Служіння Подяки та «зустріч Рівненчан» у Сполучених Штатах Америки

18 листопада 2018 року в «Slavic Gospel Church» (штат Вашингтон, США) відбулось служіння подяки, особливістю якого було те, що тут були присутні рівненчани в діаспорі, служителі церков ХВЄ у Сполучених Штатах Америки (штаті Вашингтон та Орегон) та гості з України.
Перед початком зібрання служитель місцевої церкви привітавши гостей, зауважив, що усі брати та сестри, незважаючи на різне місце проживання та різновид служінь, є однією великою Господньою сім’єю. А Господь, як Пастир, знає якою дорогою провести Свій народ, Він піклується про нього.

Була звершена молитва. Звучали пісні «З Божим словом на устах», «Хай буде Ім’я Бога благословенне», «Тысячу лет пролетели, как день».

Євангелист, директор місії «Добрий самарянин» Ростислав Боришкевич подякував рівненчанам за їхню активну працю на ниві Божій в Україні, а також побажав і надалі підтримувати зв’язок один з одним, звершуючи спільні молитви та єднання в дусі. З його уст лунав заклик до активної місіонерської праці, до проповіді Євангелії невіруючим людям, до виконання Великого доручення Христа.

Після співу хору церкви «Життя» та гурту «Авен-Езер» до слова був запрошений старший пресвітер УЦХВЄ у Рівненській області Олександр Коток. Він зачитав текст із Писання: «Стороже, яка пора ночі? Стороже, яка пора ночі?» (Iс.21:11). «Для нас, християн, важливо бути зорієнтованими в часі, адже від цього напряму залежать наші вчинки. Ми часто чуємо, що останні часи будуть тяжкими, що відбудеться розріст беззаконня, а в серцях багатьох охолоне любов. Але наша увага має бути зосереджена на іншому: останній час – це час небаченої дії Божої благодаті, про що Господь звіщав через пророків (Йоїл.2:28)», – говорив Олександр Адамович. Опісля він показав презентацію, з допомогою якої розповів про життя християн віри євангельської у Рівненській області і навів деяку статистичну інформацію. Була звершена молитва за Україну, за Рівненщину.

Сім’я Гульчуків виконала пісню «Небо голубое – отчий мой дом», родина Корольчуків – «Смотри ты в небеса», а пастор Володимир Стасюк поділився Божим Словом. Петро Кибукевич розповів декілька свідчень та спогадів із свого життя.

З вітальним словом до присутніх звернувся єпископ Володимир Бричка. Його увага була звернена до питання принесення плодів. «Якою була б зараз Церква Христова, якби всі так приносили плід, як я: якби всі так молилися, жертвували, відвідували б служіння?» – запитував Володимир Дмитрович.

Єпископ Союзу Слов'янських церков в Америці Віктор Прохор на закінчення зібрання підкреслив, що це Господь нам «призначив окреслені доби й границі замешкання» (Дiї.17:26). Але окрім цього, у Бога є ще повеління для нас – щоб ми шукали Його. Незалежно від того, де ми живемо: в Америці чи Україні. Він «ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися» (Дiї.17:30). В молитві звучала подяка Богові за подароване зібрання та безліч інших Його милостей.

Як повідомив Петро Радчук, подібні служіння подяки за участю рівненчан, планується мати щороку. Основна їхня ціль – спільно прославити Господа, а також зберегти спілкування один з одним, спільно працювати на ниві Божій, допомагати церквам в Україні. Було озвучено ряд конкретних та актуальних проектів, які за підтримки діаспори планується найближчим часом реалізувати на Рівненщині. Деякі проекти планується реалізовувати спільно з ОЦХВЄ (так званим «нереєстрованим» крилом п’ятидесятництва).

Старший пресвітер церкви «Slavic Gospel Church» Сергій Миронюк запропонував звершити спільну молитву за усіх служителів Рівненської області. Присутні разом проголосили слова благословення, які записані в книзі Числа (6:24-26).

Загалом на святковому зібранні були присутні близько тисячі осіб.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)