У церквах християн віри євангельської триває цикл святкувань Днів Подяки (фоторепортаж)

З початком осені в євангельських церквах України розпочинається цикл святкувань Днів Подяки. Це день особливого визнання нашої залежності від Бога.

Ідея щорічного святкування Дня Подяки ще у 2006 році отримала підтримку Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Тобто, це свято в масштабах країни стали відзначати зовсім недавно. Проте воно вже перетворилося на добру традицію.

Кожен день, створений Богом, є безперечною вдячністю Господу. У кожної віруючої в Бога людини щодня є за що дякувати Йому. Але раз на рік більшість євангельських церков виділяють особливий день, присвячений Богу – це день Подяки, свято Жнив.

«Шануй Господа із маєтку свого, і з початку всіх плодів своїх, – і будуть комори твої переповнені ситістю, а чавила твої будуть переливатись вином молодим!» (Приповісті 3:9-10), – сказано у Писанні.

У проповідях, піснях та декламаціях в цей день робиться наголос на подяці за конкретні благословіння у житті. Це чудова нагода кожному пригадати хоча б один епізод, коли Бог виходив назустріч, являв Свої милості та благословіння, навіть у повсякденних, буденних справах. А скільки було моментів, які, здавалося, складаються лише зі сліз і багатьох знаків запитання?! Але перейшовши їх, переконуєшся в тому, що це було допущено Богом на добро. Ще раз переживаєш подумки ці події, щиро дякуючи Богові за турботу та ласку.

Цього дня можна побачити справжній урожай із фруктів, овочів та приготованих з ними страв, які принесли члени церкви. Молодь намагається щоразу все креативніше підійти до оформлень залу, сцен, до створення декорацій.

Звичайно, передати всю ту незвичну атмосферу, яка панує цього дня у церквах неможливо, як і розповісти та показати святкування у кожнісінькій церкві. Обмежимось лише декількома церквами, що розташовані не теренах Рівненщини.

Першими у циклі святкувань Днів подяки можна вважати Церкву ХВЄ с. Молодаво Дубенського району. Цього року вони відзначали цей день 20 вересня. В щирій, сімейній атмосфері лунали проповіді, вірші, пісні. Другу частину зібрання провели у дружньому спілкуванні.

Християни с. Олексіївка Сарненського району вирішили поєднати День Подяки разом з посвяченням Дому молитви.
27 вересня відбулося свято Подяки в церкві ХВЄ м. Здолбунів.
11 жовтня День подяки Господу мала церква ХВЄ в с. Олександрія.

Саме тоді слово «дякую» звучало частіше та яскравіше, ніж зазвичай. Головна ідея Дня подяки полягає в тому, щоб люди більше цінували те, що мають, і не забували про почуття подяки – близьким, рідним, оточуючим і, звичайно, Богу – нашому Творцю. Тому що в подяці лежить запорука Господнього благословення і благополуччя.

Щоб дякувати, не потрібно мати або отримувати багато. Радість та подяка залежать не від розміру дарунка, а від вміння радіти та бути вдячним, адже найкращі речі – безкоштовні, чи радше безцінні. Бог благословляє нас рясно і щодня. І чим частіше ми будемо помічати та цінувати це, тим більше у нашому житті буде приводів для подяки, навіть за щоденні дрібниці.

25 жовтня День Подяки відзначила церква ХВЄ м. Дубно.
Окрему увагу заслуговують декорації, зроблені місцевою молоддю. Щороку у них вистачає креативності і старанності аби робити щось нове та неповторне.
25 жовтня Свято Подяки відбулось в Церкві ХВЄ м. Костопіль.
В Тинному, де проживає старший служитель Обласного Об’єднання Олександр Коток, День Подяки поєднали разом з служінням рукопокладення.
Цього ж дня дякували Богові за врожай і в церкві с. Хорів.
«Благословлятиму Господа у своєму житті, поки існую», – вирішили християни с. Великий Жолудськ.
1 листопада вдячну атмосферу створили в церкві ХВЄ м. Березне. Молодь досить креативно підійшла до оформлення всього приміщення.
Святкування Дня Подяки у церквах братерства ще триває.

Є безліч дарів, за які варто подякувати Богу. Пам’ятаймо, що всі благословіння і все добро у наше життя походить згори, від Нього. «Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо...» (Дiї.17:28).

На жаль, часто ми більше акцентуємо увагу на самих благословеннях, аніж на Тому, хто дає їх. Більше захоплюємось результатом Божих діянь, аніж самим Богом. Але... «на того, хто дарує, так само приємно дивитися, як і на сам подарунок» (Йоганн-Вольфґанґ Ґете).

Богові приємно перебувати у вдячному серці! День Подяки – лише один із 365 днів, в якому наша вдячність виражається більш видимим образом.

Олександр ГЕНІШ,
редактор християнської газети «За віру Євангельську»

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець