Звітно-виборча конференція 2022: п’ятидесятники Рівненщини обирали нових старших служителів

22 січня на базі церкви «Святої Трійці» відбулася звітно-виборна конференція Рівненського обласного Об’єднання Української Церкви Християн Віри Євангельської.

Темою конференції стали слова із Писання: «Нехай же сам Господь, Джерело миру, дарує вам мир завжди, й усіляким способом. Нехай буде з усіма вами» (2Сол.3:16).

Вступне слово мав старший пресвітер Об’єднання Олександр Коток. Озвучивши девіз конференції та наголосивши на важливості миру, він закликав присутніх до молитви. Опісля відбулося представлення гостей конференції: заступника старшого єпископа УЦХВЄ Анатолія Козачка, старшого єпископа Волинського обласного Об’єднання Михайла Близнюка, пастора церкви с. Котів Волинської області Сергія Баса, вчителя, працівника департаменту освіти Василя Попудника. Загалом на конференцію зареєструвалися 314 делегатів та 14 гостей (після обіду ця цифра збільшилась до 318 делегатів). Старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко через хворобу не зміг відвідати зібрання, надіславши привітання учасникам через свого заступника.
Після співу, який вів гурт із м. Вараш, Василь Попудник виклав семінар на тему: «Член Церкви, чи член Тіла?» . Служитель підняв питання пасивності багатьох християн, які є членами євангельських церков. Були названі умови членства, запропоновано різні моделі служіння, які дозволили б активніше залучати членів церков до праці.
Головуючим конференції обрали Анатолія Козачка, секретарями конференції – Петра Музичука та Віктора Давидюка. Присутні заслухали звіт старшого пресвітера УЦХВЄ Рівненщини Олександра Котка.

Наведемо деяку статистичну інформацію.

Станом на 01.01.2022 р. маємо 297 зареєстрованих церков та 27 незареєстрованих, в яких перебуває 35053 членів. 250 рукопокладених пасторів та 45 нерукопокладених, а також 648 рукопокладених дияконів та 113 не рукопокладених. Протягом 2021 р. прийняли водне хрещення 1485 людей, 451 прибули з інших громад (з них 162 прибули з інших громад УЦХВЄ, 289 – з інших громад).

Графічно ці дані виглядають наступним чином.

Віталій Зозуля зачитав звіт ревізійної комісії.

Після обіду проповідь проголосив єпископ Волинського обласного Об’єднання УЦХВЄ Михайло Близнюк. Своє звернення він базував на тексті із Євангелії: «Тільки живіть згідно з Христовою Євангелією, щоб, чи прийду я й побачу вас, чи й не бувши почув я про вас, що ви стоїте в однім дусі, борючись однодушно за віру євангельську, і ні в чому не боячися противників; це їм доказ загибелі, вам же спасіння. А це від Бога!» (Фил 1:27-28).

У виборчій частині конференції затвердили порядок процедури, обрали лічильну комісію. Серед висунутих кандидатів розглядалися двоє – діючий старший пресвітер Олександр Коток та його заступник Анатолій Яковець. Однак останнього, через пункт статуту про досягнення 60-річчя, відкритим голосуванням зняли з кандидатів. Рішенням таємного голосування (2/3 голосів) старшим пресвітером Рівненського обласного об’єднання УЦХВЄ було обрано Олександра Котка. Першим заступником обрали Олександра Чернюшка, скарбником – Миколу Свірчука. Ревізійну комісію залишили в попередньому складі.
Бюджет на 2022 рік затвердили в розрахунку 10 грн з члена (раніше 8 грн). Розглядалося питання про діяльність оздоровчого табору, зокрема, його фінансування (окремим збором).

Щодо змін в структурі, то поки що вирішили залишити регіони та райони за старим поділом. Зачитали звернення від деяких церков з проханням вдосконалити організаційну структуру, взявши за приклад досвід Волинського обласного Об’єднання (де за регіональним служителем закріплено до 30 церков). Для цього буде необхідно збільшити кількість регіонів (раніше їх в Об’єднанні існувало 4), обрати у кожний служителя (з подальшою можливістю рукопокладати його у сан єпископа).

Також відтепер з’явилося право на щорічній звітній конференції передчасно відкликати старшого служителя Об’єднання, якщо буде така необхідність. Адже до цього таке право мала лише звітно-виборна конференція, яка проводилася раз у чотири роки.

Найближчим часом будуть проведені районні конференції для обрання регіональних заступників та старших служителів району. В результаті сформується склад обласної ради.

На кінець була звершена молитва за тих, кого обрали чи рукопоклали на служіння у минулому році. Ці служителі вийшли до переду.

Опісля учасників конференції привітав мер міста Олександр Третяк.

Анатолій Козачок проголосив заключну промову і закликав до завершальної молитви. Молилися також за потреби один одного.

Конференція закінчилася після 17 год. Брати вітали одне одного, отримували подарунки (календарі, книги, дехто – квіти). Праця у Церкві Христовій, зокрема, в Рівненському обласному Об’єднанні УЦХВЄ має продовжуватись. Кожен працюватиме на своєму рівні, в міру своїх сил та повноважень. Працюватиме, як для Бога, і як перед Богом. Кому більше дано, з того більше і запитається. Між тим, як було зазначено на початку конференції, кожен має дбати про мир – мир між Богом, і мир між усіма людьми. А в сім’ї, Церкві, братерстві, мир є обов’язковою складовою! І той, хто заради миру, пожертвує будь-якими своїми інтересами чи амбіціями, отримає похвалу від самого Господа! Можливо, не завжди і на землі, але у вічності – обов’язково...

Олександр Геніш
Нагадаємо, що 33-тя звітно-виборча конференція Волинських Церков ХВЄ відбулася 15 січня у Луцьку, на базі церкви «Спасіння».

Близько двісті п’ятдесяти братів із різних куточків Волинської області завітало, аби проаналізувати останні роки спільної праці братерства, поспілкуватися, обмінятися досвідом та намітити нові рубежі в ділі Божому.

Спільним рішенням братів було запропоновано кандидатуру діючого єпископа Михайла Івановича Близнюка на ще один термін служіння, що і зробили успішно за це проголосувавши. Першим заступником був знову затверджений Василь Іванович Паламарчук.
Конференцію відвідав також ст. пресвітер УЦХВЄ Рівненщини Олександр Коток.
Бажаємо братам наснаги в ділі Божому, нових горизонтів служіння, свіжого бачення та вірних людей поруч!

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Дописати коментар

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Час останній, наближається всьому кінець