Президент відповів на петицію «Щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї»

25 травня 2018 року на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України була опублікована відповідь на петицію «Щодо захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї» .

Петро Порошенко поділяє стурбованість громадськості щодо порушеної проблеми, але разом з тим він прагне побудувати в Україні «толерантне, демократичне та європейське суспільство». Тому, посилаючись на законодавчі норми в Конституції України та Європейській конвенції, він висловився проти заборони на законодавчому рівні пропаганди і популяризації гомосексуальних ідей, адже кожен має право «на вільне вираження своїх поглядів і переконань». Окрім того, що в країні забороняються будь-які форми дискримінації, Президент зауважив, що в цю категорію потрапляють і факти «підбурювання до дискримінації» (нагадав те, про що писала Аксана Філіпішина – начебто християни своїми вчинками підбурюють до дискримінації осіб з нетрадиційною сексуальною орієнтацією).

В наступній частині свого листа Петро Порошенко толерує прихильникам традиційної сім’ї. Тут він цитує закони України, в яких шлюб «ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка»; Сімейний кодекс, в якому визначено, що метою сімейних відносин є зміцнення сім’ї як соціального інституту і як союзу конкретних осіб; утвердження почуття обов’язку перед батьками, дітьми та іншими членами сім’ї; побудови сімейних відносин на паритетних засадах, на почуттях взаємної любові та поваги, взаємодопомоги і підтримки; Концепцію державної сімейної політики, затверджену постановою Верховної Ради України ще в 1999, згідно якої основними напрямами державної сімейної політики є, зокрема, сприяння відродженню традиційно міцної.

З урахуванням ситуації що склалася Президент звернувся до Прем’єр міністра України з пропозицією провести системний аналіз реалізації державної сімейної політики в Україні та внести в установленому законодавством порядку відповідні узагальнені матеріали і пропозиції щодо розв’язання наявних проблем у цій сфері; опрацювати питання прийняття загальнодержавної стратегії захисту та популяризації традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї в Україні.

На кінець пообіцяв поінформувати про ухвалені за підсумками проведеної роботи рішення громадськість шляхом розміщення відповідної інформації на веб-порталі Уряду України.

Як на мене, відповідь Президента можна оцінити наступною фразою: «і нашим, і вашим». Варто враховувати, що він, по-перше, виступаючи гарантом Конституції, намагається не допустити обмежень в правах будь-яких громадян (навіть якщо вони нетрадиційної орієнтації); по-друге, не йти в розріз з політикою Європейського Союзу; і, нарешті, по-третє, не втратити рейтинг в очах прихильників традиційної сім’ї, а це переважна більшість українців.

Чи можна вважати це рішення перемогою в боротьбі за сімейні цінності і традиційну сім’ю? В якійсь мірі – так, адже завдяки активній діяльності християн, церков і громадських організацій реалізація плану заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року (особливо пункту 6) на даний час є надто складною задачею. Зокрема, у відповіді Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин зазначено, що виконання цього плану на даний час не можливе. Але боротьба ще триває!

Нагадаємо, що 25 квітня 2017 року на сайті Верховної Ради України була опублікована відповідь на петицію, що мала назву «Просимо вжити заходів для припинення пропаганди гомосексуалізму та захисту традиційних сімейних цінностей» (автор Танцюра Віктор Зіновійович). Деталі – тут.

З повним текстом відповіді Президента України на вищезгадану петицію можна ознайомитися на його офіційній веб-сторінці.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)