Сили протидії у християнстві

Відкрив посібник з теоретичної механіки. Розглядаючи рух тіла (розділ динаміка), виникли певні асоціації з християнством.

На тіло, яке рухається діє ціла система сил, які протидіють цьому руху (див. рис.). Це - сила тяжіння, сила тертя, сили опору, власна вага та ін.
Давайте спробуємо, як аналог руху, розглянути християнське служіння, якому також протидіє чимало сил. .

СИЛА ТЯЖІННЯ - це гріховний світ, у якому ми живемо. Від нього не втечеш і тут нічого не зміниш. .

СИЛА ТЕРТЯ - обставини, проблеми та випробування, крізь які ми здійснюємо своє служіння. Величина цієї сили у кожного різна, адже вона залежить від властивостей дотичних поверхонь (умов в яких ми здійснюємо служіння - у когось вони більш-менш сприятливі, у когось - нестерпні). Якщо тіло перебуває у стані спокою (пасивність, бездіяльність) - сила тертя відсутня. Сила тертя завжди сповільнює рух. .

СИЛИ ОПОРУ - люди, які протидіють нашому служінню. Зазвичай причиною виникнення цих сил є заздрість, конфлікт інтересів та ін. Сила опору залежить від швидкості руху тіл, їх форми і розмірів. Тобто чим масштабніше служіння, тим більшими будуть сили опору, чим активніше ви служите - тим більше буде реакцій опору. Силу опору можна зменшити - надати тілу округленої чи обтічної форми (не бути впертим, вміти співпрацювати та йти на поступки). Шерховатість тіла (наша гордість) тільки збільшує дану реакцію. .

ВЛАСНА ВАГА - власна плоть, яка бажає "противного духові" та завжди спонукає нас перебувати у стані спокою. Вага у кожного різна, адже напряму залежить від маси. Масу можна зменшити - смиряючи та дисциплінуючи свою плоть. .

Інколи власних сил не вистачає аби подолати суму протидіючих сил. В такому випадку нам знадобиться СИЛА ТЯГИ - допомога, мотивація та підбадьорення інших осіб, які здійснюють рух в тому ж напрямку. .

З часом ВНУТРІШНЯ ЕНЕРГІЯ тіла зменшується (людина старіє) і рух тіла сповільнюється (зменшується ефективність служіння). Тому найкраще використовувати час для служіння в молодості.

Отже, ті хто щось робить для Господа завжди зустрічаються з багатьма силами, які їм протидіють. Рух тіла відбуватиметься лише у тому випадку, коли сила що у вас перевищуватиме суму усіх інших сил, протилежно направлених.

Ось таке воно християнське життя... Це праця, це рух вперед, це постійна боротьба. І часом здається, що далі нема як рухатися, адже сили протидії настільки великі, що подальший рух тіла неможливий. Гріховний світ, обставини, люди та ще й власна плоть сповільнюють його. А так мало тих, які підтримають та допоможуть... І хочеться зупинитися. Хочеться перейти у стан спокою. Але рухаємося далі! Бо сила що з нами більша за сили, які проти нас!

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)