Карантин вихідного дня: що буде з церквами?

11 листопада, Уряд скасував адаптивний карантин, натомість запровадивши карантин вихідного дня.

Тепер на вихідних не працюватимуть ресторани, бари, кафе, торгові центри та кінотеатри.

Ситуація з коронавірусом ускладнюється - якщо нічого не робити, то у лікарнях не буде місць навіть у коридорах. Але повного локдауну економіка України не витримає, вважає прем'єр Денис Шмигаль.

Тепер не буде «кольорових зон», карантинні обмеження будуть однаково суворими для всіх регіонів України.

Згідно нової редакції п. 10 постанови Кабміну на території України на період дії карантину забороняється: «Проведення масових (культурних, у т. ч. концертів, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів) за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра)».

Таким чином, храми та інші релігійні споруди можуть функціонувати, якщо у релігійних заходах бере участь не більше 20 осіб. Такі вимоги раніше були передбачені лише для регіонів із «помаранчевим» і «червоним» рівнями епідемічної небезпеки поширення COVID-19, а тепер діятимуть на всій території України. При цьому на релігійні організації не буде поширюватися додаткові обмеження так званого «карантину вихідного дня».

У тексті прийнятої постанови міністерством не прийнята пропозиція щодо врахування особливості організації заходів у приміщеннях з рядами стаціонарних сидінь, де богослужіння та інші релігійні заходи пропонувалося проводити із заповненістю не більше 50 %. Однак така норма запроваджується для кінотеатрів і театрів.

Почнеться карантин з цих вихідних, 14 листопада. Обмеження потрібні принаймні на три вихідних поспіль, пояснив Максим Степанов. Попередньо карантин буде діяти до 30 листопада.

За даними різних джерел у Міністерстві охорони здоров'я, локдаун вихідного дня планують продовжити до кінця року, а, можливо, і після Нового року. Це залежатиме від епідситуації.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець