У самому серці Березного з’явиться християнський соціальний центр

19 березня в місті Березному Рівненської області відбулось дві важливі духовні події. Перша з них проходила в приміщення Березнівської райдержадміністрації, де відбувався черговий духовний ранок, за участю голови районної адміністрації цього району, місцевих депутатів, керівників управлінь та священників різних церков. На цю подію завітав також старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко зі своїм першим заступником Анатолієм Козачком.

Присутні міркували на тему блаженств, за основу було взято читання Євангелії Матвія, 5 розділ. Зустріч у форматі Духовного ранку розпочалася із вітального слова голови Березнівської райдержадміністрації Віталія Люшина, який зазначив, що аудиторія охочих поміркувати над Словом Божим розширюється.

Звертаючись до присутніх, Михайло Паночко зазначив, що Національний молитовний сніданок в Україні вже проведено всьоме. Участь у ньому взяли 700 гостей з 15 країн:

«Ми збираємось, щоб читати Біблію, щоб краще розуміти один одного», – пояснив єпископ.

Учасники молитовного ранку активно обговорили головну тему та ділилися думками з приводу того, що заважає бути людині лагідною та дискутували щодо того, в чому полягає основний сенс лагідності. Лунали думки, що сьогодні в світі модно бути пробивним, напористим, зухвалим та аж ніяк не лагідним. Цитуючи Слово Боже, присутні ще раз нагадали, що ніхто не родиться тихим та лагідним. Щоб бути лагідним людині потрібно працювати над собою та твердо стояти на засадах Слова Божого, а також навчатися від Христа.

Вкінці Михайло Степанович звершив молитву за місцеву владу, подякувавши усім присутнім за проведення та організацію духовних ранків.

Опісля цього відбулась ще одна подія – молитва благословення на місці, де буде закладено перший камінь фундаменту нового християнського соціально центру РОО УЦХВЄ «Відродження», що буде функціонувати в самому серці міста Березне. На цю подію завітали служителі з усього Березнівського району, зокрема ст. пресвітер Рівненського обласного об’єднання УЦХВЄ Олександр Коток зі своїм заступниками.

Олександр Адамович презентував проект майбутньої будівлі та розповів про її призначення. Зокрема, подякував за підтримку та поділився досвідом роботи на духовній ниві у цій місцевості:

«Хочу усім вам подякувати за вашу присутність. Ми переконані, що кожну важливу справу варто починати з молитви, адже написано: «Коли дому Господь не будує, даремно працюють його будівничі при ньому!» (Пс.127:1). Ми хочемо, щоб в цьому будівництві нас благословив Бог, беріг впродовж усього будівничого періоду, і щоб це приміщення слугувало для Божої слави, для проповіді Євангелії, для спасіння людей, для їхньої соціальної підтримки.

Ще в 2016 році ми, разом з нашим обласним Об’єднанням, вирішили розпочати духовну працю в місті Березному. Цього ж року ми розпочали тут проводити богослужіння, орендуючи малий зал будинку культури. Щороку ми маємо водне хрещення у цій місцевості! Бог дав можливість працювати в соціальній сфері, наприклад, ми організовували одноразове щоденне харчування хворих, одиноких та старших за віком людей. Одночасно працюємо з спільнотою діток з особливими потребами. Мали можливість провести чимало й інших важливих заходів для об’єднання громади і благословіння міста та району».

Голова райдержадміністрації Віталій Люшин висловив своє задоволення з приводу такої чудової події, адже це, на його думку, принесе величезну користь для місцевих жителів цього міста.

«На цьому місті стояло недобудоване приміщення колишньої бібліотеки, яке декілька разів змінювало своїх власників, але продовжувало занепадати. Це створювало певні незручності для центру міста, навіть загрожувало безпеці перехожим. Тому ми досить позитивно сприйняли те, що сьогодні на цій земельній ділянці буде збудовано таке прекрасне приміщення, яке виконуватиме корисні функції і стане окрасою нашого міста! Бажаю, щоб у майбутньому домі творилося добро, проповідувалось Боже Слово, щоб люди отримували душевний спокій та підтримку», – наголосив Віталій Григорович.

Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко звершив молитву благословення. Він зауважив, що робити добро та проповідувати Боже Слово – це прямий обов’язок християнина.

«Ми є учасниками чудового моменту – початку будівництва не якоїсь тюремної установи чи розважального закладу, а духовного центру. Це те, що найбільше потрібно нашому українському народу – духовне зцілення. Моє бажання, молитва, зміст життя, щоб в єдності з Ісусом ми могли змінювати нашу країну в площині духовності і моралі. Це безпосереднє доручення Церкви, це її сфера діяльності, адже держава над цим не працює – вона працює над економікою, обороною та в інших галузях. Ми ж – проповідуємо Євангелію. І я глибоко переконаний, що людину нічого не може змінити – тільки Боже Слово!», – підсумував Михайло Степанович.

Окрім цього серед присутніх були священики Православної Церкви України, які зичили гарного починання в будуванні духовного храму в м. Березному.

Олександр Третяк, Олександр Геніш

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!

Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)