Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (червень 2022-го року)

До вашої уваги черговий огляд пророцтв, які звучали в п’ятидесятницькому середовищі у червні. До розгляду потрапили також пророцтва із з’їздного зібрання у Збужі, яке відбулося на свято Трійці. Фіксуватиму лише окремі, найбільш гострі чи незвичні моменти, а типові заклики до освячення, збудження ревності та зміцнення віри упускатиму.

4 червня у церкві «Віфанія» м. Луцьк лунало слово про скоре завершення війни і, як я зрозумів, перемогу України: «Разве Бог не слышит, разве Бог не видит? Придет время, и оно уже подходит, и Господь скажет: «Довольно!». И будет радость тогда неизреченная! Бог благословит эту местность, эту страну благословит».

В контексті війни звучало також слово в одній із церков Тернопільської області: «Ворог відкрив пащу і погубляє душі за душами, і поглинає… Народ, коли ти нині продрімаєш – велико заплачеш, бо йде вал за валом, щоб вбити і погубити… Важливо бачити Мій почерк на землі і те, що Я хочу зробити. Я нічого не втаїв від тебе, все написано на сторінках Священного Писання… Ти в очікуванні, щоб закінчилися ці події – прийдуть інші, не легші. І опустіє земля, і ізвітріють комори житниці. Де наберешся сили, щоб звіщати, що Я є живий Господь? Коли нині стільки докорів… Об’єднайся, піднімай голос молитви! Подивися, як Я охороняю тебе в ці дні і роблю для тебе благополуччя й затишок… Бо тут горів жертовник, і приносилися жертви благоухання, приємні небу. І твій край збережений. Є міра Моя і є допуск Мій…»

В цій же області було пророцтво із такою фразою: «Скудність впереді чекає… Йдуть ще тяжчі часи».

13 червня у Волинській області було пророцтво попереджувального змісту до тих, котрі ігнорують голос Божий і не бажають виправляти своє життя: «Я оглянув кожне серце і знайшов таких, яким хочу дати останнє попередження: зупинись на своїй дорозі. Сокира вже біля твого кореня за твій непослух і недбале життя переді Мною. Прийде час, коли розведеш руками і скажеш: «Господи, а тут як мені пройти?» А Я згадаю тобі про той час, коли Я кликав тебе, щоб ти прийшов до Мене з покаянням… Я кличу тебе сьогодні».

14 червня в Ільїні було слово про те, що в народі втрачається страх Божий, багато безпечних; що для багатьох молитва стала тягарем; що є велика небезпека, особливо для молоді.

У Колесниках було сказане попереджувальне слово для церкви, був заклик до покаяння, говорилося про необхідність очистити свої серця і доми від непотрібних ідолів.

Зафіксую ще й таке слово, яке було 14 червня в одній із церков Рівненської області: «Нині хочу попередити тебе про те, щоб ти просив мудрості у Бога і мудро поступав. У словах будь дуже обережним, у розмові – дуже уважним. Якщо говориш – говори про Ісуса Христа, про дивні діла Його, про милості Його. Бо прийде час, зміняться обставини і багато постраждають через свій язик. Будь обережним…»

Що ж стосується зібрання у Збужі, яке відбулося 12 червня, то спершу зафіксую деякі висловлювання, а потім прокоментую:

«Информация человеческая отнимает у вас время, молитву и силу. Вести этого мира удалили молитву из души твоей. Придет время, приближается, когда Господь скажет войне «нет».

«Многие в страхе и ужасе. А Господь говорит ныне для тебя: Не бойся, Я с тобою! Я сохраню тебя, сохраню пределы твои». Умножь молитвы… Я многих благословлю, и вы прославите велико Господа. Не бойтесь, не бойтесь! Но знай, народ Мой, не всегда так будет. Будешь только вспоминать о служениях, о встречах… Пока время благоприятное – пользуйся временем и прославляй Господа».

Загалом, пророцтва у Збужі не відкрили чогось нового; радше вони доповнювали і підтверджували ті змісти, які лунали у пророцтвах в інших церквах. Більшість пророцтв у Збужі були направлені на пробудження ревності людей і зміцнення їхньої віри.

Не омину і критичної оцінки… Вже не вперше у Збужі через пророцтво звучить така фраза: «Для многих это последнее служение». Як це трактувати – незрозуміло. Що мається на увазі під «служінням» – зібрання у Збужі чи взагалі будь-яке зібрання? У першому варіанті, це цілком очевидно, що деякі там присутні люди (серед кількатисячного натовпу) більше не приїдуть у Збуж (причин на це може бути багато); у другом ж варіанті викликає непорозуміння слово «для многих» – після пройдених двох тижнів, можна це слово піддати сумнівам (ні для яких «багатьох» зібрання у Збужі не стало останнім). Можливо цей вислів колись гарно спрацював і тепер увійшов у звичку, щоб його механічно вживати перед кожним зібранням?...

Ще звучала така фраза: «Нині Дух Святий особливо трудиться над молодим поколінням, щоб підготувати служителів Нового Завіту». Я то вже звик до таких формулювань і знаю, що мова йде про те, що Бог бажає з молодих людей зробити сильних духовно служителів. Однак, якщо ретельно піддати аналізу цей вислів, то два запитання розбивають його авторитетність: А що раніше Дух Святий «не особливо» працював над молодим поколінням, працював в меншій мірі? Раніше Дух Святий готував служителів не «Нового Завіту»?

«Пролляться пізній дощ і стане Україна в центрі уваги народів» – знову мова про те, що в Україні у Церкві буде являтися Божа сила і слава, буде пробудження. І я вже почав радіти, як чую далі: «Теологія залишиться в стороні. Але там, де поведе Дух Святий під помазанням Своїм, там де старці і стариці несуть заступницьку молитву в нічний час, звершиться велика справа і пролляється пізній дощ». І знову я бачу або невідповідність Божому Слову, або недосконалий словниковий апарат пророкуючої. Багатьом у місцевих церквах надали негативного значення терміну «теологія», і вони його вживають у невірному змісті. Якби прозвучало в пророцтві «людські вигадки» чи «людська мудрість» замість «теологія», то питань не було б…

«Дух Святий є, порушення води на місці цьому… І багатьох вже торкнувся, і підуть зціленими з цього місця». Чудова аналогія з однією відомою історією із Писання. Але так хотілося б, щоб і дана історія мала продовження… Де ті люди, які отримали зцілення? Чому пішли додому нічого не заявивши і не засвідчивши?.. Це ж не до вас Ісус сказав: «Глядіть, нікому не розповідайте»… Чи про «багато зцілених» то дещо перебільшення?

У пророцтвах, на жаль, спостерігається дещо спрощене розуміння сучасних процесів. Все зводиться до таких заяв: «будь вірний і збережу», «якщо народ Божий покається, посилить молитви – зцілю землю». Але є і достатньо хороших пророцтв, які виконують свою функцію в Новозавітній Церкві – так, як це задумав Господь. І це радує. Є і вияснення, і слово для утіхи, і звіщення певних штрихів майбутнього. Одне з таких аудіофайлом розміщу в Telegram-каналі.

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець