Українські п'ятидесятницькі церкви заполонили Європу

Це – карта українських п'ятидесятницьких церков в Європі. Сьогодні церкви УЦХВЄ є в 15 країнах Європи. Якщо у 2005 році там з'явилася перша церква, а на початок 2016 року існувало 15 церков, то зараз – 90 церков, в яких 150 служителів і 5800 членів!

У 2016 році Комітетом УЦХВЄ було прийнято рішення започаткувати систематичне служіння. Невдовзі громадяни України отримали можливість безвізового в’їзду до країн ЄС. Відтак, був запущений процес масового виїзду закордон і як наслідок – утворення церков у Європі. Для кращої координації та співпраці церков було прийнято рішення щодо утворення комітету служителів Європи. До нього увійшли відповідальні за служіння УЦХВЄ у Іспанії, Німеччині, Бельгії, Польщі, Чехії, Італії, Швеції. Перше засідання відбулось 6 квітня 2019 року.

Як бачимо, Україна є досить потужною в духовному плані. Божа праця з Україною виходить далеко за її межі. На початку 90-х українські місіонери започатковували десятки церков в Росії, на Далекому Сході. Згодом українські п'ятидесятницькі церкви заполонили Америку, тепер – Європу. Де тільки українців немає! Однак, похвально, що тепер праця здійснюється структурно і системно. Якби ми такий підхід як нині застосували під час другої хвилі еміграції до США, то мали б ще більші благословіння.

Якщо говорити про православ'я, то їх центри знаходяться чи то у Константинополі, чи то у Москві. Але якщо говорити про слов’янське п'ятидесятництво, то сміло можемо казати, що його центр знаходиться в Україні!

До речі, на днях запрацював сайт УЦХВЄ в Європі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець