Єпископ з України молився за Британію, бажаючи їй знову стати передовою країною у справі світового євангелизму

31 серпня в Британії, в Уемблі Арені, в Лондоні, відбувся Національний День молитви, який зібрав тисячі віруючих британців та гостей з усього світу. «Зціли народ – візьми вогонь!» – так звучала основна тема урочистого зібрання.

На загальнонаціональний День молитви Британії від України був запрошений єпископ Української Церкви Християн Віри Євангельської Михайло Паночко.

«Ми глибоко переконані, що сила молитви є в єдності і в однодушності. Ісус тричі молився про єдність народу, тричі Він молився, щоб були всі єдині. На превеликий жаль, мало хто чує ці слова. Успіх молитви за Британію – в однодушності євангельських християн... Ми в Україні це зрозуміли, і цього бажаємо вам» – наголосив Михайло Степанович.

Також був презентований коротенький відеоролик про те, як проходять Дні молитви в Україні впродовж останніх чотирьох років.

Після цього всесвітньовідомий євангелист, президент міжнародної місії Eurovision Девід Хасавей, який щороку відвідує Україну та активно допомагає в праці на духовній ниві, представив українського єпископа перед зібранням. Після схвальних оплесків, він проінформував британців про успіхи, які, завдяки єдності народу, останнім часом переживає Україна.

«Завдяки єдності ми мали там загальнонаціональний День молитви, який викликав чудову реакцію всієї країни. Президент та члени уряду були на молитовному сніданку. Уся країна об’єдналася! Порошенко мені подарував золотий годинник. Та це ніщо. Але це факт, що на молитовний ранок уся християнська нація об’єдналася, вся країна відреагувала. Ви розумієте? Ці мужі Божі є свідками!

Коли зібрали всі деномінації, країна, яка багато років була комуністичною, країна, яка арештовувала за Євангелію, сьогодні, стала першою в Європі християнською нацією, яка об’єдналася. Ви чуєте? Чому? Чому ми говоримо тут про цю країну? Щоб люди, які тут присутні зі всього світу, молилися за вас!» – сказав Девід Хасавей.

Було зазначено, що в Україні уже буде п’ята річниця, відколи там проводять регулярні національні Дні молитви і моляться за провідників та керманичів держави.

Один із служителів зазначив, що Михайло Паночко є головою найбільшого п’ятидесятницького Союзу, і в той же час він є головою ради євангельських та протестантських церков. «Був час, коли ми молилися за Україну, а сьогодні вони моляться разом з нами за Британію» – наголосив служитель.

Михайлу Паночку доручили звершити молитву за Британію. У своєму зверненні перед молитвою єпископ привітав британських братів і сестер. Також лишив деякі настанови щодо того, як зробити молитву успішною:

«Ми передаємо вам щирі привіти від багатьох євангельських християн України. А також хочемо подякувати брату Хасавею за те, що він багато допоміг в проведенні Дня молитви в Україні. Він завжди – вічно молодий.

Ми щиро вдячні Богові за мужів віри. Ми пам’ятаємо Вікліфа, який перевів Біблію на англійську мову; ми пам’ятаємо потужне пробудження за Джона Веслі і його рідного брата Чарльза Веслі, пісні яких співають по всьому світу; ми пам’ятаємо потужного проповідника Чарльза Сперджена, і пам’ятаємо великий вклад Англії у євангелізацію багатьох країн.

Ми приїхали молитися з вами. Ми дуже хотіли б, щоб Англія й далі була передовою країною у справі євангелизму. Всяка криза починається з кризи духовної . Нам треба лікувати духовну кризу. І для цього ми всі є тут, щоб кликати до того, хто сказав: «Просіть і буде вам дано». І в Біблії сказано, що «багато може ревна молитва праведного».

Щоб наша молитва була почута, перше: потрібна однодушність. Бо так написано: «всі вони були однодушно в день П’ятидесятниці». Друге: щоб були ревними молитовниками за свою країну. Невідступними. Бог відповідає на щиру і ревну молитву. І третє: Бог чує праведників. І нам, християнам, потрібно освячення. Освячення, і ще раз освячення. Ці три речі разом дадуть вогонь для Британії. Не дим, а вогонь! Не дим, а вогонь! Вогонь Святого Духа! Тільки Він може запалити людські серця».

Михайло Степанович дякував Богові за Британію, за її вклад у справу євангелізації. Також просив прощення за гріхи народу, за відступлення від Слова Божого; молився за пробудження народу, за єдність серед євангельських християн; молився за вогонь, аби він знову загорівся з такою силою, як горів за часів Джона Веслі...

«Ісусе, благослови Британію! Ісусе, зціли Британію! Ісусе, підніми Британію – дітей, молодь, старше покоління. Бо ти скоро прийдеш...» – просив єпископ з України, благословляючи Британію.

Оригінал звернення та молитви можна переглянути за посиланням:
https://youtu.be/J2KU5SDTTAA?t=4888

Наступного дня Михайло Паночко взяв участь у двох російськомовних зібраннях в церквах Лондона. В Інтернаціональній Християнській Церкві Віри проповідував на тему: «Чотири краєугольні камені віри», а також взяв участь у святому причасті.

Олександр Геніш

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)