Про що звітують ЛГБТ-організації західним спонсорам у 2019 році

4 вересня на сайті Правозахисного ЛГБТ центру був опублікований проміжний звіт про становище ЛГБТ в Україні у 2019 році. Писали його координатори ЛГБТ-руху для західних спонсорів, аби отримати грантові кошти. У звіті тішаться своїми успіхами, а також сумують через невдачі. Пропонуємо основні моменти, які можуть бути цікавими та на які варто звернути увагу.

У звіті повідомляється, що в останній час «триває зростання активності української ЛГБТ спільноти».

Щодо дій нової влади стосовно ЛГБТ-руху, і гендерної ідеології загалом, визначити конкретну позицію складно, адже вона ще взагалі не сформувалася. У зв’язку з виборами, влада дистанціювалася від ЛГБТ питань. «Ними не було зроблено нічого для виконання ЛГБТІ компонентів Плану дій у сфері прав людини. Позиція новообраного президента та парламенту стосовно ЛГБТ питань залишається неясною, але перші кроки нової влади не показали скільки-небудь суттєвих відмінностей від політики у цій сфері, якої дотримувалися їхні попередники», – зазначається у звіті.

Великою перешкодою щодо впровадження цієї шкідливої ідеології в Україні є діяльність громадських організацій та церков. Про це звітують організатори ЛГБТ-руху: «Фестивалі та марші на захист традиційної сім'ї, організовані релігійними активістами, зберігають активну підтримку з боку церков, релігійних і консервативних громадських організацій». Правда, зазначається, що кампанія електронних петицій та звернень з боку місцевих рад до державної влади з вимогами припинити пропаганду гомосексуалізму у 2019 році йде на спад. Хоч грантові активісти визнають серйозний вплив кампанії на захист традиційної сім’ї, яка в Україні триває вже кілька років поспіль.

Не обійшли увагою й тих державослужбовців, які найактивніше підтримували діяльність ЛГБТ. Серед таких, наприклад, Уляна Супрун. «Найбільш послідовно на захист прав ЛГБТ людей та проти гомо/трансфобних упереджень виступало Міністерство охорони здоров'я. В.О. міністра Уляна Супрун в день проведення київського Маршу Рівності розмістила на своїй фейсбук-сторінці запис, в якому заявила про поширеність дискримінації та утисків проти ЛГБТ і підтримала дії Центру громадського здоров'я МОЗ України з вирішення таких проблем у сфері охорони здоров'я. Слід відзначити, що Центр громадського здоров'я напередодні Маршу Рівності змінив заголовок своєї офіційної фейсбук-сторінки, додавши до нього сердечко у кольорах веселки, а його офіційна делегація взяла участь у самому марші – першими серед українських урядових інституцій», – повідомляється у звіті.

Також додають: «Варто також відзначити, що неодноразовий учасник Маршів Рівності та відкритий поборник прав ЛГБТ, у минулому заступник міністра економічного розвитку, Максим Нефьодов переміг на конкурсі та очолив Державну митну службу України».

Окремим пунктом звіту є реакція політичних сил на гендерну ідеологію. Наведемо абзац, в якому йдеться про позиції щодо ЛГБТ-ідей різних політичних партій:

«Переважна більшість популярних політичних сил не приділили питанням прав людини, рівності та антидискримінації взагалі будь-якої уваги. Хоча перед виборами відразу декілька організацій громадянського суспільства та мас-медіа провели опитування кандидатів у президенти та політичних партій, зокрема, щодо їх ставлення до ЛГБТ питань, переважна більшість опитаних просто не відповіли на такі питання. Так само, не згадувалися ЛГБТ питання і в офіційних програмних документах всіх популярних партій та кандидатів у президенти. Ті з представників популярних політичних сил, хто все ж таки відповів на питання, зокрема, щодо легалізації в Україні одностатевих шлюбів, здебільшого, вдавалися до обтічних формулювань, які не містили прямої відповіді. Досить ясно сформулювали свою позицію лише представники "Слуги народу" (Дмитро Разумков: "Це складне питання, по якому у нас йдуть глибокі внутрішньопартійні дискусії") та "Опозиційної платформи – За життя" (Юрій Бойко: "Що стосується одностатевих шлюбів, то це навіть не обговорюється. Це така дурість, яка для нашого християнського суспільства є неприйнятною").

Основні помірковано-консервативні партії у своїх відповідях на запитання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій заявили – прямо чи натяками – про своє негативне ставлення до одностатевих шлюбів (зокрема, «Громадянська позиція» і «Самопоміч»), так само як і праворадикальна партія «Свобода», однак жодна з цих політичних сил не пройшла на виборах до Верховної Ради. Так само не пройшли парламентських на виборах ті малопомітні політичні сили, які чітко та однозначно підтримують рівність прав для ЛГБТ – зокрема, партія «Демократична сокира».

З наведеного звіту можна зробити висновок, що в правлячій партії «Слуга народу» є декілька «агентів» від ЛГБТ-спільнот, завдання яких просувати гендерну ідеологію всередині партії, переконувати в цьому інших нейтральних депутатів, а також інформувати ЛГБТ-центри про все, що вирішується в середині партії стосовно цих питань. Зокрема, ми дізнаємось про те, що такі дискусії всередині партії вже відбувались:

«На зустрічі трьох ліберальних політикинь з представниками ЛГБТ руху, ті повідомили, що всередині майбутньої правлячої партії «Слуга народу» дійсно була суттєва дискусія стосовно ставлення до ЛГБТ питань, за підсумками якої було прийняте рішення не торкатися цієї теми у передвиборчій кампанії. За їхніми ж словами, ґендерними, а отже й ЛГБТ, питаннями у цій партії після виборів займатиметься Марина Бардіна. Позитивним сигналом з боку нової влади можна вважати те, що майбутній голова парламентського Комітету у закордонних справах Богдан Яременко публічно виступив на підтримку ратифікації Стамбульської конвенції. Втім, після обговорення цього питання з іншими депутатами від «Слуги народу», він повідомив, що «Ніхто не виступив проти ратифікації, але зваживши на аргументи «проти» депутати вирішили, що повернутися до питання потрібно лише після змістовної дискусії з [Всеукраїнською] Радою Церков [і релігійних організацій]».

Активісти гомосексуальних організацій пильно стежать й за діяльністю церков та релігійних організацій. «На відміну від попередніх років, у 2019 ні жодна окрема церква, ні Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) не зверталися до влади по заборону проведення Маршу Рівності в Києві...», – констатують вони. Також вони повідомляють причину, малої активності католицької церкви на різні ЛГБТ-заходи: «За даними журналістських джерел, представництво Ватикану в Україні настійно рекомендувало католицьким громадам не брати участь у подібних ініціативах, а надто, коли вони висуваються Московським патріархатом».

Натомість відзначають високу активність інших церков та громадських організацій: «Українські церкви та релігійні організації, об'єднані у ВРЦіРО, продовжували брати активну участь у численних маршах і фестивалях «на захист традиційної сім'ї», які організовувалися та проводилися у багатьох містах України гомофобною ініціативою «Всі разом!» під керівництвом журналіста та релігійного активіста Руслана Кухарчука».

Приводом для радості вважають перемогу на виборах «нерелігійного» Зеленського. «Вочевидь, неприємною несподіванкою для українських церков стало обрання президентом України Володимира Зеленського, який не є християнином і взагалі релігійною людиною, а також поразка на парламентських виборах їхніх традиційних союзників – консервативних і правонаціоналістичних партій. Два головні лобісти консервативно-релігійних і церковних інтересів в українському парламенті – Павло Унгурян і Віктор Єленський – не пройшли до складу новообраної Верховної Ради IX скликання. Посаду секретаря РНБОУ покинув Олександр Турчинов, який неодноразово виступав з гомофобними заявами. Новообраний президент Зеленський, на відміну від всіх своїх попередників, не став брати участь у традиційних релігійних заходах з приводу релігійних або державних свят», – йдеться у звіті.

Закінчується звіт тим, що «українські ЛГБТ організації у 2019 році в цілому успішно продовжували свою різноманітну поточну діяльність. Головними перешкодами для їхньої активності були загрози з боку радикальних ультраправих угруповань та відсутність фінансування».

Варто зазначити, що подібні звіти для грантових організацій представники ЛГБТ-спільнот в Україні надсилають щороку. Тішить те, що останнім часом протидія цим шкідливим ідеям активізується ще більше.

«Шістнадцять років назад – у вересні 2003 року – я та ще буквально декілька людей вийшли на акцію протесту на Хрещатик проти запланованого тоді першого «гей-параду». Тоді ми перемогли, вони програли. Але зараз важливіше інше…» – у своїй сторінці Facebook нагадав організатор руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук. Він переконаний, що варто й надалі боротися з пропагандою гендерних ідей, адже вони побудовані на відвертій брехні і, водночас, є шкідливим для суспільства. І ми з ним згідні! На цьому твердо стоїмо, про це говоримо, з цим боремося. Пам’ятаймо, що зміст подальших звітів ЛГБТ-спільнот головним чином залежатиме від наших дій…

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

  1. сайт Правозахисного ЛГБТ центру.....
    це ніби центр захисту Содома та Гомори.Навіть , коли б він існував , це не вплинуло на рішення Бога.

    Гріх завжди називався гріхом.Жаль людей , в яких перевернений розум , котрі не знають , що є Бог , незалежно від їхніх бажань та віри.І , звичайно буде звіт Йому та перед Ним.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)