У Рівному, вибивши двері, виселили безхатьків фонду «Відвага»

6 липня, зранку, на місце прийшли представники виконавчої служби та громадського формування «СОМ».

Зрізавши вхідні двері, службовці проникли в приміщення, в якому на той час знаходилося дві людини. Почали описувати майно, а в той час представники громадського формування «СОМ» чатували на вході.

Згодом на місце приїхав сам голова фонду «Відвага» Сано Гукасян.

«Чому мене не дочекалися? Чого ламали варварськи, рейдерськи? Там вони ще офіс мій описують. Я встиг, ледве вмовив, щоб дали винести документацію. Ми з адвокатами будемо оскаржувати це все діло, бо це ненормально», – коментує Сано Гукасян.

Керівниця міської виконавчої служби Наталія Іщук пояснила, що це примусове виведення і про нього керівника фонду попереджали давно. «Майно опишуть, потому вставлять двері, зачинять на ключ та віддадуть його стягувачу, тобто міськраді», – відповіла Наталія Володимирівна.

Нагадаємо, притулок, де постійно живуть 25 безхатьків, а ще стільки ж приходять туди поїсти, знаходиться у приміщенні, що належить міськраді. Договір оренди з благодійним фондом «Відвага» закінчився у 2014-му. У 2016-му суд прийняв рішення виселити притулок. Втім, він і досі діяв на Кавказькій,15. Сано Гукасян переконує, що до притулку людей із шкідливими звичками не пускають. Керівник фонду запевняє, що наразі немає місця, куди їхній організації можна переїхати, а людей він вигнати не може.

«Чому сьогодні така байдужість? Вони, повірте, не хотіли бути безхатченками. В декого по дві вищі освіти. Життєва хвиля їх викинула. Ми їх знаходимо, приводимо. Дехто в жахливій ситуації, але вони отямилися. Куди їх викинути? У мене сьогодні до 25 чоловік живе в підвалі. В мене сьогодні суди, скарги, штрафи. За що, питається?! Давайте будемо віруючими, будь ласка, допоможіть нам», – ще раніше прохав Сано Гукасян.

До слова, приміщення, яке «Відвага» отримала в оренду десять років тому, сьогодні зовсім не впізнати – тут були проведені численні ремонтні роботи, замінені труби, реставровані стіни.

Що робити з безхатьками, які опинилися на вулиці, керівник фонду не знає. Каже, що ввечері мають прийти з роботи ще п’ятеро людей, які проживали в підвальному приміщенні на Кавказькій. Вони ще не знають, яка сумна реальність їх очікує...

Очевидно, доля безхатьків мало кого цікавить, кожен відстоює свої інтереси, дбає про власний комфорт і добробут. Тим не менше, Святе Писання визначає наше відношення до Бога саме через відношення до бідних та нужденних: «Хто тисне нужденного, той ображає свого Творця, а хто милостивий до вбогого, той поважає Його» (Пр.14:31). І ще: «Хто милостивий до вбогого, той позичає для Господа, і чин його Він надолужить йому» (Пр.19:17).

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook. А також - в Підписатися! Telegram!
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями! Відтепер ми також в Підписатися! Telegram!

Коментарі

Дописати коментар

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Час останній, наближається всьому кінець