказав, що я повинен вернутися ще для одного крусейду в Африку. Я хочу побачити не тільки гігантський врожай душ, але й передати мій горючий факел цьому поколінню... Я вірю, що Бог звершить те, чого я ще ніколи не бачив».

Більше 40 років тому Бог показав йому у видінні африканський континент, омитий кров’ю Христа. З того часу Бонке горів бажанням завоювати континент для Ісуса. Якось з приводу цього він сказав: «Я їм чи п’ю, пильную чи сплю, це видіння завжди присутнє. Воно ніколи не залишає мене».

У жовтні 2016 р. Бонке переніс операцію на горлі.

Загалом більше сорока років він проводив багатотисячні євангелізаційні кампанії на Африканському континенті. 2 листопада 2000 р. в Лагосі (Нігерія) заключне богослужіння за його участю відвідали 1,6 млн людей. Це служіння згодом було названо «найкрупнішим зібранням в історії християнського євангелизму».

У 80-х рр. в євангельських кругах Бонке стали називати «Африканським Біллі Гремом», а сам Біллі Грем пізніше назвав його «євангелистом номер 1». Ще одне прізвище Бонке – «Божий комбайн», так як часто у євангельському світогляді світ зображується як нива Божа, а місіонери чи євангелисти – як женці на ниві. За словами Рейнхарда, одного разу Бог сказав йому: «Час серпів минув, нині наступив час комбайнів!». Девізом його служіння була фраза: «Ми спустошуємо ад і заселяємо рай!», яка пізніше стала назвою книги про нього.

Ознайомившись з його біографією, можемо стверджувати, що Рейнхард Бонке справедливо «був названий у всьому світі однією із передових фігур в області євангелізації». Він особисто зустрічався із 14 африканськими президентами. Зазначу, що президент Замбії Фредерік Чілуба, який став в 1991 р. першим демократично обраним президентом в країнах колишніх британських колоній Африки, стверджував, що на богослужінні Бонке отримав п'ятидесятницький дар говоріння на інших мовах.

Рейнхард Бонке писав ще й книги. Загалом його праці видаються на 143-х мовах, а їхній загальний тираж сягнув 190 млн екземплярів.

Тепер його праця закінчена, він представ перед Господом. Його служіння буде детально проаналізовано, зважене і нагороджене. А тим часом процес спасіння на планеті Земля триває! Чи то комбайнами, чи то серпами, але ми зобов’язані збирати вражай на ниві Господній, засівати її, спустошуючи ад і заселяючи рай. (Починаймо з простого, служімо на тому місці, куди поставив Господь. Якщо ви не навчилися користуватися серпом, не сідайте за комбайн). Нехай ця думка ніколи не покидає нас: їмо чи п’ємо, пильнуємо чи спимо – перед нами розп’ятий Христос і сотні тисяч ще не спасенних душ, які волають про допомогу...

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)