Інформаційна війна: Facebook почав гібридну війну проти християн?

Як повідомляє медіа-ресурс GCS Help Facebook почав гібридну війну проти християн. Про це їм повідомила соціальний медіа-стратег Олена Нікітська. На її думку, Facebook почав війну проти віруючих. Соціальна мережа видаляє велику кількість учасників груп з контентом про віру і традиційні сімені цінності.

І справді, декілька днів назад змінився один із алгоритмів соціальної мережі. Тепер в групу не можна додати людину без її згоди. У той же час соціальна мережа видаляє, начебто, не активних членів групи. Офіційні представники Facebook прокоментували це так:

«Ми хочемо переконатися, що люди приєднуються до груп, які для них актуальні і цікаві. Тепер ми переміщуємо людей, котрі були додані в групу, але ніколи не відвідували її, в розділ «Запрошені» у списку учасників групи» .

В той же час Олена спростовує цю інформацію. Насправді, за її словами, все відбувається не так. Саме з християнських груп видаляють багато активних учасників. В групі, котру вона адмініструє, видалили 11 тисяч 700 осіб. Серед них – велика кількість активних. Натомість інші групи, в яких поширюють порнографію, політичну рекламу зменшились на 5%. Великі християнські групи, зокрема, американські зменшились на 40%.


В Україні, наприклад, після таких дій християнська група «Місіонерство в Україні і до краю землі» зменшилась з 12 тис. учасників до 8 тис. Група «Роздуми над Словом» (яку я власне адмініструю) – з 3,2 тис. учасників до 1,9 тис. Подібна ситуація спостерігається і в інших групах.

Зараз важко стверджувати, що Facebook почав війну проти християн, але деяка цензура тут все-таки присутня. Зазначу, що Франклін Гремм неодноразово блокувався цією соціальною мережею. Коли він опублікував думку про аборти – його на добу заблокували. Світські ЗМІ практично про це не говорили.

Інформаційна війна ніколи не припинялась. Проблема в тому, що якими б популярними не були наші сторінки – ми не володіємо платформою Facebook, а тому змушені погоджуватись з новими її правилами. Звісно, найкраще створювати свої незалежні платформи, вести сторінки паралельно на декількох різних ресурсах, вчитися робити це на належному рівні – професійно, з дотриманням усіх встановлених норм та правил.

Аби встановити, чи дійсно щодо християнських груп є певне упередження, чи політика Facebook є справедливою для усіх спільнот, ми проаналізуємо деяку статистку і будемо відслідковувати тенденції. Якщо ви є адміністратором певних груп, чи просто активним користувачем, напишіть в коментарях свої спостереження.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)