Зорі віщують, а журналісти публікують

Традиційно на початку Нового року журналісти «Дзеркала плюс» (а також телеканал ТРК Дубно, рідше – рівненське телебачення, газета «Замок») спілкуються з відомим, як вони кажуть, дубенським астрологом Іриною Кравець. Статті мають приблизно такий заголовок: «Що принесе нам рік прийдешній?» або «Чого варто очікувати в 2018 році?». Постійно переглядаючи подібного роду прогнози, виникала думка: скільки ще журналісти можуть публікувати такі нісенітниці, от якби взяти вислови цих астрологів і зачитати вкінці року – як багато з них збудеться? І, головне, чи будуть журналісти вибачатись за публікацію брехливих матеріалів або спростовувати цю інформацію через рік (якщо й не спростовувати, адже журналісти публікують думку іншої особи, і ця думка не завжди може збігатись з думкою редакції, то хоч може перестануть друкувати подібні матеріали в подальшому).
І ось, читаючи свіжий номер газети «Дзеркала плюс» знову натрапляю на статтю: «Астролог Ірина Кравець: «Позитивні зміни почнуться з осені». Досить брехні! Я все таки підніму минулорічні випуски і перегляну її прогнози! Отож, розпочнемо!

У 2009 році астролог Ірина Кравець розповіла газеті «Замок», коли ми вийдемо з кризи

Перед тим, як дати прогноз на 2010 рік, Ірина «переглядала кожен день цього року». Коли мова зайшла про фінансову кризу, яка існували на той час, то порада астролога була досить банальною: «допоки наша влада не домовиться між собою, доти з кризи ми не вийдемо». Це ясно й так!

Рік 2011-й мав бути «роком покращення»…

Кореспондент задала запитання відносно виборів. І тут відбувся головний промах Ірини Кравець: «Що ж до Президента [діючого – Януковича, авт.], то на нього випадає карта розбитих ілюзій». Зорі «поставили ставку» на Арсенія Яценюка: «Це сильний лідер, який веде за собою… це людина з великим майбутнім. І от якраз він може бути Президентом України – зірки світять йому тільки ріст і великі шанси на успіх». Але виграв все таки, всупереч усілякім «прогнозам», Янукович…

Астролог Ірина Кравець: Війна закінчиться до кінця літа, 2014 рік, News Online 24

Щоб дати відповідь на запитання коли в Україні закінчиться війна, Ірина «орієнтувалася на положення небесних світил». І тут знову, чи то зорі підвели, чи просто астролог не змогла належним чином «зорієнтуватись». «Бойові дії на сході повинні закінчитися до кінця літа [2014 р. - авт.]», – запевняла Ірина Кравець. А ми взяли й повірили їй…

Астрологічний прогноз від Ірини Кравець на 2017 рік, ТРК ДУБНО

«Друга половина 2017 року принесе все таки багато покращень і це буде відчутно для переважно багатьох українців». Я навмисно переглянув хроніку основних подій в Україні за 2017 рік. Чим відрізняється друга половина року від першої – так і не зрозуміло. Крім того, переглянувши у Вікіпедії зведену таблицю індексів споживчих цін за останні роки (в тому числі 2017 р.), спостерігається інша картина, зовнішній борг зріс (з 113 518 млн. дол до 116 578 млн. дол), курс долара коливався увесь рік, а в другій половні взяв і піднявся. І тут то українці й відчули покращення! Але «зорі» віщують своє: «По великому рахунку буде складним початок року (зима і весна) , – каже Ірина, яка розуміється в астрології, – а десь на початок літа українці суттєво відчують якісь покращення і буде все таки ставати жити краще».

«Україна втратить таких великих стратегічних партнерів, зокрема, США... Європа залишиться нашим другом і буде всілякими силами допомагати Україні». В цьому «прогнозі» (на 2017 р.) Ірина говорила, що США не має інтересу до України, натомість даючи прогноз на 2015 рік, вона заявляла протилежне: «США буде протягом року суттєву допомогу надавати Україні не через любов до неї, а через власні інтереси». До речі, за її прогнозами в 2015 році Росія мала понести покарання... Чомусь не понесла покарання вона й досі. А Європа, хіба вона всіма силами нам допомагала цілий 2017 рік?

Її фраза про те, що «Матеріальний стан українців визначають Юпітер і Сонце» в 21 столітті взагалі звучить абсурдно! Українці не є ж настільки глупими людьми… Може хіба під «Юпітером» і «Сонцем» йшлось про якихось ключових людей в нашій державі?..

«Цей рік буде багатий на протестні акції... ці протести приведуть трошки до зміни влади. І у 2017 році будуть дострокові вибори до Верховної Ради». Ех, зорі, зорі! Не послухала вас Верховна Рада! А насправді, зорі тут не винні – винна сама Ірина, яка наслухавшись чуток, які ходили наприкінці 2016 року про ймовірність дострокових виборів в парламенті, підхопила цю думку та й видала за пророцтво.

На її думку криза влади в тому, що «Сатурн продовжує залишатись в сузір'ї стрільця» . Ірино, будь ласка, зверніться до будь-яких політологів і вони дадуть відповідь вам в чому насправді полягає криза влади (та й навіть звичайні читачі можуть вам підказати правильну відповідь).

«Нептун буде залишатись в сузір'ї риб, тому будь-яка справа, яка буде робитись з натхненням або буде досконало вивчена, вона обов'язково буде мати перспективу», – каже астролог. Зачекайте, хіба причина успіху у місцезнаходженні Нептуна? І так зрозуміло, що справа, яка робиться з натхненням, від душі, і яка перед цим є досконало вивчена людиною, матиме величезні шанси на успіх. «А справи, які будуть зроблені не зовсім професійно, будуть натикатися на якісь проблеми» . Оце так таємницю відкрив нам Нептун!

Ще прочитав, що Росії в 2017 має «не везти». Знаєте, якось і Україні «не везло» в цьому році, тому тут така справа…

В жовтні там щось з Юпітером відбудеться, тому «в Україні будуть соціальні потрясіння». Тут, непевно, як на яку зорю дивитись – бо вище «віщувалось» про покращення добробуту для населення, вкінці ж – про соціальні потрясіння. Логічно було б сказати, що соціальні потрясіння будуть спричинені погіршенням добробуту. Та логіці тут місця не знайшлося…

Що рік прийдешній нам готує? Астрологічний прогноз Ірини Кравець на 2018 рік, ТРК ДУБНО

Минув рік… Знову виступ астролога. І тут вона згадає, що не збулось дещо з її минулорічних прогнозів (зміна влади, наприклад – факт очевидний). Але «астрологія – це така наука, яка не заставляє певні події відбутися», – виправдовується Ірина.

Як завжди досить багато загальних фраз «ні про що»: «Сатурн в сузір'ї козерога», «глобальні, стабільні процеси», «збільшиться економічний потенціал», «йде розвиток науки і техніки». Тут як з якої сторони подивитись…

В 2018 році вже від США можна розраховувати на якусь підтримку, і не тому, що зорі так віщують, а тому, що «Сенат запустив якісь такі процеси допомоги Україні». Дивлячись на події, які відбулись чи відбуваються, ми й самі можемо зробити певний прогноз.

«Трамп буде робити якісь такі кроки, які будуть шокувати увесь світ». Знаючи Трампа, не треба й астрологом бути, щоб видати таку фразу. Скажу, що і в цьому році він робитиме «якісь такі кроки», які дивуватимуть увесь світ.

«Польща зараз є начебто нашим другом, але якщо дивитись в історію...». Ви, Ірино, якщо вже взялись за астрологію, то не в історію дивіться, а на зорі.

Знову сенсаційне відкриття: «Фортуна чекає тих людей, які будуть дивитись вперед і не будуть марнотратними». Ви цього не знали?

Астролог Ірина Кравець: «Позитивні зміни почнуться з осені»

А це вже прогноз астролога Ірини на 2019 рік на сторінках газети «Дзеркало плюс».

Невже «позитивні зміни почнуться з осені»? Так, як і в 2017 році? Може з березня, після виборів? Ну, раз Ірина каже що з осені, значить вона щось знає…

«Планета Сатурн минулого року перейшла в свій знак Козерога. Коли це сталось, відбулись такі історичні рішення, як зміна привітання в армії на «Слава Україні!...». Справді історичне рішення! Доленосне! А далі не менш геніальна фраза: «Щось, що має відбутись, відбудеться, а щось, що має зникнути, зникне» . Такий прогноз і я можу дати, використовуючи оце універсальне слово «щось» і «якось». Я не помилюсь, якщо й собі скажу: «ЩОСЬ цього року в Україні відбудеться, ХТОСЬ переможе на виборах і буде при владі, він теж робитиме ЩОСЬ, реформи ЯКІСЬ будуть продовжуватись. Все, що має відбутись відбудеться, а що не відбудеться, то значить воно й не мало відбутись».


Журналіст тижневика анонсувала, що в розмові вони торкнулись теми вибрів. Цікаво, як торкнулись і які прогнози зробили? «Цього року в нас відбудуться вибори, і політики своїми баталіями будуть підливати масла у вогонь». Шановні читачі, зайшовши на будь-який сайт новин, ви дізнаєтесь не лише те, що «цього року у нас відбудуться вибори», але й точну їхню дату і ймовірних їх фаворитів. Що собою представляють передвиборні перегони (буде багато протиріч і соціального невдоволення, криза влади), ми знаємо і без підказок зірок, а точніше Ірини Кравець (бо оглядаючи останні її прогнози, можна зробити висновок, що вона орієнтується не так на них, як на те, що вже відбулось у світі чи в Україні, і на основі того, що сталось, висловлює свої прогнози, до чого ці події, власне, можуть призвести). Наприклад, якщо вона почула, що у сенаті США розглядають можливість допомоги Україні, то в неї раптово змінюється «прогноз»: Америка з неприятеля стає другом.

Це лише деякі фрази. Я обирав найбільш конкретні. Бо на двох сторінках тексту газетного формату якоїсь чіткої відповіді майже не зустріти. Про все і ні про що, – саме так я назвав би подібного роду публікації. Не говорячи вже про обман та маніпуляції над людьми.

Закінчу словами Ірина Кравець: «Всі звикли одне одному лукавити, брехати. Ми живемо, як в театрі. Кожен грає роль, мені здається, що 98 відсотків людей грають. І це головна проблема» . Ця проблема стосується також і астрологів, які віщують, і журналістів, які таке публікують…

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)