Сіль, що втратила свою властивість

В нагорній проповіді Ісус сказав такі слова: «Ви сіль землі. Коли сіль ізвітріє, то чим насолити її? Не придасться вона вже нінащо, хіба щоб надвір була висипана та потоптана людьми» (Матв.5:13). Сіль – це консервант. Таким чином, учні Ісуса можуть і повинні оберігати інших від духовного і морального розтління. В інакшому випадку від неї немає ніякої користі.

«Ви світло для світу» – сказав Ісус (Матв.5:14). Учні Христа повинні не приховувати гріх, а називати речі своїми іменами, докоряти, застерігати, говорити правду.

Декілька днів тому в Росії відбулися вибори. Ні в кого не виникало сумнівів щодо їхніх результатів. Лідери світових держав майже в один голос назвали їх сфальсифікованими, фікцією. Наважуються привітати Путіна з «перемогою» хіба лідери низки колишніх радянських держав, а також невизнаної світом Абхазії, керівники Китаю, Сербії, Венесуели, Куби, Болівії. Трамп лише згодом досить коротко реагує на цю подію (бо цього вимагає протокол). Ніхто не сумнівається у висновках міжнародних спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ про те, що вибори в РФ пройшли з порушеннями фундаментальних свобод і в умовах відсутності конкуренції.

«Деякі лідери привітали (Путіна – ред.), але їх не так уже й багато. Причина, чому інші не зателефонували, полягає в тому, що ці вибори не були справжніми», - зауважив колишній високопоставлений дипломат, який зараз очолює Євразійський центр ім. Діну Патрічіу аналітичного центру Атлантична рада.

Зрозуміло, що політика – справа досить брудна, заяви багатьох лідерів часто є відверто брехливими та підступними. Дивуватися тут не варто – кожен шукає якоїсь вигоди. Але, коли мова заходить про Церкву – критерії висуваються зовсім інші. Церква ні в якому разі не повинна грати за правилами світу. У неї є своя конституція. Її голос завжди звіщає правду.

Майже завжди. В Росії Церква втратила голос. Про це свідчать офіційні заяви її представників за останні роки. Здавалося б, краще вони мовчала взагалі, аніж говорили б відверту брехню, підлещуючись до владних структур.

Цього разу своє привітання з «перемогою» Путіна висловив голова РС ЄХБ Олексій Васильович Смірнов. Погляньте, які він використовує для цього слова! Як далеко вони від реальності…

Глубокоуважаемый Владимир Владимирович, мир Вам!
Искренне и сердечно поздравляю Вас с избранием на пост Президента Российской Федерации.

Бог вновь поставил Вас Президентом России, уникальной страны с великой и славной историей. Благодаря Вашим действиям и действиям вашей профессиональной команды Россия стала вновь сильной страной с конкретной и ясной позицией для всего мира. Всенародный выбор показал особое доверие и уверенность, что намеченный курс на всестороннее развитие страны будет продолжен.

Россия обретает все большую сплоченность и настоящее единство. Уверен, что по-прежнему Вы будете привержены традиционным духовно-нравственным ценностям. В соответствии с Словом Божьим - Библией, церкви Российского Союза Евангельских христиан-баптистов будут поддерживать вас в молитвах. Как и прежде, наши братья и сестры будут прикладывать все усилия для созидания не только Небесного Царства, но и земного Отечества – России.

Глубокоуважаемый Владимир Владимирович, желаю Вам крепкого здоровья, благословения и особой мудрости от Господа в высоком и ответственном служении на посту Президента России.

В молитве о Вас, Пастор Алексей Васильевич Смирнов, Председатель РСЕХБ

Смірнов не єдиний, хто здатний на таке підлабузництво. В Росії є ще один єпископ, який також активно турбується про своє визнання та полюбляє славу – голова РОСХВЄ Сергій Ряховський. Ось його привітання:

Глубокоуважаемый Владимир Владимирович!

Поздравляю Вас с абсолютно заслуженным избранием на пост Президента Российской Федерации!

Сегодня страна проходит редкий период в истории, когда её руководитель имеет колоссальный кредит доверия от граждан. Причем доверие это основано не на яркой предвыборной программе и красивых обещаниях, а, прежде всего, связано с высокой оценкой большого объема проделанной ранее работы.

Сегодня Россия – это единое, сильное и продолжающее развиваться государство, твердо занимающее четкую и внятную позицию на международной арене. И Ваша заслуга в таком положении дел очевидна и несомненна. Как протестантский епископ не могу не отметить Вашу приверженность традиционным духовно-нравственным ценностям. Как справедливо написал в свое время Николай Карамзин: «Государству для его безопасности нужно не только физическое, но и нравственное могущество».

Со своей стороны, евангельские христиане России не только молились в эти дни о том, чтобы выборы главы государства прошли в мире и согласии, и Господь хранил от провокаций и террористических актов, но и сами показали пример гражданской активности, приняв участие в выборах по всей стране и за её пределами. В соответствии со Священным Писанием мы будем продолжать молитвенно поддерживать Вас на этом нелегком и ответственном поприще.

Да благословит и укрепит Вас Господь!

С уважением и молитвой о Вас,
Начальствующий епископ Сергей Ряховский

Ось такі-то невтішні справи маємо на даний час. Сьогодні правда звучить більше з вуст багатьох світських лідерів, аніж з уст представників церковних Союзів. Я вже мовчу за російських православних, які є однією структурою держапарату Росії.

Якби сьогодні п’ятидесятники та баптисти Росії підняли голос за правду, то своїми вчинками вони сприяли б падінню теперішньої кровавої влади, так як свого часу п’ятидесятники своєю участю в дисидентському русі (еміграційний рух) сприяли падінню «залізної завіси» СРСР. Та ніхто ж не хоче ставати жертвою, ніхто не хоче платити ціну…

Своїми заявами лідери церков ображають кожного, кому було відмовлено в праві голосувати на вільних і чесних виборах, щоб визначити майбутнє своєї країни; ображають тих, хто дуже ризикував, щоб протестувати і протистояти путінському режиму. Як мають після таких заяв дивитися на віруючих свідомі громадяни Росії? Напевно, з огидою і презирством...

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Сподобалося - ставимо Like!


Поділіться з своїми друзями!

Коментарі

Щоб відстежувати подальші публікації підписуйтесь на сторінку у мережі Facebook.
Вподобати сторінку - ставимо Like!

Популярні дописи з цього блогу

Який переклад Біблії кращий?

Про що звіщав Дух Святий у Збужі?

Понад 220 душ у Збужі схилили коліна

Торкаємось сфери пророчих дарів та відкриттів (березень 2024-го року)